Potreboval bych zvysit napeti na Slot1 Celeronu 300A ... deska to neumi a nevim jak jinak :-( - existuje nejake (hw) reseni ??? Prosim navod ...
Printable View
Potreboval bych zvysit napeti na Slot1 Celeronu 300A ... deska to neumi a nevim jak jinak :-( - existuje nejake (hw) reseni ??? Prosim navod ...
Myslim, ze to jde prelepenim nekterejch pinu slotu, ale presne nevim ktery, takze zkus hledat nekde na netu.[/list]
Mrkni se na tyhle stranky :
http://people.freenet.de/s.urfer/celeron_oc.htm
http://www17.tomshardware.com/cpu/98.../sl2w8-06.html
Mel sem doma stazeny i nejaky lepsi(mel sem celera566@950,2.5V), kde byl podrobnej navod i s obrazkama a popisem vsech kontaktu na slot1, ale zatim sem je nenasel.
Treba na ne nekde narazim ;D.
2LM: 2.5V na Celeronu 566?? Ja do nej poustel nejaky 2.15V a rikal sem si, ze to je moc, kdyz default je 1.5V :o .
ja mel celi 533(cooper) @ 947Mhz pri 2,4V :o 8) ;D
Je tam chyba, ma tam bejt 2.05V, tech 2.5 by asi neprezil( a kdyby prece, tak bych to neuchladil ;D ). Maximum co jsem zkousel bylo 2.3V. Ale jen na chvili, pro maximamalni OC, kterej byl 1057 (8.5x122,2.3V).Citace:
Původně odeslal LM
Ja som dal Celeron 600 (default 1.7V) na chvilu do PC Chipsu M726. Pozrel som do BIOSu - 2.8V :o - okamzite som vypol zdroj. Pri dalsich pokusoch som nastavil 1.8V na redukcii a uz to bolo OK ;)
Woow, to snad abych tu svoji zeleninu na stary kolena taky popohnal, jen co sezenu trafo z masinek :o ;D :lol: ..
Niekde na ocworkbench bol navod ako zdvihnut voltaz na slotove celerony, robil som to podla nich.. ..ide o odizolovanie niektorych kontaktov pomocou nevodiveho laku alebo prelepanim lepiacou paskou.. ...ja som pouzival pasku a fachcilo to aj na 2.5V.. ...ale vyssie ako na 463.5MHz som sa nedostal.. ...smola.. ..ale s tou paaaskou bacha, je to riskantne, ked to neurobis dobre, mozes lahko odpalit procesor..
Pokud dobre vidis tak neni problem zalepit par pinu(kombinace A119,A120,A121,B119 - nejjednodussi 1,8V pouze A119, 1,9V A120). Jde jen o to, nevytahovat pak CPU ze slotu jinak se paska muze prodrit. A s tim napetimpokud to u copra nebude nad 3V tak to vydrzi. Mendocino mi vydrzelo v M726 3,4V a to nabehly i Windowsy.
Coppermine nad 2V dost lahko odpalis, tak isto s Mendocinom by som viac ako 2.5V neskusal. Jedna vec je ze to pat minut vydrzi (mne vydrzal Celeron 600 [Coppermine] 2.8V asi 20 sekund - potom som to videl v BIOSe a okamzite vypol) ale druha vec je ze za desat minut to moze byt uz spalene.
Jo, jo, beru.
Mendocina maji maximalni dovolenou voltaz 2,4V, coppermine pak tusim ty 2V(zalezi i na steppingu). Slo mi o to, ze to procesor vydrzi nez vse zkontroluje v BIOSu.
Dik moc za pomoc ... nemam moc casu, ale dneska to chci zkusit ... snad se mi to povede :-) a nespalim ho 8) Jeste napisu jak jsem dopadl ...
Tak jsem si vcera konecne udelal cas a ten celer pretaktoval ... zalepil jsem piny pro zvyseni z defaultnich 2.0V na 2.2V (BIOS meri 2.18V) a uz je z toho Celeron 300A@450 MHz ... sice jsem musel pridelat jeste jednu vrtuli, protoze kdyz to bylo moc teply, tak to tuhlo, ale rekl bych, ze to jede stabilne (zatim :-)) Jeste pridelam vetsi pasivni chladic, na zada mu dam taky jeden a myslim, ze bude stacit jenom jedna vrtule. Ale jeste uvidim - podle casu a nalady ... 8)
Jak jsi zvedl voltáž?-nevíš jak bych ji mohl zvednout já (mam MB TS-AVD1 chipset VIA Apollo 133 Pro, Celeron 500@564(Mendcino), 320MB RAM, HDD WD 80+8,4GB).Citace:
Původně odeslal Maaarty
aufi: ztohodle celera víc nepujde - PPGA 500 - 533, taky jsem ho měl.Kup radši jiný proc. tzn asi Copermine - další věc je jestli by ti ho podporovala deska.
Nejlepší Celery na taktění - Copermine:533 - 600MHz, Tualatin: 1A - 1.1AGHz.
Jo diky, asi si nějakej koupim. Včera jsem mojeho celera dal na 624MHz(FSB 83HHz) a chlazení pasivnim chladičem ve kterym byl zamrzlej led(celý to bylo v sáčku a přichycený gumičkama) teplota CPU byla 24-28C, ale led dost rychle odtával, tak to jelo jen 5 minut, ale stálo to zato.