poradte pls....
Printable View
poradte pls....
No musi to umet deska (coz by ta tvoje mela) pak je potreba nastavit v BIOSu boot z USB device - zalezi na BIOSe, vetsinou se to menuje nejak jako boot first device nebo tak.
v biosu muzu nastavit boot from USB-HDD ..... ale ja se soubory na tom disku ? muj oblibeny pokus sys a: h: selhal...(XP ho nepustily)....nebo to zafunguje, kdyz najedu pres disketu 98 a dam ten prikaz tam ? nebo jak se to dela ? ten disk ma jen 128 - cely system se mi tam nevleze....
Proc chces bootovat s USB disku? ??? Jedinej system co se ti tam vleze je MS-DOS, popripade Win95 OSR2, nebo hodne osekany Win98se(ty mozna ne). Jenze pak uz ti moc mista na tom disku nezbyde :-(
asi to chce pouzivat misto bootavi diskety kdyz se neco pokaka,ne ???Citace:
Původně odeslal Tom
bo chci u souseda flashnout firmware u dvd romky a on nema disketovku...a rikal jsem si, ze by to mohlo byt jednodussi, nez ´pres CD - coz jsem taky nikdy neresil, takze taky nevim jak na to....Citace:
Původně odeslal Tom
aha, takze wokna bych vynechal staci MS-DOS. Zkus(jak si psal) nabootovat pres tu disketu a prenest system na disk. To by melo fachat. Jinak mam doma jeste uplnou instalaci MS-DOSu 6.22 jestli budes chtit. Jsou to tri diskety :)(cca 3,8MB). A nebo se na to vykasli a vubec nejjednodusi bude vzit si svoji disketovku a donest ji ke kamoradovi :) nebo udelat to bootovaci CD .)Citace:
Původně odeslal Chocen
Ted me napada, dalo by se udelat BOOTovaci CDcko (DVDcko ;D ) s DOSem? :-)
ja mel na bootovaci cd spusteci disketu 98Citace:
Původně odeslal archaon
to si sezene obraz te diskety,das palit v neru boot cd,vyberes emulaci diskety a najdes na disku ten image.Na cd si pak muzes vypalit co chces(ja treba instalacky win+nejake dalsi veci)..a je to 8-)
njn, ale jak vytvorit ten image te diskety ? uz jsem o tom tusim neco cetl...da se s tim uplne nahradit disketovka....
ja si ansel image boot diskety win 98 na netu....odkaz na ten server byl v clanku na pctuninguCitace:
Původně odeslal Chocen
edit:taky tam byl odkaz na program co dela virtualni disketovku a ta uklada ty image....
ok. odzkusam....Citace:
Původně odeslal Wolferine
BTW moje deska jednou chtela bootovat z fotaku ;D
akorat uz nevim jak se ta polozka v BIOSu jmenuje :/
pro všechny návod zde: http://magor-ghost.borec.cz/2008/09/...etova-karta-2/
btw. navic reakce na skoro 4 roky stary post postradaji zrejme vyznamu.
Každopádně, když už jsme u toho, tak jsem stvořil další pomocný článek a to "BOOT z USB bez podpory BIOSU" ,má to jen jednu chybu a to že jen první způsob umožní bootovaní z USB automaticky, ale ostatní jen zpřístupní USB pod DOSem. Myslím že by se to mohlo někomu opět hodit.