Ahoj, jsem asi docela lama, ale chci se ujistit. Když použiju filtr k ventilatoru, tak mi ten větrák musí přes ten filtr sát že?(nefoukat na filtr, ale sát "z" něj). :-)
Printable View
Ahoj, jsem asi docela lama, ale chci se ujistit. Když použiju filtr k ventilatoru, tak mi ten větrák musí přes ten filtr sát že?(nefoukat na filtr, ale sát "z" něj). :-)
Rekl bych ze tak jak jsi to popsal to bude lepsi potom pri cisteni toho filtru :lol: ;DCitace:
Původně odeslal pajikk
No jasně máš pravdu
nemate nekdo tuseni kde sehnat "pruhlednej" nebo aspon prusvitnej filtr?:)
Moc si neumím představit průhlednej filtr. Stejně by se hned zas... ;D
to jo no .. dyz ja mam svitici vetracky ;)
Já nemám ve skříni jedinej filtr a mám tam "docela" čisto.
jenze ja tam mam udesnej bordel :-/
to vis 3 nasavaci vetracky ...
A to jdou ty nasávácí větráčky ta krásně vidět. Buď budeš svítit nebo mít čisto ve skříni.
mno minimalne jeden jo ... s tema ostatnima bych si nak poradil ... jeden prave jo ... mno treba vymyslim jeste neco inteligentniho :P
asi tak... mam 2 větráky v bočnici (in&out), jedou asi na 2000ot a jedinej prach co tam je, tak je na lopatkáchCitace:
Původně odeslal Tjurny
mna by skorej zaujimal taky co neobmedzuje airflow tak moc a nemusi sa cistit ;D .. to su zial hlavne nevyhody :roll:
MadCap
Teď mě chlapy nekamenujte možná by stačilo si jednou týdně vysát koberec. Já vím já to taky nesnáším.
Nějakej čas jsem měl ve skříni takový ty hladiče na HDD co se dávaj do 5 1/4 byl tam filtr a něco se na tom zachytilo. Tak to asi nebude uplně od věci ;D
si sezen vzduchovej filtr do favorita ;) ... ten ti airflow neomezi a ver ze nez ty tvoje vetracky "najedou" 50000km tak se davno rozpadnou :PCitace:
Původně odeslal MadCap
nemas pravdu
takze
prumer vetracku dame 8cm => o(s)=pi*0,08m=0.2512m
pocet otacek dame 1k/min => otacky za rok = 1k*60*24*365=525.6mil
cekova draha konce lopatky za jeden rok =132030.72km ( snad sem se nekde nesek)
:-)
a takovy 2-3roky vetsinou vydrzi takze asi 400 000km...
To jsou docela nasmyslný výpočty. Myslím, že důležitější je objem přemístěného vzduchu, než dráha kterou najezdí lopatka větráčku. Fox!MURDER ty myslel tak, že se ty větráčky rozpadnou, až přemístěj stejný množství jako fáčko za 50000 Km. :-)
goodji: dik zes to za me vysvetlil :)
motor ma dejme tomu zdvihovy objem 2l a 2500ot/m,
spotreba vzduchu za 1h je 2l*2500*60=300tis. l = 300m3
auto pri rychlosti 100km/h ujede vzdalenost 50000km za 500h
celkovy objem vzduchu je tedy 300*500= 150 000m3
celkovy objem vzduchu u 1 vetrove(8cm,1000ot) asi 25m3/h
=> za 1 rok 25m3*24*365=219000m3
pokud se mylim tak me prosim opravte...
Jezisi co je to zase za <>oviny? ???
Jak chces srovnavat motor u auta a vetracek do pc?