chcem sa ho niečo spitať, nech sa ozve.
Printable View
chcem sa ho niečo spitať, nech sa ozve.
Ja mam :D Jako ti funguje ??? Dobre ??? Ziadne problemy ??? Nie ???...to je super aj ja idem bezproblemovo ;D
Ja mam taky "mensi" problem. pri zapnuti PC mi stale vypipuje doska, hlasi chybu "Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information" a neviem včom je problem a ako ho odstranit. najprv som si myslel ze je to v slabom zdroji, aj preto som si kupil 350W zdroj, ale nepomohlo... inak ak chcem aby mi nabehol PC tak po pipnuti musim resetovat a nabehne... asi obide chybu... zazrak. ale potom funguje vsetko ako ma, lem to pipanie mi robi problem. si inou grafikou mi to nerobi. a predtym co som mal zakladnu dosku Intel mi tiež toto robilo, kartu som reklamoval lebo som nevedel tu fintu s resetnutim... ale aj nova mi toto robi, ale neviem isto či mi ju vymenili, ale asi hej... skoda len ze si neviem rady...
inak nemysliš ze ta karta ma nejako pretaktovane jadro, a podtaktovanu pamät? na ich stranke som nasiel hodnoty 275jadro a pamät na 270. co nato hovoriš? ako je na tvojej grafike chladic, je velmi horuci na dotyk? lebo na mojej ano. skusal si aj pretaktovat? ja by som chcel skusit kupit chladice na pamäte a nejaky lepsi vetrak, ale neviem kde to zozeniem... alebo pri najlepsom reklamujem kartu a mozno ked si doplatim tak mi daju 9800:-) lebo 9700 uz unas nedostat...
Ten "problem" mam aj ja ale nepovazujem ho za problem :wink: Jinak vela ludi stouto kartou ma tento problem a bol o tom nekde zalozeny velky thread :wink:
a nevedel by si mi zistiť kde je ten thread, ved mozno sa už aj na niečo prišlo ci nie?
a čo hovoriš na tie frekvencie ktore nesedia s tymi co udavaju na stranke od manli?
No ja mam default frekvencie GPU/Pamet 297/263 :wink: A ten thread sem jaksi nenasel :? Ale zda sa mi ze by to malo vyriesit flashnuti noveho biosu... :wink:
to som si tiež myslel ze by to spravilo flashnutie biosu ale zaroven som si myslel že to upravi aj frekvencie GPU/Pamet 275/270 lebo tak to maju pisane na stranke, ty nevieš prečo je na stranke pisane tak a na karte su zase ine hodnoty? ty si neskusiš flashnutie biosu? :-) ja radšej ani neriskujem, lebo chcem ju ešte predať celu :-) ti maš aj pretaktovanu kartu 297/264@360/295 ??? neni to veľa? si si vymenil chladič na GPU a pridal na pamäte? lebo pochybujem ze by sa to takto dalo zvladnu, mne priam karta uz hori terz :-o
Já tenhle problém nemám ... Tys tu kartu měl v počítači a "najednou" to začalo dělat ??? Nebo od začátku, nebo kdy? Zkusil bych ji cvičně přidat 0,1 V na AGP ... Jinak původní chladič jsem měl taky horký až až!
Jo jede mi to s default chladicem :-) Chladic neni moc teply (Max. 55 C) ale pravdou je ze ked som ju kupil tak prve 2 tyzdne bola horuca strasne :!: Aj na default hodnotach :!: Tak som radsej netaktoval :idea: Ale zvlastne je ze po 2 tyzdnoch jakoby prestala tak o 30% hriat...a to nechapem ??? :?: :roll: Inak tych 360 MHZ gpu mi ide iba s 300 Wat zdrojom....s tym nahradnym co mam v popisu to ide tak 335 MHZ :wink:Citace:
Původně odeslal skorec1
A proc Manli pusta na tych kartach freq. 297/263 to nviem :?:
Dá se to vysvětlit pastou, která je mezi chl. a GPU. Po čase se trochu rozlila. koukni na to.Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Radsej sa do toho nebudem montovat :idea: Ale jinak je to good idea :-)Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
najprv to začalo tak ze mi zamrzol pocitač pri hrani, paru dni po kupe karty. potom som mi nechcela naskocit tak som ju dal reklamovat. dali mi novu, ta po paru dnov tiez zacala pipat. co mas teraz za chladic, je dobry a da sa na nom karta pohode pretaktovat?
Moja karta Manli R9700 pred 2 tyzdnami odesla a snou aj doska mozno aj zdroj mercury ktory za vsetko moze :evil: Jinak jadro islo krasne cca 357 Mhz.
ako to tak? doska musela byt urcite chranena. skusal si vymazat cosmos na doske? takze uz ani grafika nepipa?
Doska (K7S5AL) zhorala a snou sa odpalila aj R9700 ktora hazde pruhy cez obraz.....nekupujte shitne zdroje :(((Citace:
Původně odeslal skorec1
ma tu grafiku a chcel by som si ju nejak upgradovat, napriklad na XT bude to mozne? dat nanu BIOS s org.ATI 9700XT?
kupil by som si tento chladic
Cooler SPEEZE CoolForce VGA + Chipset sada kvalitných chladičov pre VGA (medený) a MB, 1x pasívny, 1x aktívny, teplovodivá pasta 416sk
a na pamäte by som vyrobil nejake pasivne hlinikove chladice, len ako ich tam prilepim, kde zozeniem nato lepidlo?
myslite si ze sa nejak dalo rozoznat ci je karta od Manli alebo org. od ATI?
Ehm, 9700XT? Viem tak jedine o 9700TX, ktore sa svojho casu nachadzali napr. v niektorych kompletnych Dell systemoch... Ovsem to je v skutocnosti podtaktovana 9700ka, takze tymto smerom si sa asi uberat nechcel. Nevidim dovod to v Tvojom pripade flashovat... nestaci taktovat z Windows?
:oops: takze ostava uz len 9700pro ktora bude pretaktovana...
ked tam bude bios, tak to predam ako pro :wink:
a ajtak sa mi ten bios manli nezda, uvadza tam celkom ine hodnoty GPU/pamäti ako mal na stranke...
da sa dat jednoducho dole chladit, ci bude problem?
neviete kde by som nasiel BIOS na Manli 9700pro? vsade kde som hladal bolo len na 9700 :? skusal uz niekto na tejto 9700 davat 9700pro BIOS?
uz mam aj tento chladic, Cooler SPEEZE CoolForce VGA...
myslite ze tem stary dam dole bez problemu? ako nato najlepsie?
a este co poviete na toto, chcem si dat na pamäte chladice a dostal som taky navod, co nato?
No ty pasivi prilep klidne vterinakem a to tak ze do stredu pasivu kydneš teplovodivou pastu a na rohy ten vteřinák... :-)
problem s chladicom na grafiku, poradte!
namiesto tohto pre ATI
CF201-NBLCoolForce
mam tento pre Nvidiu
CF202-NBLCoolForce II
problem je v tom ze pod chladicom su 3dieri v ktorych su skrutky pre uchytenie vrtule, nebude to vadit ked tie dierky budu presne na chipu karty? ak nie, potom nebude problem ho upravit pre ATI