Zdravim a prosim o pomoc, nejde mi taktovat můj durex ani přes můstky ani přes FSB, jak ji dam asi na 105Mhz tak už je jenom černá obrazovka. Má deska http://support.octek.com.au/Products.../spec_0091.htm
Díky
Printable View
Zdravim a prosim o pomoc, nejde mi taktovat můj durex ani přes můstky ani přes FSB, jak ji dam asi na 105Mhz tak už je jenom černá obrazovka. Má deska http://support.octek.com.au/Products.../spec_0091.htm
Díky
Nemá prinízke napätie ? Zvýš mu ho asi na +0,10 V
Napětim to neni, i když tam dam 1,7v, ale hlavně když je na 100FSB tak musim sundat voltáž z 1,6 na 1,5 jinak mi mrzne.
nj pokud se nemylim tak je to deskou, chipset VIA KT133 neumi moc nad 100FSB, ja sem mel abit s KT133 a taky to moc neslo (107 max.) i kdyz nekteri lidi meli MSI nebo neco s tin chipsetem a jim to slo, jeste muze zalezet na revizi desky,ale az KT133A umi opravdu tech 133FSB na sichr.
Jeste muzes skusit noby bios, ale nevidim to optimisticky
jo ted sem si vsiml, ze pises ze nejde ani zmenit nasobic? ??? mas to odemkly? jestli jo tak spatne 8-)
BIOS mam novej, ale já měnil nasobič tak že sem řezal a spojoval mustky, Ale když tam dam třeba 800, 850 tak mam jenom černou obrazovku :-(
spoj vsechny L1 a pak to men v biosu jako kakdy ne? ci ti to v biosu nebo na desce nakyma jumperama nejde? Rikam s nejvetsi pravdepodobnisti je to blbe spojeny, nedelas to doufam tuskou - pokud se to podari tak to vydrzi stejne tak tyden, udelej to elektrovodivim lakem (stribny, ne ten uhlikovy, ten ma velky odpor a tvarilo by se to nespojene). A pokud to mas fakt dobre spojeny tak uz nevim, tak asi vic neumi, nebo nevim.
Na desce multiplikator nemam, ale dělám to tužkou a tou mi to funguje i teď. 5ezat a spojovat.
tuzkou je to na houby, sak to vidis co ti to dela, zkratka nejsou spojeny poradne ty spravne mustky, ale nevim mozna tech 800 nebo kolik uz fakt nezvladne.
Ja to mam tuzkou spojene uz asi pul roku - bez jedineho problemu. A to jeste dost s procakem manipuluju, pac jsem stavel vodnika - jednou jsem dokonce prejel prstem po mustcich L1 - uplne me polil studeny pot ze jsem to utrel - ale frci to sqele - tak jak mam v podpise. Akorat ze na 1.8 Vcore :?
btw na FSB 133 jsem to taky nerozchodil - ani na 1.85 V. Jadro Spitfire tomu asi moc nepreje :evil:
Tužkou e to v poho. Dyť jak sem to řezal tak je mam teď taky spojený a fachá to v pohodě!
Môj starý Durex 600 mal mostíky L1 spojené lakom (fungovalo to, ale moc som to nepotreboval) + Vcore na L7 tiez lakom na 1,85V. EPoX-kou 8K5A2+ som mu doladil Vcore na 2V a šlapal rok na 6x175MHz=1050MHz. Pokial som mal shitovy zdroj (Mercury 300W) a KYRO2 tak sme sa dohodli aj na 1152MHz (8x144) pri 2,23V stabilne! Duron je živí je doteraz. Škoda že to bola revizia A0. Teraz doma v druhom kompe beha D650 B0 a ten krasne beha 866MHz bez dvihania Vcore (1,6V) s teplotami 30-37 stupnov!!
Na desce mam jumpery 100-112 cca skoky po 2 a pak najednou 133 .. VIz podpis a taky to na těch 133Fsb nedám :) ...A ty 750 šli prej blbě :( ..
ja sem mel 750@1GHz (10x100), odemceny lakem, tuzkou mi to za par dni vzdycky odeslo, to ze nejde 133FSB je to deskou chipsetem KT133 rikam az KT133A umi FSB na 133
Nj, ale ja mam KT266, a muzu se aj stavet na hlavu - na 133 proste nejede a nepojede :? :? :?
Tak si představte, vzal sem tužku a gumu, a změnil na můstkách multiplikátor ze 7,5 na 7. A vono to taky nejde!!!. Jak sem ale někde čet, tak se musí přemostit i ňákej spoj u těch čipíku, který sou u L3 a L4.
Tak už vážně nevim, heeeelp
Na overclockarske desce mi jel D750 7x140MHz.Na non OC boardu (KT133) jsem přepalil mustky a vyrobil jsem si D900 podle tohoto navodu:
http://www.mujweb.cz/www/0highlander0/
(mustky L7 spojeny na 1,85V)
Zmena násobiča cez malovanie mostíkov mi nikdy nefungovala. V tom ti neporadím :oops: :oops: .Citace:
Původně odeslal Scorp
Čipset KT133B, ale asi si už zvyká, mam FSB na 102 :-D
Hi,
mam desku Biostar KLE133 - chipset KT133+ int. VGA Trident, mATX, takovej shit bez AGP a v BIOSu lze nastavit jen FSB a to pouze v několika málo krocích
já jedu Durona 750@1000MHZ. Jen jako 7,5x133, musel sem zvednout voltáž na 1,85V (začmáráním na CPU). Chladič Coolermaster HACV82 XDream na min. ot. V WXP udržím stabilně 1020MHz
Jinak pokud toho Coolera zpomalim eště pomocí 50Ohm odporu a CPU dam na default VCore, jede v poho na 818MHz.
Takže zvednout VCore, lepší chlazení, možná novej BIOS a je to doma
Jde to celkem v pohode.Doporucuji ale na mustky použít místo tužky vodivý lak.Ja jsem přepálil všechny mustky L3, L4 a L6 a pak si nakreslil procak jaky jsem potřeboval.Tobe bych doporucil zvolit nasobic 9x a hlavně spojit všechny mustky L7 aby hned při startu dostával 1,85V a musí to chodit.Na L1 a L7 mi sice stačila jen tužka HB,ale když jsem přepálil všechno ,tak jsem raději použil vodivý lak.Předpokládám že máš pořádnej chladič.Citace:
Původně odeslal Vlado
duron 650 :-o no tak vodivym lakem me to proste nejde :-o spojim L1 a vubec nic se nestane...still LOCK :evil: asi je tech durexu hodne moc druhu a nektery proste nefakaj :)...
133FSB asi takle: 1.6V - nenajel ani post
1.7V - do woken a pak po pul hodce vytuh pri winampu
desku s kt133 jsme mel...nedostal sjme to na vic jak 106 FSB...asi tak...kt133A je uz ale o necem jinym.Citace:
Původně odeslal Scorp
Měl jsem jednou D750 co šel přetočit jen o 3% a dál nestabilní bez ohledu na napětí a chlazení - možná máš podobnou smůlu
omyl, mas KT133, zadnej KT133B se nikdy nevyrabel. a na tomto chipsetu slo na dobrych deskach max +- 115 ale spis to hlasilo nad 104 chyby.Citace:
Původně odeslal Scorp
je kravina na levne desce bez podpory taktovan a jeste s nejstarsim chipsetem bez podpory FSB133 zkouset vubec neco. maximalne zvedej nasobic dokud to bezi...