Prodali mi Thortona ja chtel Thoroughbreda.Jaky je mezi nima rozdil?
Jadro procesoru je nejake velike ser.zacina AXDC2200...?
Printable View
Prodali mi Thortona ja chtel Thoroughbreda.Jaky je mezi nima rozdil?
Jadro procesoru je nejake velike ser.zacina AXDC2200...?
Thorton je Barton, na ktorom sa nepodarilo dobre vyrobit 512kb cache, preto je zamknuta a spristupnena je len 256kb, cize presne ako na TB. Jadro je o nieco vacsie, ale to je len vyhoda, pretoze ti lepsie odvedie teplo. Dalej Bartony slapu na vacsich freq ako TB preto aj Thortony maju tento potencial.
Thorton jsou "nepovedene" Bartony,kterym nefungoval cast cache a tak jim byla omezena na 256kB coz znamena,ze by mely byt po vsech strankach identicke s Tbredy...nejsem si ale jistej,jestli vetsi DIE nezapricinuje i vetsi tepelnou vyhrevnost jako maji Bartony ???Citace:
Původně odeslal milko
Takze Thorton muze bezet treba na Epoxu na vyssi sbernici jako Barton?
Jasne. V pohode mu mozes dat fsb 166 bez zmeny napatia a nasobica.Citace:
Původně odeslal milko
Dokonca sa mi podarilo odomknut tu druhu polovicu cache a ide v pohode.
Teraz ho zabehujem na 12*180 a teplota v klude je 48 stupnov. Zatial to je stabilne, ale este uvidim.
kdyz ho pretaktujes tak muze - az na L2 cache to je obycejny BartonCitace:
Původně odeslal milko
aj XP rating má ten istý ako Thoroughbred.... inak, lamy sú všade / :arrow: to bolo myslené na predavačov, neboj sa milko, nemyslel som tým teba :wink: /
Diky chlapy, rad bych ho zvednul, ale deska nepodporuje delicku ani 1/5 a na novou zatim nemam.Tu kesku skusim.
k te L2 cache:
Pravda ze to delali i z bartonu kery meli tu druhou cast spatnou, jenze jich zrejme nemeli dostatek tak to pak zacali delat i z plnohodnotnych bartonu a u tech po propojeni L2 mostiku ta cache pamet bezchybne funguje. cili cast jich zrejme cache spatnou ma ale dost jich je urcite s funkcni celou.
odemcit se ale da jen u odemcenych procaku cili pred 39 tydnem.
to je.... ani nie prvé...ani posledné....