ide mi o to, aby som si do ponuky s výberom OS mohol vybrať aj Linux a urobil som to tak, že som pridal riadok
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\="Mandrake Linux 8.2"
ale pri tomto výbere sa počítač iba reštartoval :oops:
prečo to nejde? ???
Printable View
ide mi o to, aby som si do ponuky s výberom OS mohol vybrať aj Linux a urobil som to tak, že som pridal riadok
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\="Mandrake Linux 8.2"
ale pri tomto výbere sa počítač iba reštartoval :oops:
prečo to nejde? ???
zeby bill nemel rad linux? :lol: :lol: :lol: v tomhle ti neporadim - ja mam napred vyber jestli linux nebo win, a pokud win, tak potom win bottloader...
možno sa treba len vedieť správne trafiť do správneho disku a partície... a ja nechcem mať Lilo, chcem mať Windowx XP loader ;D
Melo by to jit tak, ze nainstalujes Lilo ne do MBR ale na tu svoji linuxovou partysnu, do boot.ini das odkaz na tu partysnu a melo by to jet.
Budtos tedy zadal spatnou partysnu, nebo na ni je nebootovatelny bootsektor
Pokud mas s XPckama na disku naky W9x/DOS, tak se da este udelat bootovani pres DOSovej loadlin.exe
Tímhle jsem to řešil já.
http://www.winimage.com/bootpart.htm
Boot manager z win nestartuje Linux - nie je na to naprogramovany. Dokaze len zavolat dalsi boot manager (lilo, grub).Citace:
Původně odeslal Wizzard
Mam linux na /dev/hda6. Lilo je tam nainstalovane. Stiahnem boot sektor :
dd if=/dev/hda6 of=bootsec.lnx bs=512 count=1
bootsec.lnx skopirujem na c:\
c:\boot.ini mam takto
Takto XP dokazu boot Linuxu. Bootpart urobi to iste, len u mna nedokazal vytvorit spravny subor s boot sektorom.Kód:$ cat /mnt/win_d/boot.ini
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:\bootsec.lnx="Linux"