Neviem, co mam robit, ked mi klesa -5V na doske. Niekedy klesne aj pod -5.50. Poradte prosim.
LC/DC
Printable View
Neviem, co mam robit, ked mi klesa -5V na doske. Niekedy klesne aj pod -5.50. Poradte prosim.
LC/DC
no to uz je slusny vykyv me to pada na -5,15 až -5,20 mas slaby zdroj pravdepodobne, ja mam 360WCitace:
Původně odeslal lcdc
Urcite ti pomoze znackovy zdroj. Je tam daka tolerancia, tusim +/- 0,6V, neviem presne, ak je mimo tolerancie mozes sa ho pokusit vyreklamovat a zobrat nieco silnejsieho.
Ja mam tak -5,14V. Viac ma stve -12V vetva, ta slape na -13,01V
U mna je -12V OK, mam to okolo -12.35V. Zdroj mam 350W MS model KYP-350. Bezne mam -5V okolo -5.39V a niekedy klesne aj pod. Asi fakt musim kupit novy zdroj. Co poradite? Aku znacku, typ?
DIKI
LC/DC
obecne sou nejrozsirenjsi kvalitni zdroje Fortron - i 300W ti utahne beznyho kompa s rezervou,je tady o tom spoustu threadu....Citace:
Původně odeslal lcdc
no nevim :?Citace:
Původně odeslal Beleg
Ja jednoho takovyho mam a -12V vetvi proudi -13,2 a -5V zase -5,30 a prozmenu na +12 je 12,65(tahle hodnota mi nevadi:)
-5V a -12V vetve nejsou tak dulezity jako +5V a +12V takze si nedelej starosti, nekomu to lita este vo dost vic. :wink:
A k cemu presnejc slouzi bys mohl prozradit ???Citace:
Původně odeslal player1
To se zeptej nakyho vetsiho odbornika nez sem ja :wink: Ja sem to jen cek nekde tady na 4u. Ale na jiny desce s jinym zdrojem mne to pri vysokym pretaktovani litalo nekdy na -12V oklo -7V a bylo to PRIME stable, takze bych to neresil....Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Teraz, po nejakom case, ako mam pretaktovany komp, mi ide +12V iba na 11.80V. Je to velky problem? Prime95 som mal zapnuty asi 9 hodin a vsetko bolo OK(teplota CPU- 51 stupnov pri maxime).
Diki za odpoved
S pozdravom
LC/DC
jo to mas celkem v kliduCitace:
Původně odeslal lcdc
pro ty co chteji mit nejlepsi napeti doporuciju znacku ENERMAX
To je este v pohode. Mam ten isty zdroj a +12V sa mi pohybuje podobne.Citace:
Původně odeslal lcdc
Za tie prachy co stoji sa neda cakat nic extra.
Cisty SUHLASCitace:
Původně odeslal eraser
nepovazuju se za vetsiho odbornika, ale reknu vam to k cemu to slouzi, jak uz nekdo rekl ze nejsou tak dulezity tak mel pravdu, ty vetve maji za ukol vyrovnavat kolisani a tim padem stabilizujou +12 a +5 proto je u nich kolisani upne normalni jev :-)Citace:
Původně odeslal player1
no to znie ako pekna blbost, tie napatia tam maju nejaku funkciu. niektore suciastky (hlavne operacne zosilovace) potrebuju symetricke napajanie. v samotnom zdroji je na stabilizaciu -5 a -12V pouzity zvycajne obycajny stabilizator (7905, 7912). Odber z tychto vetvi je iba radovo v mA a to ze Vam to takto lieta je podla mna iba vec chipu kt. monitoruje napatia, su v nom pouzite menej kvalitne AD prevodniky na meranie napatia a tym padom niekedy zobrazuje blbosti (nakolko tie vetvy nie su az take dolezite). Este ma napadlo tie operacne zosilovace mozu byt pouzite pri zvukovych kartach alebo kodekoch na doske ich odber je radovo v mA.