Zadny poradny odkaz jsem nenasel, muze mi nekdo poradit, kde by se dal sehnat?
Dik moc
Printable View
Zadny poradny odkaz jsem nenasel, muze mi nekdo poradit, kde by se dal sehnat?
Dik moc
nemas namysli 120mm...12cm ?
eeerrrrr, samo ze 120 mm ;D , jsem manas
Vseobecne nejlepsi jsou asi vetraky PAPST ;)
jezis, za 50 ojracu.... tak to ani nahodou
nejaky levnejsi by nebyly?? ;D
v TNtradu Prime cooler stoji 200 Kč a je vybornej mam jeden a na 7V neni skoro slysitelnej
OOOOOOOOOO, DIKY
to jsem potreboavl vedet. Fakt dik
A co loziska, slyset nejsou?Citace:
Původně odeslal Fleak
podle me moc nejsou nebo ja teda nic neslysim :DCitace:
Původně odeslal Fila
mas kulickovy? nebo treci?
treci!!!co bys taky chtel za ty prachy ;DCitace:
Původně odeslal RuV
za 269 maj kulickovy. To bude asi bez DPH, no ale stejne, v GM maj za 315 treci, ale maj 107 cfm pri 3000 otackach. Hlucnost 41 dB. Tak nevim. Asi nejdriv pujdu testnout do GM, jak to bude hucet pri nizsim napeti a pak se uvidi :-)
a nemaj tam Sunona s kluznemejma ?
maj, proc? Ty jsou naprd??
Já nevim,ale ty kuličkový by mohli bejt slyšet :?: :!:
ja prave myslel, ze kulickovy jsou tissi... nejsou??
V GM maj kluzny
to asi zalezi na kvalite tech kulickovych lozisekCitace:
Původně odeslal RuV
Prave, ze nejsou. Nebudu si davat do Pc kulickovou 120, ktera bude rvat jak ..... Kluznej staci .
ahaaaaa, tak to jo, tak to pujdu do kluznejch. Zkusim ale nejdriv ty v GM. Jsou sice drazsi a zerou vic proudu, ale maji vetsi vykon a samo i vetsi hlucnost. Ale ja to chci stejne provozovat na nizsich otackach.... to by me zajimalo, jakej asi budou mit ty vetracky vykon pri stejny hlucnosti. To se ale asi nikde nedozvim :-(
No třeba u Sunnonů je to na 12V skoro stejný,ale když se to dá na 5V tak tam se projevuje výhoda kluznejch.
I když sou ventilátory (Zalman,Arctic Cooling) který sou tišší než leckterý s kluznejma.
P.S. Počítej s tím,že kluzný mají nižší životnost i když stejně než odejdou ložiska tak se stejně celej počítač obmnění takže to bych až tak zase neřešil.
diky, prubnu to.
shanejte ventilatory TIDAR 120mm .. do 200kc kluzna loziska na 4,5V neslysitelne
Ten 120mm Sunon (1212PMBX1-6) z GM bych nedoporucoval. Mam ho doma a je priserne hlucnej, takze jsem ho vubec ani nepouzil. Ani na nizsi otacky se neda pouzit, protoze ma silnej magnet v rotoru a tudiz se pri nizsich otackach desne klepe, drncelo by to celou bednou.
Naopak mam ale dobry zkusenosti s 92mm Sunonama 1209PTS3 (kluzny loziska), mam ho ve zdroji misto puvodniho hucaku, bezi na 5V, zdroj (400W) v pohode uchladi a neni slyset. Za cca 100,- , co jeste chtit vic?
A nejakej tip kde je sehnat nemas?Citace:
Původně odeslal Prokop
toho jsem se bal. ja jsem si nedavno koupil 4 80ti milimetrovy v domeni, ze kdyz budu mit vsechny stejny (vymenik mi jich ofukuje 6), tak snizim hlucnost. Velka chyba. Ani nahodou. Ty Sunony rvou jak tryskovy letadlo. Proto si chci koupit 2 12mm. Vykonove by to melo byt zhruba stejny, ale hlucnost by mela byt mensi, pac se mi nescita hluk sesti, ale jen dvou (vim, je to scitany s logaritmem, neni to prostej soucet, no ale stejne). Asi pujdu do tech z TNTRADE.
Nevite jeste nekdo, jestli nemaj tyhle vetracky predepsanou polohu provozu? Chtel yj je dat horizontalne, aby foukaly nahoru...
dik