Jaky minimalni zdroj (W) je potreba k uziveni FX5900??
Printable View
Jaky minimalni zdroj (W) je potreba k uziveni FX5900??
Znackovej 350W
takže s 300W by to rachlo
Pokial by si nechcel taktovat tak by stacil aj 250 wat noname ale to uz zalezi na ostatnych komponentech :wink: Tvrdit ze minimalne 350 Wat je blbost a je to neopodstatnene (neuraz te se :wink: ) Ja na sestave viz podpis jedem s 200 Wat shit noname na ktorom sa nekedy netoci vetrak :lol: -Sem blazen...ja viem ;D Ale ten zdroj je len rezervny protoze mi odesel stary 300 Wat zdroj :-(Citace:
Původně odeslal eraser007
Myslel sem do prumerne OCckove sestavy...a pocybuju o tom ze by noname 300w utah nakej Barton 2500+@3000+ + FX etc..:)Citace:
Původně odeslal Pyroteam
EIDT:No utahl by to,ale jak ;D
mne to hovor, práve som 24.12.2003 po večeri trošku pridal napätia na CPU a BUM ! Odpálil sa mi 300W zdroj! Teraz má nejaký 300W tiez, ale asi ho vymením za 350W, budem ho potrebovať - zostava:
AthlonXP 2400+ @ 2800+ - default voltage :wink: ,256MBDDR @ 300MHZ - + 0,2V , GeForce4MX460 Turbo, napalka, CDROMKA, 4vetráky....
mal by som to mať v popise, ale administrátori nemali čo robiť a len tak mi vymazali popis, pritom spĺňal pravidlá - mal sotva 2riadky :evil:
JJ presne aj to mne casto robili a tiez boli pravidla OKI :roll: No co uz.....asi dojdu ozraty z hospdy a mazu podpisi :lol:Citace:
mal by som to mať v popise, ale administrátori nemali čo robiť a len tak mi vymazali popis, pritom spĺňal pravidlá - mal sotva 2riadky
Dá se nějak jednoduše změřit na kolik % je zdroj vytíženej. Mám 250W BestTec zdroj (je to z HP case). Vevniř je ale asi tak 2kg hliníku, ne jako ty 2 profily 3x1x5 cm v těch značkovejch 300W zdrojích.
Záleží na počitači, ale pokud má někdo např. P4 nebo přetaktovanýho Athlona, 2 disky a vypalku, tak si myslim že na tu FX5900 je 300W minumum.
300W Fortron v pohodicke zo 4mi hdd a 3ghz p4 ... takze no problem
MadCap
P.S.> aj OC ...
300W Enermax nemá taky žádný problém s mojí kartou :wink:
jo jo Enermax pravda ze akorat ta cena :eek: a to jsem si jeste myslel ze poslali misto toho cihlu pac je tak tezkej tenhle nova rada ze...
No ta cena byla fakt vysoká, kupoval jsem ho před rokem a půl stál nějakých 2600,- s DPH.
ja za nej dal myslim 3100,- a urcite se ta investice vyplati za tak kvalitni vykonny a tichy zdroj...vevnitr je uplne nacpanej...uvazoval sem taky o 480 ale to si myslim uz bylo zbytecny a hlavne tam byl cenovej skok brutalni asi 2000,- :-o
len či to nevybuchne, keď zdroj nevládze :lol: :lol:
Citace:
Původně odeslal Newman81
a nezkousels toho Geforce flashnout na 5950? sem cet ze to se Sparklem jde :wink:
Flashnout jsem ho nezkoušel a ani to nemám v plánu...
zajtra to skusim na !!230W!! zdroji, duron 650... to som zvedavy!
ti nepojde 3D mode ale inak pohoda ;)
MadCap
Se slabsima zdrojema ryskujes mensi stabilitu,jestli je PC novejsi, tim vic zere.Takze ja rozhodne doporucuji urcite 300W a klidne i vic! 8-) 8-) DJ" 8-) 8-)
malo by to vydrzat, duron 650, 192MB sdram, 2*cdr, 1 disk. nic nie je pretaktovane. najprv to skusim bez pridavneho spalovania, ked pojde tak skusim aj pridavne zapojit :)
Bez pridavneho napajenia to urcite nepojde :wink: Radsej ho tam hned zapoj :-) Inak myslim ze to na tom 230 wat pojde uplne vpohode...ved u mna ide zostava na 200 wat :eek:
200w spotreba? zdroj by nemal byt dlhodobo zatazovany na viac ako 70% udavaneho vykonuCitace:
Původně odeslal Pyroteam
Ked si to vypocitas tak moja zostava da spotrebu zhruba 180 wat :-)Citace:
Původně odeslal trt
no a ked zoberem ze ja mam este duron a menej veci a nic nepretaktovane, tak by to mal utiahnut :smoke:Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Ale este hlavne zalezi jaku mas na tom zdroji 3.3 V vetvu (tu pouziva graf. k s pridavnym napajanim)...presnejsie kolko amperov na nej mas :wink: Mal by si tam mat nejakych 14 A (standardne byva 14 A na 230 Wat) cize to bude znamenat ze 14Ax 3.3 ti da nejakych 50 Wat co musi postacovat karte s pridavnym napajanim ktora berie 45 Wat :wink: Pokial bude karta potrebovat nejakch napr. 65 Wat ale 3.3 V vetva zdroja bude moct poskytnut iba 50 Wat tak je riziko ze to moze byt nestabilne a mozu kolisat napetia (ako u mna na 200 Wat, avsak ide to apsolutne stabilne) :wink:Citace:
Původně odeslal trt