8KRA2+ s HyperX i OCZ -problém vyriešený!!!
Mám tuto dosku s pamäťami Kingston HyperX 3500 -256Mb. Pri nastavení FSB 200 /pamäte aj procesor / to robí občasné zatuhnutie win alebo sa to rovno zreštartuje. To všetko pri nataveniach pamätí na SPD .-NORMAL hodnoty. Nechce sa mi veriť že by to nestíhalo keď by mali ísť až na 217 Mhz. Nemá niekto skúsenosť ? Čo tam dať aby to išlo na 200-200 pamäte aj procák /zatial som to šťastie nemal /
:?:
Re: 8KRA2+ s HyperX -problém !!!
Citace:
Původně odeslal robo
Mám tuto dosku s pamäťami Kingston HyperX 3500 -256Mb. Pri nastavení FSB 200 /pamäte aj procesor / to robí občasné zatuhnutie win alebo sa to rovno zreštartuje. To všetko pri nataveniach pamätí na SPD .-NORMAL hodnoty. Nechce sa mi veriť že by to nestíhalo keď by mali ísť až na 217 Mhz. Nemá niekto skúsenosť ? Čo tam dať aby to išlo na 200-200 pamäte aj procák /zatial som to šťastie nemal /
sice nevim proc to resis v samostatnem dredu kdyz je hned vedle dred venovany JEN A POUZE teto desce :roll:
ale co mas za grafiku? nemas nahodou radeona 9600? eventualne pokud ne jak mas nastaveno ROMSTIP a tu druhou polozku pod tim? v biosu v nastaveni procesoru?
btw jsi si jist, ze ti to zvlada procesor?
Citace:
Původně odeslal robo
Ha, tak podobny problem me taky trapi. Deska 8KRA2+ (rev 1.0), RAM HyperX 3500 512MB, CPU Batron 2600+ (BOX chladic).
CPU jede na 1,65V, RAM na 2,7V a pri teto situaci se dal nez 174FSB nedostanu. 200FSB vubec nehrozi (ani pri zvaseni voltaze CPU ci RAM), to nenajede ani bios.
Zkusil jsem tedy nastavit RAM na 166MHz a pak se da FSB zvednout v "pohode" na 200-204 (jasne, chyby v prime95 jsou, ale to nic viditelne nezatuhava). RAM je pak podle CPU-Z na FSB-33 (tj.166-170), timing by SPD (CL2-3-3-7).
Takze to na prvni pohled vypada na problem pameti!! Proste na 200MHz to jede jedine pri default frekvenci CPU (tj.166).
ALE ZATIM NEPANIKARIM!!!
Protoze:
1) mam celou sestavu teprve tyden
2) jsem v o/c zacatecnik
3) bios mam z 5.8.2003 a zatim jsem nic neflashoval
4) takze to muze byt klidne moji nesikovnosti v nastaveni
5) teploty mam pri RAM/FSB 166/200 cca 55 v zatezi, pri RAM/FSB 196/196 to je z fleku 60
Budu rad, pokud se s kazdym poznatkem 8KRA2+ vs. HyperX 3500 pochlubis!! Sem nebo do PM, to je fuk.
Drzim nam palce. :?
Citace:
Původně odeslal Connor
Citace:
Původně odeslal robo
Ha, tak podobny problem me taky trapi. Deska 8KRA2+ (rev 1.0), RAM HyperX 3500 512MB, CPU Batron 2600+ (BOX chladic).
CPU jede na 1,65V, RAM na 2,7V a pri teto situaci se dal nez 174FSB nedostanu. 200FSB vubec nehrozi (ani pri zvaseni voltaze CPU ci RAM), to nenajede ani bios.
Zkusil jsem tedy nastavit RAM na 166MHz a pak se da FSB zvednout v "pohode" na 200-204 (jasne, chyby v prime95 jsou, ale to nic viditelne nezatuhava). RAM je pak podle CPU-Z na FSB-33 (tj.166-170), timing by SPD (CL2-3-3-7).
Takze to na prvni pohled vypada na problem pameti!! Proste na 200MHz to jede jedine pri default frekvenci CPU (tj.166).
ALE ZATIM NEPANIKARIM!!!
Protoze:
1) mam celou sestavu teprve tyden
2) jsem v o/c zacatecnik
3) bios mam z 5.8.2003 a zatim jsem nic neflashoval
4) takze to muze byt klidne moji nesikovnosti v nastaveni
5) teploty mam pri RAM/FSB 166/200 cca 55 v zatezi, pri RAM/FSB 196/196 to je z fleku 60
Budu rad, pokud se s kazdym poznatkem 8KRA2+ vs. HyperX 3500 pochlubis!! Sem nebo do PM, to je fuk.
Drzim nam palce. :?
no hele to si udelal chybu s tim bartonem. pac zatim se lidem nejak nepovedlo odemknout nasobice. a je mozne ze 2600 proste nezvlada zmenu fsb na 200 ( kvuli vysledne vlastni frekvenci ). jak sem cetl a z vlastni zkusenosti funguje 2500+ s 200fsb uplne v pohode ( vysledek tudiz 3200+ )
bios doporucuji flashnout nejnovejsi. ma podporu softwaroveho chlazeni CPU a je fakt ucinna ( bez zateze klesla teplota o dobrych 12-13 stupnu ).
btw s tim napetim CPU zkus klidne jit vejs ( az 1.75 takove maximum ). ovsem s novym biosem nezapomen pred samotnym pretaktovanim ( pomoci fsb ) zvednout napeti a restartovat a teprve pak menit fsb ( nevim proc, ale kdyz nastavis vse najednou, tak ti to proste nenajede - asi kvuli zmene fsb driv nez napajeni )
Re: Vyrazny posun k lepsimu
Citace:
Původně odeslal Connor
MISHA + ROBO: Takze diky vam moc za tipy, uz se situace vyrazne zlepsila:
Flashnul jsem BIOS, zvednul Vcore na 1,75V (ted uz to jede i na 1,725V) a razem se mi podarilo dostat dostat se na FSB 200 (RAM jsem nastavil taky 200). Ostatni nastaveni RAM mam zatim na "by FSB" (Misho ja vim, ze si radil neco jineho, ale zatim to tak bezi :-) tj. CL 2-3-3-8) a tim padem CPU bezi na 2300MHz.
Vsechno ale neni uplne ruzove:
Pri testu v prime95 to sem tam hodi nejakou chybu, pustil jsem to 3x, poprve to jelo bezchybne 1,5h, potom dokonce 11h a nakonec pres 2hodiny). Takze nevim jestli to je hodne spatne, nebo ne. V 3D testech to prochazi bez problemu.
Teplota pri zatezi leze na 63 stupnu (mam standard box chladic bez zvejky), coz neni idealni.
Naopak ten softcool je super, opravdu teplota v klidu klesla o 10 stupnu.
Takze jeste jednou diky a pokud mate nejakej tip jak postupovat dal, dekuju za rady. Jsou ty chyby v prime95 je hodne spatny nebo ne?
no hele pokud to bezi tak to je nejdulezitejsi. mimochodem ten prime95 neni smerodatny. pokud ten poc pojede tak bych to fakt netrapil. vzdyt uz takhle ti pojede uplne vsechno :wink: