V kazdejch jinejch windowsech kdyz chci vypnout pc a nekdo treba ode mne kopiruje tak mi to rekne ze jsou ke me pripojeni lidi a jestli to chci presto vypnout, kdezto XP ani slovo. Vypnou se a vsichni maj smulu a musej tahat znova. Co s tim?
Printable View
V kazdejch jinejch windowsech kdyz chci vypnout pc a nekdo treba ode mne kopiruje tak mi to rekne ze jsou ke me pripojeni lidi a jestli to chci presto vypnout, kdezto XP ani slovo. Vypnou se a vsichni maj smulu a musej tahat znova. Co s tim?
ja to resim tak, ze se pred vypnutim proste podivam, kdo je ke me pripojeny. Podle me to bude stejne jenom nejaka polozka v registrech.Citace:
Původně odeslal monsoon
Me je jedno kam to Gates schoval, ja to proste chci a prestoze mam xp pres dva roky tak si na to nemuzu zvynout a nekdy nekoho odriznu
Taky netusim, zda a jak by to slo aktivovat. Me to neumi ani W2k server. Jedine se podivat v NT4 do prislusnych registry, ale ty tady ted nemam.
Je to sice drbani, ale slo by to zaridit pres nejaky sikovny skriptik, nebo i jako bat (da se i na jeden radek :wink:), treba:
for /f "tokens=2,3,4" %i in ('net session') do if %i-%j-%k==are-no-entries (shutdown -s) else (echo !!! Nekdo je pripojen !!!)
Tady kontroluji, zda je nekdo pripojen (>net session) ale jde samozrejme upravit na kontrolu zda je otevreny soubor (>net file) a upravit retezce.
Mohla by se zamozreme vlozit volba typu "pokracovat ANO/NE" ale to uz si jiste upravis...
Doma mám malou síť. Z jednoho poče gdyž se připojím jako jeden ze dvou správců, tak mě to upozorní, jinak z jiných počů nic a jako jinej uživatel či správce taky nic. Fakt záhada. ???