Potreboval bych vedet jak je to s mediama CD-RW. V cem je rozdil mezi normalnima (1x-4x) a high speed (4x-12x) CD-RW? A proc nelze na high speed nahravat nizsi rychlosti?
Printable View
Potreboval bych vedet jak je to s mediama CD-RW. V cem je rozdil mezi normalnima (1x-4x) a high speed (4x-12x) CD-RW? A proc nelze na high speed nahravat nizsi rychlosti?
Neviem preco ale su uplne nekompatibilne.
To by me prave zajimalo, proc sou nekompatibilni? Koukal sem se na server CDR a zda se, ze je na obou puzivano i stejny barvivo a odrazova vrstva. Nebo ze by se jednalo jen o reklamni trik...?
Já tedy nemám vypalovačku, ale koupil jsem si na nějaké přenosy dvě CD-RWčka Verbatim 10x.
Až doma jsem zjistlil, že je na nich napsáno 8-10x.
Po třeboval bych na to něco vypálit u kamaráda, ale ten má vypalovačku jen 4x.
Můžu na to tedy nahrát něco 4x?
Nezničí se to CD-RWčko?
Ono to na to vobec nebude napalovat.
Myslíš, že jako vypalovačka to pozná a zakáže mi to nebo to vůbec nerozezná?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Hlavně mě zajímá jestli to můžu zkusit vypálit nebo tím můžu něco zničit.
Nevim, jestli se da znicit, ale vim, ze spolehlive jde zrusit CD-RW medium Platinum, predformatovany z vyroby na Packet writing, kdyz se na nej aplikuje Full erase. ;D
8-10 only for high speed drives - starý vypalovačky to prostě nevezmou.
Tak že nevezmou, ale nezničí?Citace:
Původně odeslal rosak
jestli chces vypalovat 4x tak si musis koupit nove CD - RW 1x-4x jinak s tim nic neudelas me se to stalo taky ;) ;DCitace:
Původně odeslal Mike
Nevíte někdo, jak je to s Ultra Speed CD-RW (24x) ? Jsou kompatibilní se staršími mechanikami pro High Speed CD-RW nebo ne?
Neznici...Citace:
Původně odeslal Vojtěch