-jak vám pomáhají pasivky na pamětech u grafiky? ...
-jak tam přiděláváte? ..
- nedaj se vteřinovym lepidlem poškodit paměti? ..
-obrázky ..
-jak velký? ...
-fintičky? .. :wink:
Printable View
-jak vám pomáhají pasivky na pamětech u grafiky? ...
-jak tam přiděláváte? ..
- nedaj se vteřinovym lepidlem poškodit paměti? ..
-obrázky ..
-jak velký? ...
-fintičky? .. :wink:
Ja jsem pouzil rozrezany chladice chipsetů rozflakanejch desek ;D
prilepeny silikonovym teplovodivym lepidlem. Chvilku jsem se rozhodoval nad pripevnenim pomoci krouzku, ale tohle bylo rychlejsi ;D
jinak v pretaktovani pameti to pomohlo nadherne. Z puvodnich 310MHz jsem se dostal na 335-345, vic to netrapim.
(Radeon 9700Pro)
foto:
http://tanner.wz.cz/r9700pasiv.jpg
Počkej to teplovodívý lepidlo se dá sehant kde a stojí kolik? .. Co takhle vteřinový lepidlo a silionová pasta(normální) ...
lepidlo maj treba v Computerplanet. (TNTrade) cena kolem 200Kč. Jinak vterinovy lepidlo + pasta je taky reseni, ale kdybych to chtel nekdy sundat tak vterinovy lepidlo bude vzdycky videt (nejde odstranit dokonale - aspon me teda ne). Naprotitomu to silikonovy lepidlo odstranim bez viditelnyho poskozeni pameti.
Aha! :) .. A to lepidlo je může popškodit trvale? .. Stačí toho kapička? .. A co smícha trochu lepidla a pasty ?..
ten chip vterinovy lepidlo fyzicky neposkodi. Vzdycky kdyz jsem ho pouzil, tak uz neslo sundat, zustalo prilepeny. Takze pri dalsim prodeji karty by bylo jasny ze tam neco takovyho bylo, a to ja nechci :wink:
btw. to lepidlo bych s pastou nemichal ani nahodou. akorat se zhorsi teplovodivy vlastnosti. kdyz uz to chces udelat lepenim, tak jedine kapky v roho a nebo ten lepici silikon.
Jinak je tady jeste ta krouzkova alternativa. uz to tady na foru nekdo psal, takze hledej. z obou stran karty das pasivky a spojis krouzkama. viz funkce ala "kolíčky" ;D
Je to tady tato?
//
Silikonové pasty a lepidla - TITAN Silicone caulk
-Produkt s ID ID0010300005431, výrobce TITAN COMPUTER
-SILIKONOVÁ LEPIDLO - teplovodivé silikonové lepidlo v tubě
-Cena: 199kc bez DPH..
//
mozna si ji koupim, jeste uvidim. drzi dobre? a jak se to potom da oddelat?(jestli je potreba dost hruba sila, nebo to de nejak rozumne)
jo a jeste, kolik toho tam je? nikde jsem to na tech strankach nenasel..
kde si tohle našel?Citace:
Původně odeslal Ace_Ventura
na TNTRADE..Citace:
Původně odeslal sebad
skus na tntrade vyhladat retazec revoltec - su tam male pasivky na pamate a su vybavene tou klasickou lepiacou zuvackou - jednoducha instalacia, na grafiku su perfektne a daju sa v pohode odlepit...
http://stanleypqr.webpark.sk/TN_PB232268.JPG
lepici silikon ma 5g. je to stejny nebo mensi nez klasicky Arctic Silver/Titan Silver strikacky s pastou.
jinak rikam ze to sundat jde, ale doooost se zapotite ;D drzi to fakt fest. Zhruba 5-10 hodin to tvrdne. (ja to po hodine hodil do kompu a jeste to bylo vlacny, ale drzelo) Po tech 10 hodinach to je jak sutr :wink:
Nařezanej pasivek z PII . Po jedný na paměti hnedka šli o 12Mhz nahoru přitom předtim 1Mhz a už byly artefakty :) .. Doclea pohoda dal sem to tam kombinací vteřinový lepidlo+sříbrná pasta.... A je to ok ... Pokud zýšim AGP VOltage tak se zvýší i u pamětí? ..
< češtinářská hlídka >Citace:
Původně odeslal Might
- artefakt bez artefaktu jako hrad bez hradu - hrady byly, artefakty byly
- malé A - není to jméno
< /češtinářská hlídka >
A tyhle pasivky někdo máte?
1. OTCitace:
Původně odeslal Mirtex
2. Rozuměl?Rozuměl!
3. Chybama se člověk učí.
4. Nikdo neni dokonalej
5. Už sem to opravil
6. Grrr a moc ...
je to češtinářská hlídka to neni OT ;DCitace:
Původně odeslal Might
v jakým poměru si udělal to lepidlo taky bych si ho udělal nechce se mi dávat za lepidlo 5kilo a jaký můžu použít lepidlo šel by třeba chemopren?
Udělal sem si pasivky na paměti jeden čip/jeden pasiv ... zbrousil urovnal atd.. Celej pasivek zespoda potřel stříbnou pastou(ne lepidlem) - jen mírnou vrstvou.Na paměti sem hodil do každýho rohu a pak dvakrát uprostřed na kraji kapičku!Vteřinovýho lepidla a to byla kapička tak malinká že nebyla skoro ani 3D :)).. potom sem to přicvak přicvak pustil na to fukar a jede to ok ...
BTW ten odkaz na ty apsivky -> kde se daj sehnat? ...
http://www.spirecoolers.com/images/products/BF2A01.jpg
Jmenuje se to ramcool, tak jsem hledal ramcool :wink:Citace:
Původně odeslal Might
www.peco.cz, www.sirius.cz - oba zřejmě berou z extrapointu, víc nevím.
Jo ,ale je to nechutně drahý ! Je lepší si koupit nějakej fukar :)) máš v tom větroně a velkej pasiv a stojí tě to podpobně a heatsinky na DDR nevyužiju :D
Mám ji a stojí za prd, řekl bych že to teplo moc nevede. Lepil jsem tim pasivy na gf4mx a dostal jsem se o 4Mhz (v ddr režimu) výš. Teď to používám jen jako lepidlo při použití metody "vteřiňák+pasta". Jinak to drží bezvadně, když jsem kartu prodával, tak jsem to nemohl dostat zaboha dolu, urval bych to i s paměťma, musel jsem to odříznout žiletkou. Je toho 5g a když to nespotřebuješ tak ti to za rok vyschne.Citace:
Původně odeslal Ace_Ventura
Já sem tyhle chladiče na paměti koupil na www.cybex.cz za cenu asi 50 bez DPH, na to, že sou v balení dva kusy a s nějakou teplovodivou lepící páskou, či co, to není špatný. ;DCitace:
Původně odeslal tnf
Reknu vam ze ta stranka www.cybex.cz je asi NEJneprehlednejsi jakou jsem kdy videl :roll:
Jinak ty pasivky jsou good a za tu cenu se vyplati nez bastlit nejake svoje!
Ja som na svoju grafiku dal stary chladic z PII ( Slot 1 ) ide narezat uplne perfektne. Drazky su proste akurat..a prilepenie sa konalo - sekundove do rohu a pasta do stredu..pretaktovatelnost pamätí isla hore.. aj bez vetraka.. teda aspon u mna... ;D
http://exist.szm.sk/TNT.jpg
da sa ne? :-)
tieto http://www.speeze.com/products/hdd.asp?ProdID=51 niekto nemate? som zvedavy hlavne na to ,ci je v dobavke len jeden pasiv ,alebo su tam dva + pasta ako pisal Bigwolf pri inom produkte