Duron - K.O. ? - prosím rychle
Mám takovej docela závažnej problém. K Vánocum sem dostal desku MSI KT6 Delta. Chtěl jsem do ní přendat ten svuj procesor Duron 800. Tak jsem ho tam dal, chladič připevnil, všechno ostatní taky. Pak jsem počítač zapnul, ale obrazovka zůstala tmavá, svítily diody od HDD a Power a nic se nedělo, nic nenaběhlo. D-Bracket (jsou na tom diody, které ukazují stav) hlásil, že procesor nefunkční nebo nenalezen (všechny diody červený). Tak jsem tam zkoušel ještě jeden procesor Duron 900 Mhz (který nevím, zda je funkční) a dělalo to to samý. Tak jsem ten Duron 800 vrátil do starý desky (ECS K7VZA), chladič, všechno ostatní v pohodě, ale ta mi ho už taky nebere :-o Udělá to to samý jako u tý MSI a varovně dělá každý dvě vteřiny píp. Taky jsem tam zkoušel ten Duron 900, ale taky nic.
Přitom chladič od CPU se ve všech případech točí, GK je správně nasazená - to by dělalo jinej zvuk.
Ani jeden z CPU nejeví žádné známky poškození, spálení nebo čehokoliv jinýho, když jsem je měnil, vždycky jsem se vybil o kostru casu a držel jsem je za okraje. Zaschlou pastu jsem očistil a dal tam čerstvou - taky nic.
Ta MSI je se 256 MB RAM DDR 400 - v manuálu jsem čet, že nechodí se procesorama s FSB 100 Mhz, ale v tom případě by se ta RAMka měla přepnout sama na nižší rychlost a nedělalo by to tohle, ne ? Navíc, když jsem to taky vrátil do původního stavu, tak už to taky nechodí. Nevíte někdo co s tim ? Docela mě to deptá, zvlášť, když nemůžu vyzkoušet ani novej Logitech MOMO s Force feedbackem. :-(
Dík za případné rady.