PROSÍM POMOC! Vadná nebo asi zničenaCACHE procesoru2400+
Potreboval bych poradit mam desku od ECS L7S7A2,CPU XP2400+,Geforce4 MX440 8xAGP 128Mb,128Bit.128Mb RAM DDR333 vetrakCPU do 2900+,po instalaci procesoru pocitac chvili bezel ale ani jsem nestacil nastavit bios a nasledovalo zatuhnuti a opetovne nabehnuti bylo mozne az po nejake dobe,nacez jsem posleze zjistil ze teplota stoupa do 90stupnu a pak se pocitac vypne,veterak byl s ochranou folii a termoregulaci,pricemz v navodu bylo jasne napsano ze se nesmi pouzivat termalni pasta-podle tohoto jsem postupoval a byl jsem odmenen tou zavratnou teplotou.Takze jsem potom pouzil pastu a teplota se ustalila na nejakych 55stupnich při zakryté case a zátěži jde teplota maximálně na 60stupnů.Takže teď k jádru věci počítač se náhodně seká ve windowsech občas,test prime95 nejde ani spustit, okamžitě po zapnutí benchmarku nebo tortue testu se počítač sekne,seká nebo resetuje se v nějakých hrách např. UFO aftermath,se sekne po chvilce hraní,atd.Teplota to neovlivňuje.Napadlo mě vypnout v BIOSU cache paměť procesoru a od té doby běží vše jak má(až na tu rychlost,ale zase Quake3arena běží téměř stejně)prime95 běží všechny testy fungují a běží mě jak dlouho chci.Zajímalo by mě jestli může být poškozená cache na procesoru.Než jsem znovu namontoval vetrák na CPU tak jsem si všiml,že na nějakém místě blízko písmen L1 a L2 byly zčernalá místečka,která tam při zakoupení procesoru nebyla,nevěnoval jsem tomu pozornost,ale teď si říkám jestli není CACHE poškozená.
Re: PROSÍM POMOC! Vadná nebo asi zničenaCACHE procesoru2400+
Citace:
Původně odeslal MartinFALCON
tak jsem si všiml,že na nějakém místě blízko písmen L1 a L2 byly zčernalá místečka,která tam při zakoupení procesoru nebyla,nevěnoval jsem tomu pozornost,ale teď si říkám jestli není CACHE poškozená.
Tie spalene miesta su priamo na jadre alebo niekde na tele procesoru pri tých mostikoch.
To s tym poškodenim je dosť možne pokial si to tak prehrial. Ta teplota (90) typujem že bola s pod procesoru a v jadre bolo asi podstatne viac.
Každopadne to skus rozobrať a poskladať ešte raz.