Náhrada nutných nákladů -160Km
Ahoj, budu reklamovat Digifoťák, stál 2000 novej 1,3mpx. Koupil jsem ho v Praze, ale bydlím 160km daleko. Mám nárok si napočítat si tu cestu autem, nebo musím jet vlakem?? Tím autem by mi museli dát cca 2000Kč. A jak napsta ten doporučenej dopis. Jen jako že žádám dle paragrafu xxx o tu náhradu ve výši xxx a nějakej výpočet?
Autem ne a postou uz vubec
Auto ti neuznaj, protoze mas urcite nejakej vyhodnejsi zpusob (bus, vlak, i kdyz existuje zakona nahrada) a posta je pokud dojde ke ztrate z obliga (ja to tusim nekde v zakone)(vyjma pojistenyho baliku)... Lepsi je predem zavolat, coz jsi udelal, rict jim ze k reklamaci budou i dalsi naklady a ty ti musi prodejce proplatit (on si je pak vyuctuje dal)... takze predlozis zpatecni jizdenku na vlak (nejlip kopii a budes zadat proplaceni), kdyz neproplati das to k soudu a vyhrajes (pokud se nudis a mas cas na blbosti)...
Co je primerena doprava...
Normalni pravnik si vyklada primerenost do urcite miry, tzn. libovolnou kartu vlakem, monitor autem, pokud povezu treba kart autem s neprimeren vysokou spotrebou tak verim ze mi pri cene karty cca 150-200 uhradi prodavajici nutne naklady spojene s reklamaci ve vysi treba 2000 Kc. Jo pres soud ano, pokavad tam ale nebude nejakej blbec a nesmete to ze stolu, s tim ze jsi mel jet vlakem...
Fakt by to chtelo prakticke zkusenosti, ja procitam pravni servery a zatim jsem k nedosel k uplnemu zaveru... ale budu cist dal a treba na to kapnu...