Nevím jak zapojit 2 disketovky?
Printable View
Nevím jak zapojit 2 disketovky?
na co to prosimtě potřebuješ? snad nechceš začít kopírovat originální diskety :?: :lol: :lol:
Vím je to strašná blbost, ale zajímalo mne to.
tak si to vyzkousej kua ! takovyhle blbosti jsou k nicemu...
Co je to kua?
Zapoj je přes jeden fdd kabel - na některých fdd kabelech bývají dva konektory pro mechaniky. Pak v biosu nastav, co bude a: a co bude b: a mělo by to fungovat.
ono se to prave v biosu moc nastavovat neda (vetsinou)...
ta na uplnym konci by mela bejt a: a ta uprostred b:
nemel by s tim bejt vubec zadnej problem ;)
jj takhle to presne je jeden cas sem mel taky dve, jen tak pro zabavu pripadal sem si jak vypalovač ped 3 rokama pěkně v total comanderu sem copiroval...Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
to je vlastně pravda (ještě jsem to v žádnym biosu neviděl) :oops: :oops: ... už jsem dlouho dvě disketovky nezapojoval :idea:Citace:
jezus to je dotaz ???Citace:
Původně odeslal Dominator
mno normalka-mas na kabelu dva konektory?
->1,mas=neni co resit (ta nakonci bude A)
->2,nemas=porid kabel se dvema....
Můžeš si udělat RAID pole z disketových mechanik - to je frajeřina! :smoke: Jak už tady bylo napsáno, stačí tu mechaniku připojit na kabel a napájení. Ovšem pozor, nedávno se tady řešilo, že některé novější desky nemají v BIOSu podporu pro dvě disketové mechaniky! To ale asi nebude tvůj případ.
jedina volba by snad mela byt swap floppy drive
ale dve disketovky jsou dneska opravdu k nicemu - nekdo uz nema ani jednu ;D
kazdopadne bootvat by melo jit jenom z te na konci - co je az za prekrizenim kabelu
:lol: :lol: :lol:
:oops: Pardon.
2 Diskety na 1 kabel s 3 konektorama - co jednodussiho, kdyz tam ten 3. konektor neni, tam jeden navic pricvaknout. A pak se podivame, jak to bude fungovat. :wink:
Tyhle 2-disketovy kabely jsou mezi tema 2 cilovymi konektory podelne roztrzeny a nekolik zil je otoceno o 180° - ty vedou na disk A:, to prime propojeni je B:.
Citace:
Původně odeslal Kankal
Pokud mas v BIOSu moznost nastaveni "swap floppy" jako ja, nezkousel jsem to, ale melo by tim jit vymenit A: a B:Citace:
Jinak kdyz se tady vsichni Dominatorovi tak krasne chechtaj, tak se jeste zeptam, jestli nahodou nekdo nezna moznost, jak provozovat 3 floppy-mechaniky :P 8-) . Mam na svym PC jeden 3" a jeden 5", jejzto nutne portebuju, protoze mam na tech 5-palcovkach fury dat, do kterych obcas lezu, ale zas ne tak casto, aby mi to stalo za to to vschno stehovat jinam. K tomu mi ale zbyl 1 volnej 3"-suplik a tak jsem do nej vrazil jeste dalsi disketku, aby nezel prazdnotou, kdyz me nenapada, co bych tam moh soupnout ucelnejsiho. Pokud bych se nekdy dostal do situace, ze bych musel kopirovat velky hromady disket, tak bych ho holt zapojil misto toho 5". Rikam si ale, kdyz uz tam je, neskodilo by, kdyby byl funkcni trvale.
funguje to :) z dob kdy jsem jeste disketovku pouzival, si to pamatuju :-)Citace:
Původně odeslal mikus
Obcas "floppy drive swap" pouzivam na jednom PC s doskou PC Chips M726 - tam je zapojena 5,25" mechanika ako A: - takze ked potrebujem bootovat z 3,5", tak to musim zapnut.
mikus: Zozen si LS-120 mechaniku na IDE. Ta cita/zapisuje aj normalne diskety (a niekedy precita aj to, co uz obycajna FDD neprecita). A ma to pekne elektronicke vysuvanie diskety. Ale uz sa to nevyraba :-(
Diky za tip, ale to asi nebude moje reseni, to by mi musela od nekud spadnout do klina, protoze tuhle jsem tam dal nejen aby suplik nebyl prazdnej, ale aby ani ona neprekazela nekde v jinym supliku, kdyz uz jich mam doma neurekom. Shanet a kupovat nebudu kvuli tomu nic. Jinak jsem kdysi taky touzil po mechanice, kterou jsem nekde videl, ale tenkrat nemel potrebu, ktera je 5", ale jsou v ni oba systemy, jak 5", tak i 3". Dnes by mi to ale bylo na nic, 3" mista mam dost, spis by se hodilo tech 5" uvolnit :?Citace:
Původně odeslal Rainbow
LS120 rulez. otec to mel na notebooku a je to fofr - o dost rychlejsi prace s disketama normalnima, navic vetsi diskety se hodi. skoda, ze to umrelo... bylo to imho lepsi nez ZIPky :roll:
Ted mi dochazi, co to je. To musi byt ty diskety, co maj opticky rizeny hlavy. To jsem chtel, ale kdyz jsem se po tom zacal pidit, uz to bylo taky pryc :cry: . Myslim, ze by to i dnes melo jeste svy opodstatneni.
Mam jednu externu na paralelny port a potom sa mi tu vala jedna interna na IDE, ktora ale nefunguje :-( Tu externu som kedysi nosil do skoly a kopiroval som si tam nejake veci, co som si stahoval :-)
3 flopiny budou asi problem, pokud vim, tak BIOS odjakziva umi max. 2 FDD(krome serverovych MB). Reseni - snad pridat radic, co ma FDD konektor.Citace:
Původně odeslal mikus
Ovsem na 1x 3,5" a 1x 5,25" potrebujes starej kabel, co mel klasicky disketovy konektor (ma 34 direk) + konektor na 5,25" (vypada jako kratkej ISA slot na kabelu). Samozrejme konektor molex na napajeni.
Jen nevim, jak na tom jsou dnesni desky, jestli jde v BIOSu nastavit 1,22MB flopina.
Jasne ze to jde, dokonce i 360KB floppyny 8-) :lol:Citace:
Původně odeslal Buddha