V knížce o WiFi jsem četl, že příjem resp. zisk kruh. polar. signálu na anténě s lin. polariz. je -3dBm. Připadá mi to málo, čekal bych že ztráta bude daleko větší.
Printable View
V knížce o WiFi jsem četl, že příjem resp. zisk kruh. polar. signálu na anténě s lin. polariz. je -3dBm. Připadá mi to málo, čekal bych že ztráta bude daleko větší.
Nevim moc jak to myslis, ale na czfree jsem cetl, ze kruhova polarizace je zakazana...
Myslím to tak, že kdž budu prříjímat kruh. polar. signál atnénou s lin. poalrazací a s anténou s kruh. polar. Tak ta anténa s lin. polar. ten signál bude mít slabší o 3dBi
Aha, takze mas 2 anteny s kruhovou polarizaci proti sobe a kdyz misto jedne das antenu s linearni polarizaci, tak na ni klesne signal. To je jasny.
Ale porad nechapu, na co se vlastne ptas. Navic kruhova polarizace je u nas zakazana a ani jsem takovy anteny nevidel prodavat (leda ze bys neco zbastlil sam).
Na to jestli je to skutečně těch -3dBi. Mi to připadá málo.Citace:
Původně odeslal Porew
Nevím, kde si vzal, že je zakázaná. Není tomu tak. Antén s kruhovou polarizací prodává několik prodejců WiFI techniky.[/quote]Citace:
Původně odeslal Porew
Tak jsem si trochu procetl czfree, a par lidi tvrdi, ze kruhova polarizace je zakazana a par lidi tvrdi, ze ne. Tak nevim...
Citace:
Původně odeslal Porew
Tak proc nenapises na CTU?
Zakázaná není a ten rozdíl může bejt dost možná takovej, určitě je menší než rozdíl mezi horizontální a vertikální lineární polarizací (asi 20dB).