Jaký formát mám zvolit? Na fóru jsou všichni pro +-R, ale na RAM se tu nějak zapomíná i když standard stolních DVD rekordérů je DVD-RAM, neníliž pravda? Kdyžtak mě vyveďte z omylu, nemůžu vědět všechno...
Printable View
Jaký formát mám zvolit? Na fóru jsou všichni pro +-R, ale na RAM se tu nějak zapomíná i když standard stolních DVD rekordérů je DVD-RAM, neníliž pravda? Kdyžtak mě vyveďte z omylu, nemůžu vědět všechno...
DVD-RAM je najlepsi prepisovatelny format ale ma problemy s kompatiblitou na PC a media pren su drahsie nez +-RWCitace:
Původně odeslal magnum
Kdo by si taky kupoval RAM,kdyz prazdny medium stoji 500Kc.
No, DVD-RAM bych silne doporucil vsude tam, kde se casto prepisuje vetsi mnozstvi dat a kde je potreba, aby ty data sly potom taky precist. Proto jsou DVD-RAM media v caddy, aby se neposkrabaly, nevnikl tam prach a dalsi veci... Taky zivotnost 100 000 prepisu vypovida za sve. Takze nasazeni vhodne tak do firem nebo nejakych studii.
Pokud to chces pro domaci potrebu, tak jdi do DVD+RW, je to levnejsi s vuj ucel to splni.
Akorat nevim jak je s tema stolnima rekorderama.
Ja mam takovej dojem, ze DVD-RAM se spis zase zacina rozsirovat. Troufam si tipnout, ze spolu s DVD-R to bude nejvic rozsireny, pac to tlaci vsichni vyrobci DVD rekorderu.
Co vim, tak problemy s kompatibilitou na DVD prehravacich jsou nejvetsi s DVD+R, v nekolika prodejnach me nezavisle potvrdili, ze jeste nemeli prehravac, kterej bych schroustl vsechny vypalene +R bez problemu.
Naproti tomu je RAM sice drahy, ale diky sve historii myslim slusne standardizovany format ktery diky podpore v rekorderech zacina ozivat (IMHO jedinej rozumnej duvod vidim v moznosti random-prepisu).
Jestli muzu mluvit za sebe, tak mam vyhlidnutou vypalku na DVD-R & DVD-RAM. Prehravac na -R & RAM uz jsme si pod stromecek nadelili :arrow: ;D
PS: Cena medii je v hoodne predrazenejch obchodech 300, jinak sem videl i kolem 200, ale zase bych platil postovny. Spis je zatim malokde maji :evil: Ale vzpominam si, ze kdysi jsme pod rukou shaneli i 650MB CD za 150,- :eek: :lol:
No, takže nejlepší by byla palírna, kerá umí všechno...A ještě 1 věc, přečte moje Toshiba DVD +-R/RW? Manuál hlásá, že umí číst DVD-RAM, ale o ostatních formátech není ani zmínka...
U nas stoji 4,7GB 250SKK v obchode a 500SKK stoji 9,4GB medium.Citace:
Původně odeslal nex
A nie kazde medium je v caddy. Moja LG 4040B pali plusky, minusky a RAM, ale nie v caddy obale, ale ako obyc medium.
Ale to medium je aj tak ine, ma taku divnu strukturu na povrchu... fakt pekne. :-)
A jak rychle se to medium maze ? nebo jake to ma vubec vyhody oproti +RW ?
Vzdyt kapacitne je to stejny, a +RW mam vymazane za 3 minuty.
+RW medium se vubec nemaze, maximalne se ho muzes pokusit preformatovat, ale po par takovych preformatovanich ho muzes rovnou vyhodit ;DCitace:
Původně odeslal EllE
Ne, vazne, pokud nejkay program dela ze maze DVD+RW medium, tak tam nahrava akorat nuly. Ale neni to nutne, pokud se da typ zapisu Overwrite, tak se stejne vsechny data prepisou...
U mojí Toshiby to hlásí že čte jen RAM a -R, ale s přehledem čte i +R,RW.Citace:
Původně odeslal magnum
Hl. vyhoda RAM oproti -+RW je to, ze se ti ve winech zobrazi jako prenosny disk.. Normalne s tim muzes pracovat jako s HDD(klidne z neho muzes i bootovat)..
Ja sem ted taky kupoval vypalku v novem kompu a nakonec jsem se na RAM vy*ral.. Pro me je dulezita archivace dat a tak radsi mam -R za dejme tomu 30-50kc, nez RAM za 200kc..
Zdravim vas,
muj nazor je takovy ze RAM pujde za chvili s cenou dolu. Kdysi jsem mel vypalovacku za 12.000,- a ta umela jen 650MB a 2x zapis to bylo vse, a mimochodem cd 650 MB stalo i 250,- tak nevim co resite. A taky se to kupovalo a kde jsme ted? Kdyz cd stoji 5,- :-)))
Mame doma DVD-RAM recorder od panasonicu a nemuzu si stezovat, video je pravek a neda se s tim vubec srovnat. A ti co maji DVD-RW recordery od jinych firem tak nemuzou delat takove kousky jak ja s DVD-RAM.
DVD-RAM jednostranný disk bez cartridge o kapacitě 4,7 GB pro záznam AV/PC, 195,00 Kč
DVD-RAM 4,7GB jednostranný vč. cartridge, lze z cartridge vyjímat stoji v datartu 245,-Kč
DVD-RAM 9,4GB oboustranný disk vč. cartridge, lze z cartridge vyjímat je za 395,-Kč
disk buenos....
Uplnej souhlas :wink: , ale mel bych par otazek..Citace:
Původně odeslal Kill Bill
nadelili jsme si domu DVD prehravac Panasonic s podporou RAM, takze bych tam rad palil nejaky filmy co si rodina odmita poustet na PC, ale nevim v jakym to je formatu. Kdyz to vidim jako nativni disk, asi tezko na to budu smazit Nerem nejaky DVD mastering ??? , takze jak to nahrany RAM z rekorderu vypada kdyz ho strcis do PC ???
a jeste jedna - kde mam kupovat DVD-RAM do tech uvedenej 200, zatim nejlevnejsi sem videl za 309 :?:
Mimochodem dost me vytaci tyhle "specializovany super obchody", kde me vali do hlavy reklamni blaboly o DVD-RAM rekorderech, ale kdyz se jich zeptam na media, zacnou se cukat, ze oni nic takovyho nedostavaji, nemaji, zeptat se nemuzou a mozna to mam zkusit treba za mesic :evil:
Filmy ktere muses prehrat na DVD-RAM panasonic jsou ve formatu mpeg2 a ty co mas na PC jsou v jinem formatu myslim mpeg4. Takze by jsi je musel prekonvertovat z mpeg4 na mpeg2 a vypalit na PC vypalovackou od Panasonicu Panasonic LF-D521 DVD-RAM ktera umi palit DVD-RAM a to by se ti jeste muselo vlest do 4,7GB. A cd RAM vypalene doma prectes v PC mechanikou ktera podporuje DVD-RAM a tech taky moc neni. Myslim ze neco dela toshiba 1712-1711 a pak nevim.
DVD-RAM muzes koupit v prodejnach DATART 4,7GB za 245-265 Kc a 9,4GB za 395 Kc.
Zatim zdar...
thx, ale to je mi jasny :wink: Zatim si do mpeg2 prevadim z DivX jenom na normalni CD filmy ktere poustim manzelce, ale treba NERO si po pretahnuti mpegu vytvori nejakou strukturu kterou pali, tj. neni to jednoduse nakopirovany.Citace:
No a jde mi o to (do 14 dnu snad budu mit palirnu na DVD-RAM), jak dostanu treba kopii normalniho DVD na RAM 1:1. Porad si neumim predstavit, jak na to budu "palit", kdyz se to vlastne nevypaluje, ale pracuje se s tim jako s diskem.
Jedine snad, ze by to NERO poznalo a podle toho s RAM pracovalo, ale to si prave chci overit, zatim vsechny SW se ohani pouze "vypalovanim CD-+R/RW"
prima, zatim jsem z velkejch marketu zkousel jenom ElectroWorld a tam byli z toho trochu mimo :evil: Sice sem jednu firmicku u nas objevil, ale tam maji jednostranny za 320 penezCitace:
Podívej se na tuto adresu, přečti a zhodnoť, posuď atd.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...ries=0&index=1
buenos
Poradte mi prosim kde v Blave alebo e-shop (SK) kupim DVD-RAM media.
Vcera som kupil Panasonic DVD-RAM 3X speed (bez caddy) v NAY v Auparku za 199,-SK :-)Citace:
Původně odeslal ihilop