Dovliekol som to domov no a hrôza. Hrmoce to ako traktor, v asi 5-10minutových intervaloch to vydáva taký divný zvuk, no mne to pripadá ako sliepka.A rýchlosť nič moc.Ináč je to 80GB 2MB PATA. IBM nikdy viac. :evil:
Printable View
Dovliekol som to domov no a hrôza. Hrmoce to ako traktor, v asi 5-10minutových intervaloch to vydáva taký divný zvuk, no mne to pripadá ako sliepka.A rýchlosť nič moc.Ináč je to 80GB 2MB PATA. IBM nikdy viac. :evil:
1. ak ti vadi zvuk seeku zapni si AAM ked nevies co to je hladaj vo FAQ
2. vykon nic moc? predtym si mal co Raptora?
3. divny zvuk kazdych 5-10minut? nemyslim ze tak casto .. a to ma kazdy new disk ...
4. 2mb cache ta trosku okrati o pracu z malymi subormi a tak .. za malo penazi malo muziky
enjoy
MadCap
1.To AAM dokáže dosť stíšiť ten disk?
2.IBM DDRS-39130,čakal som viac.
3.Ten divný zvuk no neviem neviem či je to normálne.
1. FAQ
2. si cakal asi raptora, bez si ho kupit
3. FAQ
MadCap
Z toho raptora sa ideš...
AAM mám zapnuté a dělá to pořád rachot. Nechápu jak v dnešní době dokážou udělat ještě tak hlučný hadr.Citace:
Původně odeslal MadCap
nechapem ako je to mozne, imho mas blby kus alebo blbu montaz do shit bedne .. proste AAM je tichsie ako seagate seek ..
a btw z Raptora sa posrat nejdem, to je len prestrelena referencia najrychlejsieho disku dneska (high end) ked neberem 15k scsi ktore tiez poraza kde kade (II verzia) a vedz ze 7k250 neni moc daleko od raptora ...
MadCap
Jediné plus je že sa nejak nehreje.
nestraste ma, lebo si ho nekupim... ale ja xcem 120gb pata 8mb cache. hadam to bude lepsie ako moj wd800jb ???
Měl jsem tam spousty hdd a nikdy takový hluk nedělaly, ALE v té době jsem neměl vodníka, takže je možné že mi to teď prostě přijde hlučné. A pochybuju že je vadný, bez AAM to bylo slyšet ještě více, s ním už méně, ale pořád to chrochtá jako můj 20GB Seagate. To že to občas zachrochtá jako prase jsem si už zvyknul ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
2Spajdr: tvuj zdvojeny post jsem smazal .).
Jinak co se tyce rady 7k250 uz sme se o tom bavili v jinem dredu. Po zapnuti AAM je seek 7k250 o neco malo hlucnejsi nez u B7200.7 a to me nikdo nevymluvi, protoze mam oba disky uz pres dva mesice v kompu!!! Tve narazky na tichost kompa muzes dat stranou, nejhlucnejsi komponenty v mem PC jsou disky(b7200.7, 7k250)
2T182: ty zvuky jsou ti snad uz jasne. Vykon tveho disku(80GB 2MB PATA) je porad vetsi nez WD JB ci Maxtor DM9+, je fakt ze 160GB verse je o neco rychlejsi .) Ani si nenapsal jaky FS(file system) pripadne OS na tom disku pouzivas a jestli to mas rozdeleno na vic partic a jak :), s AAM zaplym na max dosahnes cca 2x mensi hlucnosti nez normal. A rada 7k250 urcite neni shit, si precti recenze na netu a nazory tech co ten disk maj .)
Te koupe se nemas vubec proc bat :-). Ano, ten disk bude vykonejsi jak tvuj WD800 JB :)Citace:
Původně odeslal tomXX
tak tak konecne si ma niekto zastal ;D thx ;) ja verim ze to je vyborny disk a asi best buy today ... hlavne skalovatelnost vykonu/tichosti je vyborna, na intel chipsetoch si mozes menit AAM zajazdy co je VYBORNE
MadCap
hehe no tož já jsem si ho teda koupil a hluk nic moc je to dost hlasitý a ten divnej zvuk je jako bych škrtil slepici jinak je to disk v pohodě
Tak jak muze byt v pohode, kdyz je hlasity a dela zvuky jak kdybys skrtil slepici? Si trosku protirecis, ne? :?:Citace:
Původně odeslal kořka
Jinak ja chci taky 120GB 8MB ATA, protoze ho doporucovalo dost lidi, a hlavne Kukla, ted vam nevim, ja chcu tichoo...
a 200 GB PATA verze je taky hlučná? Že bych si ten nákup ještě včas rozmyslel.
cim vecsi tym viacej platni tym viacej hlavicie tym vecsie zahrievanie tym HLUCNEJSI :lol:
MadCap
1.Zoptimalizuj si southbridge, defragmentuj diskCitace:
Původně odeslal T182
2. Zkus zapřemejšlet na odhlučněnim a smiř se s tim, že některý věci prostě úplně odhlučnit nedaj
To uz teda nevim co byste od disku chteli :roll: rychlost jako Raptor a tichost jako(nebo mensi nez) BIV ?!? Proste musite byt smireni s tim ze high end 7200ot disk trosku hluci, a kdyz nevadi ani me(se zaplym AAM) a to jsem dost haklivy na hluk tak uz nevim ;D Meli ste se vykaslat na 7k250 a koupit BV(dnes uz neni k sehnani) nebo sehnat starsi BIVku .)
No dobre berem, že tá rýchlosť by bola v pohode.
Ale tie zvuky a rámus ma aj tak s***.
Tie divné zvuky som zachytil v noci keď bolo pomerne ticho,škatula na stole(0,5m od ucha) a otvorená.Sú v asi 5až10min inervaloch a trvajú asi 2-3sek.
A to hrmotanie síce menšie ako na kamarátovom Maxtore DM+ 120GB,2MB,PATA,ale to nie je normálne ako zas ten hrmoce.
OS WXP PROF.,disk dve prtície 8,5+70GB.Na 8,5 OS čerstvý,70 somariny defragm.
...vola sa to "sawmill sound" a robia to aj napr. GXP180 uz ti pisali aby si sa pozrel do FAQ v tejto sekciiCitace:
Původně odeslal T182
to kořka:
Ty doma škrtíš slepice, že víš jaký je to zvuk? No, každý má nějakého koníčka, že :-)
Tak jí zavři a strč pod stůl a pohoda. Kámoš má baracudu 7200.7 a když je pc na stole a otevřený case, tak je slyšet taky, takže si nepomůžeš. Jak říkam výše. A když to nepomůže, tak začni přemejšlet o odhlučenění. Napadá mě guma, polystyren....ale v tom případě musíš taky řešit chlazení...Citace:
Původně odeslal T182
no, sice nevim, jakej zvuk vydava slepice pri skrceni, ale je fakt, ze ten muj tak jednou za pul hodky vyda asi na 1-2 vteriny podobnej zvuk. na vykon/stabilitu nema vliv, jen mi to cucha nervy ;DCitace:
Původně odeslal kořka
mam podobnu skusenost, mam tu ten disk asi 5 den a pri normalnom citani je to porovnatelne s mojou barcou ale sem tam to tak neprijemne kovovo zabucha ze som si spociatku myslel ze odchadza a ten "sawmill sound" ma spociatku poriadne vytacal pocut ho aj pri zavretej case to by mi asi vadilo najviac. ale je pravda ze aam som neupravoval tzn. je mozne ze tie kovove razy by prestali ale to skrtenie slepic by asi neprestalo :lol: uvazoval som nad vymenou mojej barcy za ibm a som rad ze som tak nespravil, ale pre toho kto chce vykon a nevadi mu zabijanie zvierat je ten disk idealny, naviac odost menej sa zahrieva.