Mohol by mi tu niekto poradit ako zalozit FTP server ???
DIK
Printable View
Mohol by mi tu niekto poradit ako zalozit FTP server ???
DIK
Takze - predne - zasadni rozdil je v tom, jestli mas Linux nebo Wokna. Predpokladam, ze mas Wokna - stahnes si FTP server (treba ze Studny.cz nebo Slunecnice.cz - hafo je freeware, ale musi se vyzkouset (nektere se chovaji divne)). Z tech komercnich je dobry treba BulletProof.
Tak - nainstalujes to na kompl (samozrejme na servery jsou nejlepsi Win2k nebo XP, no, spis ty Win2k.. :) pac to bezi jako sluzba). Otevres ten prg, pridas uzivatele, vytvoris mu adresar na HDD a ten zvolis jako cestu v tom serveru - to bude jeho "home directory" po nalogovani. Taky mu zvolis nejaky heslo. A ted - jestli mas net primo do komplu (bez routeru) tak se podivas jakou mas IP adresu a tu proste bacis do toho prg. (vetsinou si ji uz najde sam). Ale pozor, jestli je dynamicky pridelovana (DHCP), coz je hodne casty - potom se samozrejme meni i IP na tom FTP serveru, takze se musis divat, jakou IP v danou chvili mas. Touto IP se ten vyse vytvoreny user prihlasuje na Tvuj FTP server.
Druha moznost je, ze mas sdileni netu a mas router - v tomto pripade musis otevrit nastaveni routeru a zjistit jeho WAN IP. Jako IP adresa bude zase ta IP Tveho PC (na LAN), ale na routeru musis povolit na tu IP adresu toho PC port 21 (FTP). Uzivatel se potom prihlasi z internetu tou WAN IP a router to presmeruje na ten lokalni PC. Je vyhodnejsi mit v takovem pripade na routeru zakazany DHCP a mit na tom FTP PC pevnou IP, pac jinak budes muset porad ten port menit podle toho, jak by se menila IP toho PC. Predpoklad je zase pevna IP na WAN (od ISP). Tohle se da vyresit dynamickym DNS, ale to uz neni zadarmo.
P.S: Abys nemusel porad psat IP adresu, muzes si nechat zadarmo vytvorit DNS zaznam (treba www.no-ip.org) a potom zadavas to zvolene jmeno (treba jako www.atlas.cz, nezadavas 212.47.13.117).
našel jsem si ve studna.cz web server, když ho zpustim a dam tam IP net připojení, tak mi ta stranka jede...
Ale když bych si chtěl zaregistrovat domenu třeba www.pcborec.cz äspoň aby se mi to přesměrovalo na to IP
Kde se to dělá? Na tom no-ip.com to jde ale tam je max. uživatel.no-ip.com a pod... Chci sï ale udělat svoji domenu bez nějakeho no-ip.. Jde to ? A jak?
2 Hardman : DIK ua info 8-)
Hmm... No to nepude - domena 1.radu se musi registrovat a je to placeny... :? BTW proto maji vsichni HUBy na DC++ prave to xxx.no-ip.org a kdo ma svoji domenu, tak je to .ws, .tk a podobne, pac je to levny...Citace:
Původně odeslal PCborec
Mam ese jeden probelm
Mam perfektne adresy FTP na stahovanie... a ked dam stahvat urcity subor tak to zo zaciatku ide ale po hodine / dvoch mi spadne spojenie a to vzdy. Neviete mi poradit ???
2 pcborec : To co si dostal ty je len zlomok toho co mam ;D
Ked mi tu niekto USPESNE poradi ako odstranit ten moj problem tak mu dam moje najlepsie FTP adresy :!: :idea:
treba muze bezet na serveru sluzba ktera te po 1-2 sama odpoji ale proc ti to tak vadi vzdyt muzes navazat spojeni ne ?
jj mozem nadviazat kym znova ziskam slot tak to trva hoooodne dlho... vecsinov je ten server stale plnyCitace:
Původně odeslal Lipo
Ja mam pripojenie WiFi - IP adresu nemam pridelovanu nahodne ale je pevna. Prihlasujem sa cez DHCP. Takze budem musiet otevotit nastavenie routeru a zistit jeho WAN IP ???Citace:
Původně odeslal Hardman
Nee - v Tvem pripade ta DHCP adresa je primo adresa toho servru. Musis zjistit WAn IP kdyz mas router u sebe a mas doma LAN. Kdyz ma poskytovatel DHCP tak je to ona. Kdyz je pevna tim lip - proste ju tam pacnes a hotovo - spust DOS (nebo "command") a napis "ipconfig". Tam by se Ti ta IP mela objevit. Potom ten server pobezi na te IP a portu 21 (ten se vsak prideli vetsinou automaticky)
Mam takovej dotazek k tomu No-IP. Bohuzel jsem za proxy a zkusel jsem tu sluzbu No-Ip, ale kdyz potom pristupuju na tu domenu, tak to automaticky routuje na IPcko proxy serveru, ale nejde ani FTP, ani WWW, ktery u mne bezi. To bude nejspis tim Proxy, nevite nekdo, jak by to slo nastavit, aby to fungovalo? Diky!