takovej malej problem s tim, ze je rad ze mi uchladi Bartona 2500+ pretaktovanyho na 1.95 GHz (zaklad 1.88), nasazenej je urcite dobre a pasta je k tomu dodavana bila Arctic pls help :?
Printable View
takovej malej problem s tim, ze je rad ze mi uchladi Bartona 2500+ pretaktovanyho na 1.95 GHz (zaklad 1.88), nasazenej je urcite dobre a pasta je k tomu dodavana bila Arctic pls help :?
a co ma presne znamenat "je rad,ze mi uchladi" ? 60° ? 70° ? vic ?
to znamena ze ma tak kolem 70-80* :? a to me desne stve...vunec netusim cim by to mohlo bejt, leda by bylo nekde spatne nastaveni otacek vetraku...jinak si to nedovedu predstavit...
rozhodne zkontroluj napetiv BIOSu
nech otevrenou case a pozoruj jestli se toci jak ma (nebo we winech fan rotation)
....
btw odlepils zespoda tu nalepku :?: :lol:
mno...case mam otevrenej porad, vetrak se toci v poho, teplotu ma taky dobrou a o nalepku se bat nemusis...zas ta uplne blbej nejsem ;D , nebo aspon doufam... ;D
Tak ted sem z tebe jelen :evil:
Nejdriv pises ze sotva uchladi a potom ze ma teplotu dobrou ???
To myslis tak ze BIOS ti ukazuje ze se procesor prehriva, ale pasiv na vetraku je vlaznej??? :!: 1) spatnej odvod tepla z DIE na heatsink
2) Spatne ti ukazuje cidlo => zkus vice softu (Mother board monitor, speedfun, sandra)
jo, vetrak, ale rek bych ze teplota procesoru 70* neni zrovna dobra....nebo jo? 70* ukazuje BIOS a neco kolem 60* ukazuje PC probe od ASUSe...
To dost velkej rozdil :?:Citace:
70* ukazuje BIOS a neco kolem 60* ukazuje PC probe
ale jestli je heatsink vlazny tak je chyba v odvodu tepla :arrow: rozhodne prekontroluj
rek bych ze tu bude spis chyba v softwaru, ale stejne je to nejaky cely podivny... ???
Tak ted uz je mi tvuj prizpevek uplne nepochopitelnej :?:Citace:
Původně odeslal Destroyer
By sis mel precist co vsechno si tady napsal :wink:
ted sem se bavil este s nekym a ten rikal at to zkusim zkontrolovat jinejma programama a pak se v tom zacit stourat...a jestli bude mit ten BIOS pravdu, tak zkusim sundat vetracek, jestli dobre sedi....
he, uz vim kde je chyba....na zacatku sem to spatne interpretoval... :? omlouvam se...chtel sem napsat, ze podle hardware monitoru to sotva uchladi...sry :roll: :-)
Mrkni na prizpevek o par radku vyse :-)Citace:
Pak hod info v cem byl zakopanej pes :wink:
rozhodne mrkni sem a precti si celou tu diskuzi k tvoji desce!
takove problemy(s velkou teplotou) tam ma vic lidi. Kdysi jsem ji cetl(kdyz jsem vybyral board pro server) a tusim, ze ty problemy byly zavineny tim, ze deska do procaku poustela o dost vetsi napeti, nez ukazovala.. newim, jestli je to i tvuj problem, ale mohlo by byt..
2 Fraj#r
deska se spoustela s napetim o 0,1V vetsim, nez by mela a prave proto to ukazovalo takovou teplotu (musel sem to nastavit rucne)...diky vsem za pomoc... ;D i kdyz to se mnou bylo tezky...to priznavam :wink:
oki, hl., ze je uz vse fporadku :wink:Citace:
neni zac, rado se stalo, od toho tady jsme 8-)Citace: