mám MSI GF5600TD a když tu mrchu připojím na televizi, tak mám jen černobílý obraz, zkoušeno na dvou různých TV přijímačích na SCART i jen video vstup... čím by to asi mohlo být?
Printable View
mám MSI GF5600TD a když tu mrchu připojím na televizi, tak mám jen černobílý obraz, zkoušeno na dvou různých TV přijímačích na SCART i jen video vstup... čím by to asi mohlo být?
Máš špatně nastavenou normu pro TV. Používám PAL D(D/K, závisí od toho, co ti nabídne program, který používáš).
ne, zkoušel jsem postupně úplně všechny normy ... :-( ten výstup má ta karta z toho kulatýho kolíku, takže je tam redukce na CINCH, nemůže to být MB? (tp je fakt zoufalství... :-) )
A jakou máš grafiku, do jaké TV to pouštíš(jaký konektor). Co používáš za program ???
MSI FX5600TD, televize se skartem, klonování obrazu přes nwiev, zobrazí mi to plochu černobíle, zrovna tak i filmy, pokud si s tím pohraju, jinak to filmy nezobrazuje. program Radlight, pokud ti jde o přehrávač
Já jsem měl premiéru na nVidii s TVoutem zrovna včera a vřele doporučuju použít TVtool(demo jede 15minut) :wink: Protože pomocí nview mi nešlapal zároveň monitor(pomocí TVtool jede).
Zkus a napiš.
skus ten tvtool a v nastaveni uprav color carrier (frekvencia farieb alebo jak to je v preklade) do obidvoch stran kym sa neobjavi farba
Postavil jsem si PC na sledovani filmu na TV, grafika je tam nejaka TNT2Pro s TVoutem. Jako vystup z karty jsem pouzil cinch a na TV Scart (kabel koupen v Tescu, jen jsem cinche na Audio R a L nahradil stereo jackem).
Na TV Tesla je obraz v poradku barevny uz i v BIOSu, ale na TV Votra (vstup jen antenni a Scart) je cernobily. Zkousel jsem vsechny normy PAL i NTSC, ktere mi TVtool nabidlo, ale bez uspechu.
Co jsem koukal do sekce ATI na TV OUT FAQ, mohlo by pomoci zapojit to pres S-Video ? Horni dva kontakty S-Video spojit na kolik cinche a dolni dva na prstenec cinche?
Ono je to možná tím, že máte zvolený výstup z kompu přes S-video (pak se obraz při připojení přes cinch zobrazí černobíle). Zkuste v Tvtoolu nastavit v záložce "nastevení" v oblasti "vybrat výstup" comp. (což znamená composite video).
To samí je i v nWiev.Standardně je tam Automatika,ale je tam i Svideo a Compozit
to s tím výstupem mne napadlo, ale nejde to tam v tvtool vybrat, je to zasedlé, nevím prč. i když vyberu jako primární zobrazení TV, tak to pořád nejde, ach jo...
Ja jsem softwareove menit vystup S-Video a Composite zkousel, porad to je CB :evil:
Cast problemu asi bude v TV, ale video zapojene pres Scart slo barevne.
video jako videopřehrávač? není z toho s-videa na kartě nějaká jiná redukce než do cinch? myslím tím přímo na scart konektor
Mám ten samej problém:Mám FX5800 a když připojim svideo kabel redukovanej přez redukci na scart do televize tak mi to jede černobíle.Když jedu přez video(taky scart), tak to jede barevně. ???
nepoužívejte SCART, bejvá jinak ,nebo neuplně zapojenej....připojte přímo přes vstup na kameru,video (přímo na cinch)
no jo, jenze ja nemam ani kameru, ani video, a myslenka, ze bych si poustel film z pocitace, a zapojoval kvuli tomu navic video, nebo kameru, je divna, krom toho ta moje TV ma jen SCART, a vystup z MSI FX5600 ma jen s - video
Když ty konektory Svideo spojíš,tak dostaneš Kompozit.
Musíš spojit zem+zem a signál+barva.
sakra, tak na tohle jsem fakt lama. je s video takovej ten kolík, co vypadá jak PS2, ne? to je totiž jedinej TV výstup, co mi z toho leze
sezen si tu redukci z s-videa (to co vypada jak PS/2) na cinch, do scartu v TV zapichni redukci na cinche, propoj nizkoutlumovym koaxem a pojedes...
Jo, to je S-video, ta redukce na cinch(komposit) vypadá tak, jak popsal Xfantasy. Takže se to dá i spájet. Návod(schéma) tu někde je, nebo google.Citace:
Původně odeslal ICE
A já to mám v pohodě po stíněné dvojlince(jedna zvuk, druhá video) a jede to asi na 10m, takže myslím, že koax je zbytečný.
tak přesně tohle mám, redukci z s videa na cinch, byla v krabce s kartou, pak jsem to spojil se scart na tv prodlužkou cinch - cinch, jenže fakt je to černobílý, já bych nelhal... :D
nikdy nevis co je ve zdi :))) zvlast v panelaka :)) pa PAL D by to melo je t barevne... tohle je divny...Citace:
Původně odeslal Millisx
No, tak to bych viděl jinak, nevím, jak je ten SCART zapojený, ale v tomhle případě bych tipnul, že si sežeň přímo S-video > SCART(bez toho redukování na cinch). Řek bych, že ty složky chce možná odděleně. Zkusím někde najít schématko(můžeš taky zkusit :wink: )Citace:
Původně odeslal Geralt10
něco jsem našel, prý je to lepšíí koupit přímo v krámě, redukce s video - scart, takze to koupím, ale i tak mne zajímá, jaký to má střeva, asi to hned rozhodím... :evil:
Asi levnější koupit pár konektorů a káblík, a hned budeš vědět, jestli to funguje. :wink:
Myslím, že tohle je to pravé.
http://delta4.webpark.cz/tvout.htm