JOHA.
Ked otvorim L2 z 256 na 512, zvisi sa tam teplota. Nemoze sa nejak poškodiť? A nejaky programik nieje na otestovanie tej druhej 256kB case?
Co za problemi mozem ocakavat?
Ďakujem.
Printable View
JOHA.
Ked otvorim L2 z 256 na 512, zvisi sa tam teplota. Nemoze sa nejak poškodiť? A nejaky programik nieje na otestovanie tej druhej 256kB case?
Co za problemi mozem ocakavat?
Ďakujem.
Ked som odomkol tu druhu polovicu cache, tak som nebadal nejake zvysenie teploty.
Tym poskodenim myslis co? Tu cache? Myslim si, ze asi nie.
Tastovat sa to da asi ale beznym pouzivanim pocitaca.
Ak by sa system zacal spravat nejako cudne, padanie systemu, vypisovanie nejakych chyb, atd..., tak to pravdepodobne bude tou druhou polovicou vadnej cache.
Ak ten mostik budes spajat ceruzkou, tak to potom staci len zgumovat.
Urcite tio poradne testni pomoci Prime 95. Najdes ho v googlu
O kolik se ti zvětší teplota ???
Může to být tím, protože cache tvoří dost podstatnou část procesoru, takže i dost podstatnou část vyprodukovaného tepla. Pokud je cache vyplá, tak samo nevyzařuje žádné teplo, pokud ji zapneš, teoreticky se teplota má zvýšit(závisí i podle vytížení atd.)
No budte radi ja ked zapnem cache tak mi komp len pipa a to je vsetko
resetnem cmos nic.Zrusim lak a vsetko fici tak
Test L2 je jednoduche udelej si par testu na jedny frekvenci s 256 a pak udelej to sami s 512 mel by mit zretelne vetsi vykon. SiSsoft Sandra bude na to dobra.Citace:
Původně odeslal BYko
jesi je ta druha pulka kesky chbna tak to poznas obvykle pred najetim do win :wink: porpipade to jisti prime. v sandere je jedinej narust vykonu znatelny v Cache and memory benchmark ... nebo jak se to menuje. jinde to moc poznat neniCitace:
Původně odeslal pETSaa
Mimochodem jaka je uspesnost otevreni plne L2 a jaky serie to jsou vi to nekdo?
Hlavne musis mit procak vyrobenej pred 39 tydnem... na nove zamklych se keska zatim otevrit npodarila. A jaka je sance to ti teda nepovim . :?
Kde seženu navod jak to otevřít celkem bych to rad skusil
staci spojit jeden preruseny mosti na L2. ja som mal hned prvy z lava.Citace:
Původně odeslal Vintrlos I.
kazdy co som videl mal prvy z lava
Da sa odomknut L2 aj na thoroughbred 2400+? Akym sposobom?
Diki
...to je mozne jedine na THORTON-ochCitace:
Původně odeslal lcdc
No konecne, na 3. pokus ale predsa sa to podarilo, zatial to vyzera stabilne ako dovtedy... ;D
JOHA. No vsade som videl ze spajali druhy zlava. Ja mam preruseny prvy z Lava. No aj tak som skusal druhy a nic, tak som skusil aj prvy a nic, a tak som skusil aj obidva a opat nic. Vsetko som to skusal ceruzkou niekolko krat. Asi budem musiet siahnut po laku!
Tym co to islo ceruzkou: aku ste pouzily ceruzku, lebo nechcel by som stratit zaruku.
Inac neviem v ktorom tyzdny je moj T vyrobeny ale:
AXDC 2000DUT3C
AQXEA 0324RPMW.
Skuste pomoct, lebo uz ma bolia ruky z neustaleho nasadzovania chladica.
Dakujem
Jinak tuzkou mi to takdle vydrzelo vzdycky tak nejak omezene.. Treba po transportu komplu (tuha se vytrepala ??? ) to zacalo strane blbnout a nenajel sem ani do biosu. Dyz sem to spojil znova tak to najelo ok a zas po urcitou dobu fungovalo. Ted sem vzal ziletku a normalne odskrabal ten povrch a spojil tuzkou primo ty kontakty mezi kerejma ten mustek vede a uz se to nedeje :)
No tak teda spojit ten prvy z lava?
Ano, ja som mal tiez prvy z lava.Citace:
Původně odeslal BYko
No tak po dlhom trapeni som na to prisiel.
Zoskrabal som ten lak a presiel som ten mostik par krat pentelkou a bolo to.
Nevidim v tom nic prevratne ale mam pradsa 512 kb L2-ky.
spravil som nejaké testy pred a po. Chcel by som to poravnat s niekym iným ako to vlastne funkgujee (čiže správne):
TU TO JE:
10x200
L2=256
3D Mark2001 defoult= 10650, L2=512=10655= či že nemalo to nijaký vplyv na výkon=či že je mi to nejak podozrivé,
PC MARK2002L2=256: 6027
4280
541
L2=512: 6139
4668
572
SIS SANDRA 2003
graf. sa posunul až k hodnote 512kb, myslim ze ale na P4 sa AMD moc nedotiahlo (moj nazor).
L2=256
Memory bandwith: 2662
2433
Cache a Memory:
16 491
17 466
17914
15119
12537
1712
7668
6219 256kb
1140 512kb
1075
.....................atd.
CPU Arithmetic bench.
7494
3030
CPU MULTI-MEDIA BENCH
11 166
11 712
L2=512
Memory bandwith: 2733
2494
Cache a Memory:
16 539
17 524
18 010
15 159
12 587
11 750
7726
6380 256kb
6327 512kb
1002 1 Mb
1005
1007
.....................atd.
CPU Arithmetic bench.
7566
3031
CPU MULTI-MEDIA BENCH
11 225
11 935
Myslim že by to malo byť OK.
v tom 3D Marku sa aj dalo cakat, ze tam nebude nejaky vysoky narast vykonu. PCMark je na tom o nieco lepsie, kedze sa jedna cisto o test systemu a hlavne procaku.
JOHA.
No ja neviem to takto posudit v inych testoch ako je 3D Mark 2001.
Nemam prehlad.
Ten narast v PC MArku 2002 sa ti zda adekvatny, je to len o par 100 bodov, fakt nemam prehlad o inych zostavach.
Skus testnut tvoj stroj v PC Marku.
Chystam sa aj na ine, ale az o 2 tyždne.
PS: Zabudol som spomenut system: Win XP!!!
Ozaj a preco myslis ze to na 3D mark nemá vpliv.
JA: predsa cim vyzsi CPU tim viac bodov, a ked isla hore L2 tak to s CPU islo hore (myslim ten AMD rating).
mas pravdu, ze cim vyssi cpu, tak viac bodov. Ale je to predsa viac upriamene na tu grafiku, ako na procesor.
ten 3DMark si myslim, ze viac otestuje vplyv väcsej cache na system a aplikacie, hlavne co sa tyka komprimacie do divx atd...
ja zaznamenal 3d marku narust asi 150 bodu.
jinak se to na vykonu fakt nejak moc neprojevi. :-(
docela me to nastvalo, skoda ze sem se nekoukl na poradny porovnani 256vs512cache u AMD pred koupi toho procaku..