Jde mi o kvalitu obrazu přes DVI :arrow: chci jít do LCD. Ten 3D víkon není aš tak důležitý. Mám strach z ATI, jsou s nima občas nějaký divný problémy. Karta by měla bejt 128MB/128bit
Printable View
Jde mi o kvalitu obrazu přes DVI :arrow: chci jít do LCD. Ten 3D víkon není aš tak důležitý. Mám strach z ATI, jsou s nima občas nějaký divný problémy. Karta by měla bejt 128MB/128bit
Budto gf4ti4200 agp 8x 128mb ak zozenes da sa aj za 2500Kc som pocul,
ale lepsie bude ak take nieco ako Geforce fx5700 nie ultra, len neviem kolko stoji, ci by ti to vyslo. V kazdom pripade sa nejako moc radeonov nemusis bat, ale ako chces. Ta fx 5700 mozno by presiahla 3000kc ale zato by mala lepsie hadam aj video, zda sa mi ze nieco ako lepsie video filtre sa snazia implementovat do kazdej generacie kariet. Praveze tie Ati karty maju videoshader ,radeon 9000 a vyssie(v notebooku mam radeon 7500, hmm smola), a to ti pekne vyhladi video aj v nizsej kvalite ak je, aj dvd vyhladi dostatocne. Tym nechcem povedat ze obraz na mojej ti4200 128mb vyzera zle,ja som velmi spokojny s gainwardom, ale ako som pocul radeon ma v 2d aj na video lepsi o nieco obraz.
Myslíš se nebát Radeona, kamarádi snima maj občas v nějaký hře problém a někdy i TV outem. Uvidím co bude dál. Co FX5200, vím že je slabá, ale o něco lepší nez GE2mx400 bude ne.
osobne bych ji srovnaval s GF4 MX440 nebo 460, ktera GF4 MX ma DVI-I ???Citace:
Původně odeslal Ištván
Myslím, že z ATi nemusíš mít strach - Měl jsem R7500LE a teď mám R9000Pro a obě byly/jsou naprosto bezproblémové.. Ono taky záleží na motherboardu, někdy bývají problémy se staršími VIA sh*t-sety. Ale určitě bych se ATi nebál...Za ty peníze, co stojí, jsou to namakané grafiky - TVout, DVI je naprosto bez problémů a obraz je naprosto špicovní...TVout používám často a oproti GF2Ti, který jsem měl taky, je naprosto ostrý a bez černých okrajů, netřepe se.. Pokud ti nejde o 3D výkon, doporučuju třeba Gigabyte R9200 64/128MB, TV-OUT,DVI. Gigabyty jsou hodně kvalitní (mám:-)), takže myslím, že by neměl být problém - a ceny jsou poměrně přijatelné - cca 1800 za 64MB verzi. Pozor ale - nekupuj verze označené jako SE...
Dobře, atiny mají teda lepší 2D obraz, ten DVI je asi všude stejnej? Mám Kt 400, snad jí to nebude vadit. Daj se na ATI provozovat ty samý hry jako na Nvidii? Kamarádům třeba nejde Splinter cell, a mě na G 2mx 400 chodí. Jo a co je teda lepší FX 5200 nebo R 9200?? Oba samo 128 bit.
radim ti dobre, nekupuj ATI..
nikdy jsem s zadnou grafikou nemel problem a ta r9000pro na xp vubec nejede..
Ještě jsem našel Radeon 9500 za 3200 s DPH.
Tak teda pokud možno co nejlepší FX 5200? Prý už maj obraz ve 2D jako ATI
Vidim samych "odbornikov".
Splinter Cell na Atinach chodi bez jedineho problemu.
Kup hocakeho Radeona a neurobis chybu.
Na FX5200 zapomen a nemysli.
Ses asi po*ral v kině, ne? :-oCitace:
Původně odeslal Kostihouse
Já mám R9000Pro (no problem), kámoš má R9500 (na VIA KT400) a no problem, spousta lidí tady no fóru má Ati Radeon a většinou je to OK... Ono je to vesměs všechno stejné..GF nebo Radeon. Mě jde jen o ten poměr cena/výkon;užitk.hodnota....
2Ištvan: R9500 je taky dost good...FX5200 na ní nemá ani omylem... FX5200 ti nedoporučuju, měl jsem ji možnost zkusit a nadšenej jsem z ní nebyl (tuším, že to byl Inno3D). S ATi mám hodně dobré zkušenosti. Jinak o Splinter Cell nevím nic (ani nevím wo co go), ale vesměs se problémy s hrama řeší novým vydáním driverů... Jestli FX5200 nebo Radeon 9200.. to je co se týče 3D výkonu těžká otázka: Obě jsou to karty na dnešní dobu poměrně slabé, FX5200 nabízí sice až DirectX9 podporu, kterou ale jen těžko kdy využiješ (kvůli low výkonu). Radeon 9200 nabízí podporu DX8.1 (využitelné stejně jako u FX5200). Takže v 3D je to někdy tak, jinde zase tak. Jedině kde FX ATi totálně převyšuje je výkon v FSAA (vyhlazování obrazu ve 3D)... Co se týče dalších fcí, tak obě karty (Radeon vždy) nabízí DVI a TVout. TVout je u ATi bezproblémový a kvalitní u FX bohužel nevím (ale dnes již to bude asi stejné jako u ATi, kdysi to stalo za prd). DVI bude mít stejnou kvalitu jak u ATi tak u nVidie (jde o digital výstup). Takže je stejně na tobě, co zvolíš. Ceny jsou vyrovnané (cca 1740Kč bez DPH za značkový výrobek - Radeon Gigabyte, FX MSI). Pokud bys ale chtěl investovat více tak, R9500 je z těchto tří určitě nejlepší volba (DX9 využitelný, HW zpracování DIVX videa a další fce)... Wuuduu ti radí dobře:)
ja se neposral v kine ale proste to tak vypada ze na moji konfiguraci ten radeon proste nefunguje..
...tak tady nevykládej o "dobrých radách"....Citace:
Původně odeslal Kostihouse
lol a jak muze vedet ze to treba nepude i jemu?
ja mam normalni MSI K7N2 DELTA, Athlon XP 256 MB RAM a jestli to blbne na tomhle tak to muze blbnout ma cemkoli jinem.
no to je právě ten problém,že to nevíš nikdy....jinak asi za ty 3200,- nesežene nic lepšího než to rádlo 9500....fakt je,že bude mít občas trošku problém s ovladačema/hrama, ale to už k ATi patří :) Jnak by si musel na srovnatelne výkonnou kartu s DVI ot nVidie připlatit a dnes už nic slabšího než GF4Ti nebo FX5700 nemá cenu kupovat, i když tu GF4Ti by tu asi na bazaru občas sehnal za rozumnej peníz.
To je právě to co mě z Ati odrazuje. No ještě uvidímCitace:
Původně odeslal Over
Citace:
Původně odeslal FunATIk
nechci lobovat, ale nataktěná GF4Ti zadupe ve hrách FX5600 do země..i když neni DX9 a pořídíš ji levněji než FXko. Pokud FX, tak minimálně FX5700. Věř mi, měl jsem 5600 doma a je to bída proti GF4Ti4600, i když pro tebe by to byl výkonostní skok do nebeských výšin :)
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=520179#520179 :?Citace:
Původně odeslal Over
Gf4 má horší 2D obraz......
Citace:
Původně odeslal Ištván
to je sice pravda,ale tak dramatický to fakt neni :) záleží dost na značce a není to GPU ale výstupníma filtrama, co tam nacpe výrobce