Ahoj,zkoušel někdo z vás jestli na Abitu,Asusu,Epoxu funguje Speedfan -regulace ventilátorů podle teploty?
Printable View
Ahoj,zkoušel někdo z vás jestli na Abitu,Asusu,Epoxu funguje Speedfan -regulace ventilátorů podle teploty?
na 99,9% som tu takuto otazku uz videl. sikovny moderator mi da asi zapravdu :wink:
nie, nefunguje to. nie je tam podpora pre chipset nforce2. napis autorovi speedfan
Já už jsem se jednou zařekl, že odpovídat nebudu a taky, že nebudu! :evil:Citace:
Původně odeslal LADA
Omílal jsem to tady několikrát...
Podpora nForce2 chipsetu je ve SpeedFANu, ale o řízení otáček se stará HW sensor - PWM, takže je to věc výrobce jaký chip použije a jestli zapojí všechny vývody.
Stačí se podívat na seznam podporovaných HW sensorů.
Např. Asus AS99127F nebo ASB-100 Bach, hodně Winbondů atd..
a kdyz se podivas na stranky speedfanu tak zjistis, ze funguje s ABIT NF7-S a s ASUS A7N8X.
ovsem osobne overeno to nemam :-(
...cital si co napisal SPEC ???? Speedfan funguje na nF2, ale nefunguje automaticka regulacia ventilatorov podla teploty - funguje len manualnaCitace:
Původně odeslal jaab
Nie nie, ak danu dosku nepodporuje, nejde ziadne ovladanie otacok. Na mojej epox 8rda+ to nejde. Este ze mam arctic TC fany.
pokial ju vobec nepodporuje tak jasne, ze ti to nejde napr. na NF7cke idu regulovat manualne 2z3 ventilatorov, ale povodna otazka bola o automatike :wink:Citace:
Původně odeslal THX_Corp
podla toho co povazujes za automaticku ??? ???
Ked chces plynulu tak mas smolu, ale na NF7 funguje taq, ze si nastavis ziadanu hodnotu, ked ju dosiahne, taq ti klesnu otacky na minimalnu nastavenu hodnotu (napr 2%) ked je teplota vyssia mas otacky na maximalnej nastavenej hodnote (napr 8%). Potom si nastavis warning teplotu a ked dosiahne tu, tak pusti ventilator na 100%. Ja si myslim ze to je dost automaticke na to aby sa to dalo nazvat "automaticka regulacia otacok od teploty" :idea:
Ma asi na mysli plynulu regulaciu (drzi teplotu na rovnakej urovni), nieco ako TC.