Koupit jsem novou desku viz dole a zajímá mě jestli je lepší koupit paměti 4*256MB nebo 2*512MB. Budou to paměti OCZ 400 duál.
Printable View
Koupit jsem novou desku viz dole a zajímá mě jestli je lepší koupit paměti 4*256MB nebo 2*512MB. Budou to paměti OCZ 400 duál.
Urcite ber 2*512 - vetsina desek s I875/865 jde po osazeni 2*512MB moduly lip taktovat! (zeptej se Nellera).Citace:
Původně odeslal BananaYoe
Proč? Ma to nejaky logicky duvod?Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Spis by se to chtelo zamyslet nad tim, k cemu 1024MB pameti.
Ale k certu, co to melu, vzdyt jsem na phoru o pretaktovani.
Ne, ale vazne zkus napsat, k cemu 1024.
na nove hry .. na narocne softy ... pre ten pocit ;D
MadCap
K cemu? ??? Vic pameti se vzdycky hodi a to s tim ze 2*512mb jde O HODNE LIP TAKTOVAT NEZ 2*256mb je PROKAZANY! Zeptejte se treba Nellera tady z 4a. Vyzkousel hodne pameti 256mb, ale az 512mb mu umoznilo vyssi takt :-)
Pro upresneni - PLATI POUZE PRO INTEL I875/865 !
Určitě 2x512MB, proč psát nebudu, to bych tady citoval předchozí autory :wink:
I875P, aspon na moji desce, umi dual-channel a 4-channel nastaveni
potrebuje 2identicke ramky, pak se automaticky zapne tohle nastaveni. pripadne 4identicke nebo 2pary. duvod? mnohem rychlejsi datove prenosy (opsano z manualu: UP TO 5,33GB/s TRANSFER RATE)
bohuzel nemam specifikaci pro jednoho "svaba" :-(
zatim v ni ty ramky nemam, ale pak muzu zkusit otestovat vykon :roll:
podla mna su tiez lepsie dva moduly ako 4
1. je to lacnejsie
2. pri jednom module je sanca na dobry modul. pri dvoch mensia. a pri styroch by si potreboval obrovse stastie aby boli vsetky moduly vhodné na OC.
3. o rok-dva skor predas 512mb modul ako 256
hehe, newim, co delas na pocitaci, ale ja na nem delam grafiku a 512MB bylo sakra malo.. ted kdyz mam 1024, tak kdyz pustim muj oblibeny bitmapovy graficky editor(nebudu jmenovat), tak mam vetsinou cca 600-700mb vyuzitych jen spustenim a kdyz delam na necem vetsim, tak se vysplham i na 800mb(mysleno celkove vyuziti pameti).. Takze pokud na nem paris nejake obyc. hry, tak 512MB fpoho, ale pokud na nem chces delat neco narocnejsiho, nebo hrat nejnovejsi gamesi pekne v detailech, tak te bude 512MB spomalovat..Citace:
Původně odeslal ZeeZ
no určitě 1024, 512 je šit, jen stačí pařit UT2003 při max. detailech, tak by mě by mě dost štvalo, kdyby mě to dohrabávalo z disku.......... :evil: :evil:
a jen když udělám jednoduchej drátovej model v CADU, tak s 512, no úděs...