Pomozte, mám zvukovku Creative Sound Blaster Live 5.1 a repráky Genius Live Sound SW-HF 5.1. Nejdřív mně hráli jenom levé a center a pravé nehráli, teď jsme všechno přeinstaloval a teď hrají jenom pravé a nehraje center ani levé. Co s tím?
Printable View
Pomozte, mám zvukovku Creative Sound Blaster Live 5.1 a repráky Genius Live Sound SW-HF 5.1. Nejdřív mně hráli jenom levé a center a pravé nehráli, teď jsme všechno přeinstaloval a teď hrají jenom pravé a nehraje center ani levé. Co s tím?
predpokldam ze mas nastavene 5.1 na zvukovke(v SM).Zober trebars front z reprakov a postupne ho vopchaj do vsetkych 3 jackov aby si zistil ci naozaj z niektoreho z nich nejde zvuk.Potom skus najnovsie ovladace.A tiez skontroluj ci mas v surround mixeri balance na nule.
v menu mas creative -> audio Hq, tam dej speaker, nastav na 5.1 a dej test, podívej se taky na vyvážení - balance, popř. nevim jak je to u tech geniusu, ale predpokladam ze z wooferu ti dou kabely k jednotlivejm satelitům, zkontroluj, vsecky jakcy, a to i u vystupu ze zvukovky, jestli si už to neudělal
Tady to všechno mám v pohodě a stejně to nejde. Je to fakt nějaký divný, zkusím napsat na mail firmy Creative a nevíte jestli jsou nějaký stránky v čestině Geniusu?
Jo a když dám v tom Creative RemoceCenteru configure, tak to hlásí:
Unable to detect any Creative remote control receiver.
RemoteCenter will exit.
Please ensure that you have a functioning remote control receiver installed in your system. Co to je?
to by mělo byt dalokove ovladani, něco ve smyslu, nemohu detekovat žádný přijímač creative dálkového ovládáníCitace:
Původně odeslal Mikule
Prosím ujistěte se, zda máte funkční reciever nainstalován ve vašem PC
creative -> sound blaster live! -> creative audioHQ, ty spouštíš remotce control center, ja to nemam, nainstalovany, protože sem to nikdy nepotřeboval
Ak som spravne pochopil tak ty este stale nevies ci je chyba v zvukovke alebo v repro, takze budes zbytocne niekam pisat.Presvedc sa ze mas nastavene 5.1.Pusti nieco co hra zo vsetkych 5 repro(trebrs nejaky ac3 film, nejaku pasaz kde je hudba-ta vacsinou hra zo vsetkych repro).Potom zober sluchatka a odskusaj ci ti vo vsetkych 3 zdierkach hraju.V oranzovej(center/sub) by mal hrat len 1 kanal -druhy je subwoofer takze budes pocut len basy.V zelenej(front) a ciernej(rear) by mali hrat vsetky.BTW:dufam ze si mal aj repro zapojeno do tychto jackov?...Ak ti budu hrat vsetky je chyba v repro.Ak nie tak v zvukovke-potom ju chod skusit do ineho kompu a daj vediet co si zistil.Citace:
Původně odeslal Mikule
A tou reinstalaciou myslis cely sytem ci len ovladace zvukovky?
Marku zkusím co jsi mně poradil. Jo a ostatní, ten receiver potřebuju nebo ne? Já se v tom moc nevyznám
Nic take nepotrebujes.Citace:
Původně odeslal Mikule
To ma nieco spolocne s dialkovym ovladanim.Ved ti to aj pise:
Unable to detect any Creative remote control receiver.
Neda sa detekovat ziadny prijimac dialkoveho ovladania creative.(LOVIT ti len neprelozil slovko receiver a uz je u toho chaos :-) )
Vyzkoušel jsem všechno a furt hrajou jenom front a wear right a nic jinýho, já se na to vyseru
Ako?Co vsetko?Tak co keby si bol taky dobry a napisl normalne co si zistil a nie len ze to furt nejde, lebo pri takychto postoch ti tazko niekto poradi.Zo zvukovky ti lezie len front a rear R, ci co?Tak ju zober a skus v inom kompe!!!!!!(alebo skus ju prehodit este do ineho PCI slotu).Este nechapem ako mozes uz pomaly tyzden zistovat co to muje, asi ta to moc netankuje....??
No nezjistil jsem co s tím je, v jiným komplu to jde stejně. Možná se ti zdá že jsem úplnej kretén. Prostě hraje jenom front a rear R, zkusil jsem všechno popřepojovat, přeinstalovat, stáhnout nový ovladače a furt ten stejný problém. Asi koupím novou zvukovku nebo nový repro
nehnevaj sa ale ty si asi nejaky divny.....ved ked to ta zvukovka robi aj v inom kompe tak je asi v prdeli,nie? Tak ju reklamuj.A kedze s teba lezu info ako z chlaptej deky asi mi ani nebudes vediet povedat aku mas zakladnu dosku aka bola v tom kompe co si ju skusal.Citace:
Asi koupím novou zvukovku nebo nový repro
Takze si to vrazil do ineho PC a aj tam ti isiel zvul len ako si pisal?Skusal si to so sluchatkami alebo inymi repro???
A este nechapem co vsetko si tam poprepojoval-ved to funguje ako ma len v jednej kombinacii.....
abyto nekonec nebyla balance nastavená uplně napravo.... :?:
lidi já už to možná mám, v AC3 Filteru jak je Bitstream information a channels tak je tam napsané 1+1 Dual Mono, a já mám repro 5.1, nevíte co tady s tím?
Lidi fakt nevíte? Prosíííím
Sklamem ta.J tam mam tiez 1+1 dual mono a hra mi vsetko.
Este som skusal co robi nastavenie speakers output.Ked sa tam da mono alebo stereo len pusti front aj do efektovych , ale hraju aj ti.Takze v tom tvoj problem nebude.