poradite jak nainstalovat XP a ME na jeden disk, jakje programek jako boot managera je nej a jak postupovat, disk mam nachstanej,................
Printable View
poradite jak nainstalovat XP a ME na jeden disk, jakje programek jako boot managera je nej a jak postupovat, disk mam nachstanej,................
xosl jako Boot manager (na windows to de) a partice udelej Partition magicem ,zeptej se googlu :wink:
Nainstaluj win ME a z nich pak nainstaluj ty XP, pak už tě to povede(proklikáš se až k oběma systémům ;D ).
Při startu dostaneš vybrat, který chceš nabootovat.
Alebo si nainštaluj nejaký bootmanager (BootMagic apod.) :wink:
problem nieje to nainstalovat (presne jak pise Millisx) ale je problem aby to spravne fungovalo...ja to skusal sice mi oba windowsi sli a nic nepadalo ale problem bol ze mali spolocne program files....tym padom spolocny outlook...ie...wmp apod...a ziadna z tychto veci mi nesla pod meckami spustit...skusal som aj nainstalovat najnovsi ie ale nepomohlo a proste to neslo. ???
tag si na tom disku urob 2 particie a na kazdu daj system samostatne
napr :
1 ME + BOOT MAGIC
2 XP
edit: nezaskodilo by keby si tych informacii dal viac - aký disk,preco 2 systemy atd....
nejlehci je to tak jak psie millisx akorat ty winXP nahrat na jiny disk/oddil
(takhle sem to mel a kupa mych kamosu ma....)
Kedysi som mal 2K + 98SE (asi) na jednej particii - tie spolocne Program Files som nejako rozchodil, ale dost som sa s tym sral, kym to uspokojivo chodilo... Potom som aj tak 2000ku zlikvidoval (podarilo sa mi to dostat do takeho stavu, ze spustenie obycajneho PKUNZIPu pre DOS sposobilo totalny zatuh ;D ) Na dvoch particiach je to podstatne lepsie, akurat ta bude srat instalovat programy dvakrat...
ve skole mame XOSL (eXtended operation system loader(myslim)) a funguje to vyborne. Mame ale 4 OS..
XOSL som tiez pouzival, ale blbo mi to s grafikou (sposobovalo to nahodne zatuhnutia pocas bootovania Windows ME). V podstate to netreba - ked mas len OS od Microsoftu, tak s tym NT/2K/XP bootloaderom to funguje, ked mas este nejaky iny OS (Linux), tak ma vlastny bootloader (Lilo, Grub).
jj, asi je to zbytecne, jak jsem psal, my mame na kazdym PC XPprof, XPprof ADMIN, Novell, Linux, a jeste byl chvili DOS 6.2Citace:
Původně odeslal Rainbow
A měls každý systém na jiném disku - doporučuji WME/W98 na "C"( FAT32), XP - libovolně (libovolný disk, FAT32/NTFS). Instalovat napřed WME/W98 a musí to jít.Citace:
Původně odeslal Lord KUKO
Jo, a v nastavení outlooku jde vybrat (nastavit) "úložiště" pošty, takže tam bych problém neviděl.
TOHLE FUNGUJE PAKLIŽE MATE PRVNI WIN98(NA C) ALE NEVIM JAK TO UDELAT KDYZ JE PRVNI WINXP TEDY NA C: A PAK NA D: NAINSTALOVAT WIN98 MYSLIM SI ZE ME TO NEPUSTI PROTOZE JE TAM NOVEJSI WIN.NEZKOUSEL JSEM TO ALE URCITE TO TAK BUDE CO?
Nainstalovat w98 na inu particiu by ti malo ist bez problemov. Daj potom repair wxp, zavedie to ich loader.Citace:
Původně odeslal rakab
Mozno sa to da aj z recovery console alebo take nieco. Skus pohladat tu vo forach, tusim to tu uz bolo.
A vypni si capslock.
Mělo by to takto jít, ale pozor - disk "C" nesmí být NTFS.Citace:
Původně odeslal tomaash
Dá sa v pohode nainštalovať Win98 na Ďalšiu partíciu, len potom treba nabootovať z inštalačného CD WinXP, zadať R (repair) a spustiť FIXMBR. Malo by Ti to zaviesť bootmanagera WinXP a potom si môžeš po štarte PC operačný systém.
EDIT: Po včerajších skúsenostiach musím podotknúť, že lepšie je použiť nie FIXMBR ale príkaz BOOTCFG /ADD. Zoskenuje jednotlivé partície (disky) a umožní pridať nainštalované operačné systémy.