myslím tím všechno..
asi Northon Ghost nebo tak nějak že?
jenže ho neumím ovládat a tak to nechci posrat..
Printable View
myslím tím všechno..
asi Northon Ghost nebo tak nějak že?
jenže ho neumím ovládat a tak to nechci posrat..
Dát to do počítače s větším diskem, nebo tím prázdným a udělat image a image pak přenést na ten nový. Umí to víc programů, nejen Ghost. Ale je to na prd. Jedině, pokud to chceš pak obnovit a to stejně zase budeš muset toho Ghosta použít.... Jako pouhá záloha dat není nutná přesná kopie.
Pokud chces kopirovat system na Fat a Fat32 tak pouzij HDD Copy skopiruje system 1:1.
Mam vyzkousenej W98 a ME.
ja W2KCitace:
Původně odeslal Tomino
Acronis Migrate Easy v6.0
Migrační nástroj s řadou ocenění.
Klíčové výhody: Instalace pevného disku během několika minut.Nabízí nejjednodušší a nejrychlejší
cestu pro uživatele, kteří chtějí upgradovat na nový pevný disk..
http://www.acronis.com/
Ja to delam timhle,prenese to vsechna nastaveni hesla atd.Proste mam udelanou cistou instalaci 2000 /XP/ s ovladaci a utilitkama programama co pouzivam.Kterou timto klonuji na svou masinu kdyz uz je zapraskanej system blbostma.Je tam i Easy mod asi 5kroku restart komplu preneseni dat a je to hotovo.
To ale neni freeware :-(Citace:
Původně odeslal DJ
Odporúčam aj Partition Magic, dokáže skopírévať partíciu alebo disk na iný disk, a je to presná kópia, sám som to použil pri kúpe nového disku.
pridávám se k tomuto doporuceni - sam jsem to pred tydnem pomoci partition magicu delal a zafugovalo to na 1. jen si pred tim projed disk ruznymi scandisky apod. - uplne napoprve, kdyz jsem to zkousel, byly na disku nejake chyby cele se to jaksi dosr - jebalo....Citace:
Původně odeslal Wizzard
PM je trosku horsi na orientaci se v nem da se udelat i chyba,takze pozor na to.
co jsem se jeste dival tak Acronis True Image 7.0
umi navic od Migrate vers. image disku a ukladani na ruzna media
spis i takovej zalohovaci softik co jsem ho zkousel tak je jednoduchej
a hlavne rychlej ,pokud se clovek s timto nauci zachazet zrychli to dost konfiguraci Windousu kterou clovek muze mit uz predpripravenou a nemusi furt restartit kvuli pridani ovladacu a urcitych aplikaci.
Dokonce zadnej problem ani na RAID systemu.Proste treba vhodne pro nekoho co si hraje s instalaci ruznych softu ktere treba pak v systemu nechce mit a nechce volit odinstalaci.Nemluve o lidech kterei delaj s HW.
mám dobré zkušenosti s Drive Image od Power Questu, verze 7 vytváří image soubor za plného chodu OS (včetně systémového disku), netřeba bootovat do DOSu. Disk to disk jsem v sedmičce zatím nezkoušel, ale určitě to bude fungovat stejně dobře jako vytváření image...
anebo nejakou live CD linux distribuci a napr. "dd if=/dev/hda of=/dev/hdb" (udela bitovou kopii)
Len treba dat pozor, aby si to nezadal opacne :mweheh:Citace:
Původně odeslal lempour
A disky musia byt rovnako velke.
Tak ja doporucim " partition saving"
http://perso.club-internet.fr/guiboure/en/
je to velke asi 300 kilo, vejde se to na boot disketu a umi to pristupovat na FAT, NTFS, Linuxi ext atd...
Citace:
Původně odeslal Luky
Dobre skusenosti mam s Drive Image od PowerQuestu :wink: - netreba robit Image, ma hned funkciu kopirovanie diskov. To iste Norton Ghost.
jj Norton Ghost
len bacha na verzie .. 5.1 mal nejake bugy a obcas vytvoril blby IMAGE
7.0 no problemo .. len po nabootovani z DOSu nevje samozrejme citat ani zapisovat na NTFS. Ale obraz z NTFS particie no problem
a samozrejme kopia disc to disc..... a to nemusia byt ani disky rovnako velke - ciel by mal byt vacci od velkosti DAT na zdroji / osobne vyskusane / HDD120G system + soft = 8G dat na 20G disk
Acronis TruImage nic moc (zklamal)
Norton Ghost vcelku dobry, hlavne to jde delat po sitovem
kabelu !!! (dos net)
ale nedela presny otisk disku, jen filesystemu
PowerQuest dela presny otisk disku, nejde po siti
Ranish Partion freeware
lze lokalne kopirovat partions
Zdravím všechny
Mám takovej problém. Sehnal jsem si program od PowerQuestu DriveImage 2003 verze 7.0. Vytvořil jsem si image 10 Gb systémovýho disku a rozbalil jej na 40 Gb disk a windows xp mě nenaběhly. Už mě docela dostalo to, že vytváří image za chodu systému?? to přece nemůže fungovat! Zkusil jsem to několikrát a vždy mi windows xp nenaběhly. Pak jsem zkusil Driveimage 2002 ale ten podporuje jen win98,Me. Potřebuju takový program který mi vytvoří image systémového disku v DOSU, zkopíruje partiton tabulku a bude to fungovat na různý velikosti disků. Je na to dobrý Northon Ghost 2003? zvládne tady tyto podmínky? Díky za odpovědi hit.man
...a proč to nerozbalíš na oddíl o sejné velikosti jak byl ten původní a potom to pomoci Partition Magic "roztáhni" na těch 40GB.
DI 7 pracuje spolehlivě, to, že dokáže udělat image za plného běhu OS je vcelku přednost, akorát to bootování z CD za účelem obnovení je nekonečné...
I drive image 7 umi udelat DOSou bootovatelnou disketu,Citace:
Původně odeslal hit.man
to tvoreni za chodu vskutku nema sanci bezet
a jakpak se ta disketa dělá?Citace:
Původně odeslal Helium
normalne, v tom programu v menu se da vytvoritCitace:
Původně odeslal kamil
a udela 2 diskety, + se tam nakonfiguruji pripadne ovladace
na zarizeni
Možná su slepý, možná hlůpý, možná obojí, ale jaksi to tam nemožu najít. Popiš prosím cestu (např. Tools->někde->něco...).Citace:
Původně odeslal Helium
Mam v praci verzi 2002 - 6.0Citace:
Původně odeslal kamil
a tam to je Programy - PowerQuest Drive Image 2002 - Create Rescue Diskettes
Citace:
Původně odeslal Helium
Citace:
Původně odeslal na otázku kterak na to Helium
Z toho vyplývá, že verzi 7 zatím asi ještě neviděl.Citace:
Původně odeslal a potom
Bootovací CD (Power Qest Recovery Environment) obsahuje minimalizovanou verci WinXP (?), umožňuje práci v síti. Z tohoto CD lze pouze obnovit, záložní image soubory je možné vytvářet pouze pomoci aplikace nainstalované na PC. V tomto ohledu je verze 6 lepší. Nejde to nabootovat na PC s méně než 256 RAM, o DOSové verzi nevím, verze 6 se soubory vytvořené ve verzi 7 neumí pracovat, image vytvořené za plného běhu OS (jinak to vlastně ani nejde) jsou stoprocentně funkční....
Pockat na 7 ka nemuze byt tak spatna, prijde mi sice az za 2 tydny,Citace:
Původně odeslal kamil
4 licence, ale snad to nemuze byt takovy shit ?