-
Duron 1400 co s nim? ;)
takze mam tu:
Duron 1400+
DHD1400DLV1C
T817897K310160
HIUHB0347VPMW
taka ta zelana potvora verzia ;)
doska Matsonic MS8167C
http://www.matsonic.com/ms8167c.htm
ano viem, nic idealne na overclockovanie, nikdy som neoverclockoval, a tento comp bol kupeny z cisto nutnosti takze sa setrilo kde sa dalo, ale preco z necho neskusit nieco vymackat?
takze ak sa najde niekto kto by postupne zacal spolu so mnou ladit tak by som sa potesil...
ak by sa dalo, ze step-by-step aj s nejakymi obsluznymi softikmi aby som to mal vsetko pod palcom ;)
takze najde sa niekto?
dikicaf!
y,.
-
zacni tak, ze si prectes faq :roll:
(doufam, ze ocenis to versovani :wink: )
-
Hmm, hmm, mám chuť ti to locknout ;D (jak jinak, modi to prý jinak neumí :o ), ale že je pátek.
Těch informací je tady kolem milion, Vřele doporučuji přečíst si důležité thready tady v této sekci(jsou to ty, pořád nahoře). Najdeš tam stručného průvodce, jak taktovat, vyčerpávající info o CPU AMD, info o seriích, typech, možnostech taktování atd. Pokud v tom nemáš zkušenost, doporučuju nejdřív teoretickou průpravu, protože i když tě někdo povede za ručičku, ty budeš dělat něco, ale nebudeš vědět co. A určitě ti tady nikdo nebyude vypisovat krok za krokem , protože je to tu popsáno fakt mockrát, stačí použít tlačítko HLEDAT. A i kdyby tě někdo vedl, stejně se třeba na něco zeptá, a ty mu nebudeš umět odpovědět a bez informací se ladit nedá.
Takže si o tom fakt něco zjisti, protože zvednout FSB v BIOSu není ten overclocking v pravém slova smyslu(ty z něj vymáčkneš o pár MHz víc a na kanc. aplikacích to stejně nepoznáš :wink:
Toliko osvěta.Good Luck
A ten nadpis si oprav na něco smysluplnějšího, páč tohle se tady fakt nenosí :!:
-
Aj ja mám Matsonic, ale 8137C+ a ide s ňou dobre taktovať,
stačí len pohnúť mozgovou kôrou - skús použiť CPUFSB.
Musíš zistiť PLL - ja mám ICS 94228 - možno budeš mať aj ty také, veď máš matsonic - a to PLL vie až 233MHZ, takže.... zmena v CPU FSB mi fungovala, len keď som si dal v BIOSE frekvenciu FSB na 140MHZ!
-
Erraser, diki za support :)
takze default voltage [tem mainboard je zacarovany, proste BIOS tam nema voltaz i ked v prirucke je spominana] s najlacnejsim titanom d5tb za cca 200skk, shitajz pamatami PQI DDRAM 128mb PC266, neodomknuty, 10.5 x 184, teplota cca @ 55~C pri zatazi...
http://www.thc.sk/yuran/pic/overclock20040112.gif
-
rado sa stalo - AJ NABUDúCE!
UPS! TY MአSHITY pamäte - a ja že prečo chceš drôtovať :roll:
ale viac ako tých 2100MHZ bez zvýšenia voltáže nedáš, možno max. 2168MHZ :wink:
Inak, keď budeš drôtovať, odporúčam už spojiť neviem aké mostíky
a aktivuje sa Ti odpojená cache pamäť :arrow: na 1900MHZ so spojenými mostíkmi to dá.... okolo 2500+, keď rátam 183MHZ zbernicu
-
keď Ti to pomôže, moje čidlá sú:
CPU čidlo: Temp1 Sensor Thermistor
Board čidlo : Temp1 Sensor Thermistor
aj ja mám Matsonic, tak vieš :wink: , možno to pôjde....
ak nie tak skús namiesto toho Temp1 Sensor Transistor a ak ani to tak Pentium compatible :lol: :lol: :lol:
vieš, to v CpuCOOLe - Settings :arrow: Temperature sensor choice /Fan control
good luck
-
hm, ten CPU cool nejako blbne, bavil som sa aj s Podienom, aj mi povedal ze ake PLL, ale cidla mi nevedel povedat
napriklad teraz mi pise ze 37~, 76~, 38~, co je blbost, bo CPU ma podla biosu okolo 50~ az 55~, kaslat na to, mam tamsetnute power down @ 60~ :]
tych 10.5 x 184 je prudko do pohody, hodil som to kusok dole na 10.5 x 180 nech sa troska zahori, potom sasnad pohram...
drotovat ani moc sa mi nechce, skusim tu L2 aktovovat, snad sa chyti, shita pamate maju o 100mhz vias a ficia, co ma celkom tesi, nebudem to hnat do extremov, aj tak je to comp ktory som kupil z nutnosti a novy comp skor ci neskor budem riesit a tam sa mozem vyhrat kolko len chcem ;)
diki este raz, celkom prijemne som sa zabavil ;] verim, ze lepsi chladic by to uhral aspon na 2000mhz, ale to snad nabuduce ;)
-
ok, nemáš za čo! ak Ti to stačí, nie je čo riešiť!
ale ak príde DOOM III a nebude stačiť, ozvi sa!