Co by sa mohlo stat s CPU na 1.9V, ked teplota v prime95 je max.55 stupnov a die temperature je 85 stupnov? dosku mam nastavenu, aby vyplo pc pri 65 stupnoch.
Diki
LC/DC
Printable View
Co by sa mohlo stat s CPU na 1.9V, ked teplota v prime95 je max.55 stupnov a die temperature je 85 stupnov? dosku mam nastavenu, aby vyplo pc pri 65 stupnoch.
Diki
LC/DC
Zaleží, co máš za procák. Jestli Tbred(0.13 mikronu), tak dáváš z dlouhodobého hlediska moc. Hrozí ti průraz a konec.
Tohle vypada spis na Celer II nebo Pentium III 1.9V by pak bylo v pohode tam je pruraz 2.1V Ale hlavne dej vedet co to je za pracak at nemusime spekuvat.
no dobry to neni.. ale provozovat se to da... chce to ale vodu
No ja moje dutko smazim na 1.9V a ide v poho ked vydrzi natom len 1/2 roka aj tak dobre.
V podpisu má AMD a pokud nesdělí typ procáku, tak další debata je bezpředmětná :wink:
a nebo poradnej pasiv aby to drzelo teplotu pod 50 stupnu pri 100 % vytizeniCitace:
Původně odeslal Prokop
Takze moj CPU je Athlon XP 2400+ (AXDA2400DKV3C 9394236250159 AIUHB 0303SPAW). Zatial mam chladic Titan TTC-D5TBCU, ale uz mam objednany(v stredu pride) Volcano 12. Mam windtunel na procak. Teraz idem na 209x11(2300MHz) pri 1.9V vcore. Ostatne z popisu sedi. Skutocna hodnota vcore(v MBM) je 1.84V. Pamate mam na 2.9V.
Diki
LC/DC
jak bylo napsano, uz ses na hodnote prurazu... urcite to zkracuje zivotnost procaku - voda nevoda...Citace:
Původně odeslal lcdc
ja bych tam daval do 1,75 (dlouhodobe)
a tech 2.9 na pametech by mohlo byt taky dost... zalezi co mas za pameti...
ja provozuju sice 2.9 ale ty ocz-ka si o to samy rekly, jinak moc neposlouchaj (na webu vyrobce se to ostatne doporucuje).
Problem je ten, ze pri 1.75V mam prime stable len 200x11 a az pri 1.9V je prime stable 209x11. asi to dam zatial dole, alebo skusim zohnat nejaku 1800+ :-).
Diki za rady
LC/DC
v pohode do pameti 2,9V.. ja jedu dlouhodobe 3,0V a nekdy 3,2V a no problem
Tak som to dal radsej na 1.75V vcore a pamate na 2.8V a samozrejme 200x11. Teraz je teplota pri prime95 47 stupnov(s titanom). vchip mam na 1.7V(max.dosky). Ved aj 2200MHz pri 200 FSB je na 2400+ dost :-)
teda ja nikdy nevim co si o tehle diskuzich na tema voltaz vs. zivotnost mam myslet - osobne sem nevidel chcipnout procak ani na jednorazovy brutalni navyseni voltaze a ani na opotrebeni kvuli nadmerne vysoky voltazi...ostatne jeden prispevek ve FAQ potvrzuje ze maximalni hodnoty pro Vcore budou pravdepodobne vys nez si vetsina overclockeru mysli ( http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=5647&start=15 ) - osobne bych si dal jako hranici 1,9V s chlazenim ktery dovoluje maximalni teploty tesne kolem hranice 50 stupnu :-)
Suhlasim !!Citace:
Původně odeslal Beleg
Ja bych se 1.9V absolutne nebal.... "Podlozene" bachorky o prurazovem napeti jsou moc hezka teorie ale praxe je jina....
Asi pred 4 mesici jsem mel Bartona (neschopny poradneho oc) ktereho jsem umyslne mucil ve vzduchu s CS2 na 2.2V (skoda, vic neda deska ;D ) a i po 48 hodinach primu nejevil zadne znamky fyzickeho opotrebeni jako napr propaleni jadra na druhou stranu apod.... Takze pote jel na FSB 200 a 2.2V tyden a zase nic.... Dale uz me to nebavilo. Jiste neni to zadne dlouhodobe hledisko, ale mnozi experti zde tvrdili ze 2.2V je pro procak nebezpecnych primo zivotne... Jinak Palomina, DUTcka a Bartony co jsem kdy mel jsem provozoval zasadne na 1.8-1.85V - idealni pro udrzeni vysokeho FSB primestable. A dodnes se mi nevratil JEDINY procesor (90% jsem prodaval se zarukou) co kdy jel v mem compu z duvodu nenadaleho umreni ci primo jiste overvoltaze. To uz mnohem vice uzivatelu polamalo jadro :roll: A dalsi procesory co overvoltaz nikdy nezazily umiraji uplne se stejnou pravdepodobnosti... Nizkou :wink: Jedine co mi drasa srdce je provozovat moje soucasne DLTcko na 1.95V kdy dava svoje maximum.... Ono uz takhle ma neco za sebou. Takze to nedelam a davam do nej neustale 1.75V - jsem srab. :-)
Vse je o chlazeni...
vsetko je vec chladenia, cim vyssie napetie, tym vyssia teplota, takze treba vykonnejsie chladenie, a pre vysoke fsb/vcore je to uz jaksi voda a vyssie ... takze smazeniu zdrat a voltazi tiez ;)
MadCap
moze sa casom znizovat freq. na ktorej je schopny procak bezat?
Ked som kupil mojho sucasneho bartona tak mi najprv nechcel poriadne bezat ani na 2200 ale po par hodinach zahorenia som ho supol na 1,85V a bezal primestabilne na 2,5GHz
GHz, medzitym som si odpalil BIOS a ked som si ho znovu naflasoval a dal do dosky tak mi uz na 2,5GHz stabilne nesiel, skusil som ho znizit na 2,45GHz potom na 2,43GHz a vcera mi uz aj na tejto freq. vyhodilo prime chyby po par minutach testovania... obavam sa ze o par dni skoncim na 2,3GHz :evil: nespravil som chybu ked som do neho skoro od nova pral 1,825 - 1,85V ? Samozrejme teploty si sledujem a nad 45 to nevystupilo. BIOS mam 17ku.
to si len zkchol zlú sériu - viď thread o sériách - moja 2400+ dala 2200MHZ bez zvýšenia voltáže, 2250MHZ @ 1,68V, 2280MHZ @ 1,7V a 2340MHZ @ 1,8V - dal by určite viac, len doska KT266A tých 2340MHZ som dával pri 156HZ FSB, takže...
no zly kusok to urcite nie je kedze aj mne ide na 2200@1,6V co je este menej ako default vid moj prispevok http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=asc&start=135 na bartona si myslim je to slusne... tzn. v tom problem nebudeCitace:
Původně odeslal eraser007
tak to je zaujímavé... ja som ešte overclocking a undervolting nespájal, ale urcite by môj dokázal bežať 2200MHZ @ 1,55V...
No to urcite ked o 2 posty vyssie pises ze na 2250potrebuje 1,68V, a vobec mohol by som ta poprosit ak mi nevies poradit v mojom probleme popisanom vyssie tak sem zbytocne nepostuj...Citace:
myslím, že na 2250MHZ potrebuje 1,68V na ROCK STABLE a nepíšem že ide stable ;D
podla mňa fakticky by ho 1,9 nemalo zabiť, iba ak by sa prehrial :|
hm to jsou teda vyplody...Citace:
ty se tu ohanis nejakou frekvenci kterou honis jen pres nasobic... to je teda neco :roll:
precti si take po sobe sve posty, nez je odesles pac se muzes vyhnout takovym reakcim :idea:
jo a nechci tu opakovat zopakovane, takze pouziji formulaci kterou napsal Dawe -> je to vse jen o chlazeni
Pani este raz Vam to zopakujem nezabija V core ale Teplo takze 1.9V je v poho ked to vies uchladit. :wink: Pozri zahranicne fora tam je 80% ludi co pustaju aj do Bartonov 1.9-2.0 V.