Stává se mi, že po prvním spuštění PC se mi ve woknech uplne rozsype obraz, jsou pres nej takovy pruhy. Po restartu to ale zmizi. Zaroven se to nestava kdyz snizim AGP napeti z 1.6 na 1.5.
Nevite co to je?
Printable View
Stává se mi, že po prvním spuštění PC se mi ve woknech uplne rozsype obraz, jsou pres nej takovy pruhy. Po restartu to ale zmizi. Zaroven se to nestava kdyz snizim AGP napeti z 1.6 na 1.5.
Nevite co to je?
Taky se mi to občas stává... na sestavě viz níže. Zkoušel jsem kde co (poslední ovladače, directy,..) , ale potfora se to občas objeví. BIOS boardu jsem zatím neflešoval - novější verze sice jsou, ale o řešení tohoto problému se v nich nepíše (pokud by řešením mělo být snížení voltáže). BIOS grafárny má poslední (=jediný). Poslední pokus řešení bylo to, že jsem změnil nastavení monitoru z "obecný plug and play" co si našel WinXP na svůj konkrétní (LCD Hitachi CML 174SXW) a zatím se ta chyba neobjevila... WinXP se ta ale moc nelíbilo, že instaluju necertifikovaný ovladač :eek:
Kde bych změnil to napájení AGP?
Monitor mam vybranej svuj, ale ted jsem zjistil ze to je mozna vysokou frekvenci jadra, kdyz ji snizim z 390 na napr. 330 tak po dalsim bootu je to ok, ale nechapu jak je mozny, ze ve hrach a benchmarcich je 390 v pohode, a wokna s tim nenabootujou? :eek:
Otázka, čím to opravdu je. U mě se to projevuje opravdu jen občas, tak 1x za 10 zapnutí PC nebo restartů - možná že ta změna frekvence jádra na to nemá vliv, protože třeba právě po ní nastala ta chvíle, kdy se ta vada neprojevuje. Chce to asi zapínat a vypínat vícekrát a sledovat, zda se to spravilo či ne. Jestli to máš ale při každém zapnutí počítače špatné a po restartu OK a ta úprava jádra pomohla, pak by to snad mohlo být řešení... i když je to jakési divné, že? Já jsem frekvenci jádra ani pamětí na grafárně neupravoval, zatím nemám potřebu 8-) ... a také mi to dělalo. Ty ji máš asi přetaktovanou, že? Příležitostně někam hodím screenshot, jak vypadá ta chyba po startu u mě, nebo ti ho mohu polsat mailem (půl mega)...
Ja bych to prubl nejdriv na jine desce, pak bych asi presel k reklamacni procedure :-(
Me to delala puvodne moje Sapphire 9500Pro, flash novejsi revize BIOSu ten problem uplne odstranil.Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
No tak to nepripada v uvahu :-) Tak vazny to zase neni.Citace:
Původně odeslal NEON
Pruser je ze u tyhle karty kdyz tam neco flashnu, tak se mi bude obraz sypat i na defaultu, jako Eraserovi.Citace:
Původně odeslal Sasa
Kdyz jsem dneska zapnul komp, tak jsem tam ty pruhy zase měl, ale nepomohl restart, až snížení AGP napeti na 1.5 zabralo. Potom se mi ale zase resetoval komp jakmile jsem rozsvitil svetla, nebo vypl televizi, takze jsem tam vratil 1.6 a je to ok. Nejspis se ta karta musi trochu zahrat aby tech 1.6 pobrala.
Vypadá to takhle: http://tope.tacops.cz/slayer/artef.jpg
presne takhle podobne to vypadlalo u me po preflashovani, neni to peknej pohled pohol az vracni staryho biosu....Citace:
U mě to bylo slabym zdrojem, novej fortron to vyřešil.
To je blbost, prece neni mozny aby to 350W Fortron neutahl, zvlast kdyz minula 9700 jela ok.Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
Mi zas hapruje obraz pri zapnuti PC pri postu nebo co to je, proste pri te prvni obrazovce kde se testuje pamet atd... ale na dalsi uz v poho. a vetsinou mi to dela jen po restartech kdy je grafika zahrata, pri prvnim startu PC to nedela, ale nejak si s tim nelamu hlavu, spis me stve ze kdyz taktnu jadro na nejakych 370, tak benchmarky projednou vpoho, a vsechno jde ok, ale kdyz hraju treba uz hodinu, tak se mi pak z niceho nic taky rozsype obraz a vypada to podobne ja na tom screenu z winů.
kdyz se prepnu do 2D do winu, tak to taky dela, ale to uz sou jen takove male svisle pruhy..
Tak stejnej problém jsem měl při prvním spuštění karty, ale už je to v poho, co se týče vysoké frekvence jádra, tak je to divný, ale v 3D Marku 03 mi v pohodě jede i 380 bez chyb, ale jakmile pustím Unreal 2 nebo Undergroundy, tak se stane, že jednou za 10 minut problikne artefakt (klasickej velkej trojúhelník - tj. jádro už to nestíhá)
no ja jen opravim, ze mi to nedelalo pri defaultu :!: :arrow: ale jen pri ocCitace:
Přesně takhle mi to dělá,když moc přetaktim paměti :)
No resil jsem to samy a bylo to pretaktovanou sbernici, musel jsem vratit fsb na 133 a je to v poho. Ale nemuzu taktovat :evil: takze se jdu poohlednout po odemcenem bartovi.
Mam AGP lock, takze tim to taky neni.Citace:
Původně odeslal Pulchyck
Problem: Po instalaci ovladacu na tuto kartu jiz nelze nabootovat do WXP_SP1, setkali jste se nekdo s tim?
Myslim ze kdyby sis k tomu zalozil vlastni thread, tak se ti dostane vic pozornosti, nez tady. :-)Citace:
Původně odeslal Harry
Heh tak presne to rozsypani obrazu jak tady ukazoval Slayer sem me nedavno stalo u me R9600Pro ale jen jednou vickrat uz ne. Ati ma porad halt naky nedoladeny ovladace asi :roll:
Přesně to je i můj případ - občas se to stane. Akorát nemám nic přetaktovaného, AGP na 1,5V. Nemůže to být vadnou (načatou) RAMkou? Nebo vadnou pamětí na grafárně?Citace:
Tak jsem to vyřešil tim, že vždycky po prvním zapnutí kompu počkám minutu v BIOSu a až pak nabootuju a je to ok. :-)Citace:
Původně odeslal L-Core
jo presne me se to taky s moji stalo jen jednou na zacatku!!Pak jsem hodil jiny ovladace a vse bez problemuCitace:
Původně odeslal Jerrys
No to me zese u 9700Procka behaly neustale i od pvniho zazehu PC pruhy od zhora dolu.Nebyl nijak vyrazne ale cloveka to nasralo ze.Prehodil jsem monitor na redukci do DVI,jak mi poradil spajdr, a jede to OK.