tak tady pistte sve vysledky : :-)
Printable View
tak tady pistte sve vysledky : :-)
uz to tu raz bolo 5*100 ;)
hej, HW nizsie nie je mozny, skor by ma zaujimalo max. podvoltovanie co tu uz bolo...Citace:
Původně odeslal KOVO
Eagle psal v jinym threadu ze mel 3*100 Athlona XP - zmena nasobice ve Windlich.Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
AMD 386DX/33 @ 8 MHz (5V)
Cyrix MII PR300 2,9V -> 1,8V ;D
škoda že nejde jít až do mínusu :arrow: ;D
To je dost ulítlá myšlenka myslíš jako -1533 MHz.Citace:
Původně odeslal sebad
Tak to budeš muset porušit zhruba 99,9999% všech fyzykálních zákonů :eek:
No to je pěkná blbost, ale bylo by zajímavý podtaktovat na několik Hz! Takovej Athlon XP 0,20+ = 150Hz (512L2 Barton)
No kdyz vezmeme zakladni XP rating
R=(F-1000)*3/2 + 1000
Tak se do minusu dostat muzeme :-)
Napr. pri frekvenci 333 MHz je XP rating 0+ :-)))
Takze jestli mel Eagle 300 MHz Athlona, tak to byl vlastne XP -50+ :-)
A kdyby se do toho zapocitala i FSB (tzn. 100 misto 133)...
Ale nechme toho :lol:
me to nekdy pada nejak k 80MHz :-)
Jednoduchou upravou napajania sa da kazdy procesor podtaktovat na 50Hz/230V ;D
:lol: :-) :wink: staci ak nenamontujes chladic :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
on pisal o mobilnom CPU or aspont ak sa tvariacom AXP, to je uplne ina kapitola pri podtaktovani/voltazach ako desktopove CPU... u duron/axp sa pod 500 neda ist resp. mozno bz hypoteticky niektore dosky zvladli aj troska nizsie FSB ale mne 5x95MHz padaloCitace:
Původně odeslal hadr
Na Solteku bezproblemove 5*100 pri 1.1V, ale musi se to snizovat postupne, pri skokove zmene to nenajede 8-)
To je pak otazka kde je hranice? :-)Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
Maximalni podtaktovani za pomoci pouze biosu, nebo i premustkovani? ??? ;D
http://www.cpuheat.wz.cz/pic/AXP_300MHz.gif
Kdo má méně? ;D
podobne aj u mňa, keď zvyšujem po 0,5 MHZ, ide mi bus aj na 156MHZ /viac som neskúšal, procík viac nešiel/ hoci v BIOSE je max 150MHZ - mám KT266A.Citace:
Původně odeslal EmbreOnyx
inak, na mňa nemáte ! s Celerom som dal 3x66MHZ ! = 200MHZ ! SHOTY NESKôR!
:roll: rikal sem ze dostata napr. celeron 300MHZ na 200MHZ zas takovy kumšt neni ale co teprve XP 3200+ na dejme tomu tech 300MHZ to uz je neco.... ja sem se dostal "jen" na 500MHZ pac mene uz neumi deska.. zajimave bylo ze se mi teplota nedostala ani nad30 °C wokna kolem 25°C mozna by to sneslo i jen PASIV ( + soft cool)Citace:
Původně odeslal eraser007
ja sem ted mel 1200Mhz pri 1,3V
wokna 22C burn 24 1400otacek
pasivne 50 pri burnu
njn nesmite byt lamicky a mit Zalman 7000 ;D
Kdo ma modnutej procesor a NF2, muzete zkusit snizit takt sbernice na 83MHz pres NVSU a s nasobicem 3x pravdepodobne bude slapat i 250MHz. Osobne jsem zkousel 5x83 a slape to, nicmene procesor jsem neupravoval. SL 69, i navod od Eagla tu sice mam, ale pres svatky tu drtim Morrovind a nejak zatim nebyl chut ani cas se do toho pustit.
No okolo tech 15W, to uz je ale docela pohoda?! Muzete zkusit bez chladice... ;D
kdeže, nepísal som, že mám 300MHZ CELERA !
on je 800MHZ a men než 3x66 nevie doska!
Ad podtaktovani Athlonu - jenom davejte bacha (no zadna deska to asi neda, ale co kdyby ... softwarovy tweakovani clock-generatoru umi leccos) at se s FSB nedostanete pod 50MHz ... AMD to myslim uvadi jako minimalni pripustnou frekvenci sbernice ... nevim jestli pod touhle frekvenci hrozi nake nebezpeci pro CPU nebo jestli jen spadne PLLko, ale kazdopadne to nepojede, takze to ani nezkousejte. BTW ja se pomoci SoftFSB dostal na tatikove ECS K7S5A na 333MHz (5*66) :o))
A abych jen nekafral, tak este naky vysledky :
Muj BARTON - cca 2000-2050MHz (nemam presne vyzkouseno)@1,4V (min muj EPoX neumi)
2200MHz (3200+)@1,65V
P1 166 @ 16Mhz (FSB 66 @ 1,7)
:eek: Jak se ti podařilo nastavit 1,7 ???Citace:
Původně odeslal Scorp
Co to je za desku ? To bych zkusil :lol:
A nejako nesedi ta matika okolo...aky nasobic ???