Jadro 2.6, zkusenosti postrehy
Prave jsem dosahl 5 dnu uptime bezneho provozu na novem jadre. Behem tedo doby jsem mucil pocitac nasledujicimi rafinovanymi zpusoby:
- prime + kompilace gcc + updatedb + quake3 (muj oblibeny test :wink: )
- 2 soucasne spustene updatedb (s jinym umistenim databaze a takovou konfiguraci aby si "nevypomahaly" pomoci dentry cache) + sekvencni cteni ze vsech disku soucasne.
- benchmarky (predevsim bonnie, dnetc, FPS v Quake a UT2003)
- 200x kompilace jadra + bezna cinnost
- cca 25h bezneho pouzivani pocitace
- cca 90h Seti@Home
Behem teto doby pocitac zpracoval 450 milionu preruseni, vytvoril pres 5 milionu procesu, sitovym rozhranim proteklo 2GB dat a firewall zahodil pres 4000 prichozich paketu. Vypalil jsem 5 CD, vytiskl 30 stranek na USB tiskarne. Shlednul jsem film na DVD. Vyzkousel vsechny mozne (i nemozne) programy.
A ta potvora ne a ne spadnout :wink:
Mam ale nekolik postrehu:
- Vykon diskoveho subsystemu klesl cca o 5% hlavne sekvencni cteni a to jak na ICH5 tak na CMD radici.
- Podpora HT se oproti 2.4.23 mirne zhorsila, zrychleni pri vyuziti vice threadu treba pri kompilaci se zmensilo
- Overhead systemu je vyssi. Treba dnetc spocita mene nodu/s. Jedna se o cca 1%-2%
- Celkovy dojem z chovani systemu pod zatezi je vyborny. Vse bylo plynule, zadne skubani hudby...
- Behem fixatingu po zapisu CD se temer neda
- V UT2003 se mrsi zvuk (hraje ale v mizerne kvalite, praska to atd.)
- nVidiacky driver s neoficialnim patchem pro 2.6 funguje bez problemu.
- parted hazi chybu, neda se spustit. xosview taktez nefunguje.
Celkovy dojem je vicemene kladny. Na stabilitu si zatim nemuzu vubec stezovat (ikdyz 5 dnu je z tohoto hlediska nic). Odezva systemu je vyborna, vykon mirne horsi ale to se vyladi. Nejake softy budou vyzadovat update ale s tim se dalo pocitat.
Hodte sem take vase postrehy. Predevsim seznam problemovych programku by se hodil.