Poradte neco dobryho, levnyho, v MB se vubec nevyznam. Slo by na to to viz podpis. Taky doufam ze to sem patri.
Printable View
Poradte neco dobryho, levnyho, v MB se vubec nevyznam. Slo by na to to viz podpis. Taky doufam ze to sem patri.
A co tu moji?
A čo Microstar 865PE-Neo2 ako mám ja :)
Bez RAIDu stojí u nás asi 3500 bez dane, to by u vás mohlo byť do 3 tisíc, neviem...
To jste mi pomohli, ja se v tom vubec nevyznam, nebyl by nekde nejakej prehled. Aspon jakej chipset, kterej je v cem dobrej atd. help pls
sak sa to tu riesi kazdy druhy tyzdne ... si si mohol prejst par threadov :roll:
865 alebo 875 cispety
prve lacnejsie druhe drahsie ale jemne vykonnejsie
takze pre teba asi to prve
potom uz to je skoro fuck, na pIVo su teraz dobre znacky ako asus, gigabyte ... albatron neni spatny .. ani epox .. proste ked kupis "znacku" z 865 neposeres to zvecsa, ak sa ti cosi paci prejdi si reviews na nete, hlavne nastavenia biosu a tak (ci ma vcore nastavitelny dobre a tak .. )
MadCap
Sorry, hledal jsem ale vetsinou se tady uz porovnavaj nejaky konkretni typy desek a nic celkovyho jsem nenasel. Takze cipsety Intel ? Neni lepsi VIA ?Citace:
Původně odeslal MadCap
pod INTEL len INTEL ... via sux sis sux .. nepomozes si a co usetris to potom horko oplaces ... ;)
ASUS P4P8X i865P, 2xSATA, DCHa, Glan za cca 3200 s dani ...
To je dobra doska len,lenze nama buducnost nedas tam P4 s 800 FSB.
Skor neco ako EPOX 4PDAI,Intel 865PE,800FSB,ZvukKarta5+1,LAN10/100 co stoji u nas 4160 SK a to ma buducnost :wink: a ani toto nevyzera zle GigaByte 8IPE1000,Intel 865/ICH5,800FSB,ZvukKarta5+1,4xUDMA133+SerialATA Cena 3750SK :wink:
Ja bych rek ze tam dam 800Mhz, ten chipset je nomralne pro 533 ale asus to nejak pretakti a jede tam i 800, ale to uz o moc nezvednes
Dajak snad das no ale dalej sa uz nedostanes, ale do 865PE mozes dat aj Presscot moja doska umoznuje az 400*4=1600 FSB :wink: Treba pohladat ktora ma ake OC schopnosty
s prehledem bezi ...Citace:
Původně odeslal maros000
A na kolik fbs tak bezi ?? Mate ji nekdo? Kolik se da nastavit vataz ? A tak vubec nejaky oc vlastnosti.Citace:
Původně odeslal Baron
neco o P4P8X
-CPU, Memory, and AGP voltage adjustable (tipujem ze do CPU das ako na mojej 1.9V co je uz nerealne lebo prierazne napatie okolo 1.85 V
-SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 400MHz at 1MHz increment (presne tal isto ako na mojej doske -lenze uz asi na 300Mhz ti to uz asi nepojde) citujem Asus Front Side Bus- 800 (Overclocking) / 533 / 400 MHz to overclocking chapem tak ze ti zarucuju ze to na 200mhz nabehne aj z obycajnym chladenim
-Adjustable FSB/DDR ratio, Fixed AGP/PCI frequencies (presne ako moja)
Dufam ti to staci ;D
Ked som si precital o nej tak mas pravdu super doska asi je tam tolko nastaveni jak na mojej bo cipset je vpodstate rovnaky len nezvlada tolko FSB jak moja ma tolko sice co moja ale asi daky rozdiel vtom bude.Zaujimalo by ma ci ma aj PAT podla mna hej :lol: lebo to je presne to iste co mojaCitace:
Původně odeslal Baron
a v cem je teda hacek? a proc kdyz ma cipset 865PE tak 800FSB ma jenom ajko (Overclocking) ???
jinak moje deska stala 2800Kc. pokud nechces nejak moc taktovat, tak je OK, ale vcore max 1.6V
To je nejaky divny, vzdyt Willamete ma vcore default neco pres 1.7V, ted nevim presne. To by tam nesel ?Citace:
Původně odeslal wong
zrejme zalezi na procesoruCitace:
Původně odeslal monsoon
na MSI 6337 (i815) sem taky mohl nastavit max. 1.65V na tualatin, ale kdyz se tam da coppermine, tak to jde mnohem vic :-)
Za 3000 kc ti prodam svoji.Citace:
Původně odeslal monsoon
http://www.ocprices.com/index.php?re...action=reviews)
http://www.albatron.com.tw/english/i....asp?pro_id=52
Připadá mi zajímavá např. tahle - http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1879&p=14 . Za cenu pod 3 litry toho nabízí spoustu, jediná opravdu vážná chyba je, že se současným BIOSem má max na Vcore 1,6 V a na Vdimm 2,6 V...
Az na ten chipset,ze ano :-( :lol: :-(Citace:
Původně odeslal jan555
Chmm, podle perf testů, které jsem viděl, není o moc horší než i865 a při téhle skutečnosti má ta deska nejlepší value for money. Samozřejmě pro toho, komu vadí při 300 fps rozdíl 10 fps to není, ale ten taky asi nekupuje desku do 3 kKč, že ... Vycházím jen z webu, v ruce jsem ji neměl...Citace:
Původně odeslal Radar
Co mas proti SiS?? Ja sem s moji deskou naprosto spokeojenej.. A navic ma stejnej vykon jako Asus s Granite bay (E7205)..Citace:
Původně odeslal Radar
Pořádně jsem si přečetl různé testy, ve kterých byla často rychlejší než desky s i875 a vyzkoušel (viz podpis ;D ). Má sice míň optionů v biosu než i865/i875, ale naprosto špičkovou výbavu, výkonově se zdá být velice v pořádku (např. rychlejší mem řadič než intel) a zatím žádný problém :!: ;DCitace:
Původně odeslal Jirka_koffee