Kupuju novou grafarnu a zvytezila MSI GeForce 4Ti 4200,
chtel bych poradit jak se lisi vykon u 64 a 128 DDR pameti. Dik
Printable View
Kupuju novou grafarnu a zvytezila MSI GeForce 4Ti 4200,
chtel bych poradit jak se lisi vykon u 64 a 128 DDR pameti. Dik
Dneska bych už (já osobně) asi spíš sahnul po 128MB DDR.
Naprosto souhlasim s Laďanem, radeji 128 DDR.... pameti neni nikdy dost ;D
uz tu to bylo mnohokrat reseno ale pokud chces slyset i moji radu tak se podivej co mam napsany pod carou ;D
Tak na Na serveru zive v PCTunningu psali ze 128 mB RAm se nevyplti.
zatim.
Obecne ze casovani pameti je pomalejsi nez nez u pameti 64 MB RAM 8)
Ja bych vzal 128MB, ted sem jukal do ceniku a Prolink ti4200 128MB stoji 5500 s dani ,64MB je jen o 700 levnejsi,takze neni co resit.Za nakej cas budes rad vetsi pameti,kuli vetsim texturam(vetsi jak 64MB)
128 mb vic na textury mensi takt
64 mb min na textury vetsi takt
tak a ted se rozhodnui pro jednu variantu.
ja to mel jednodusi 128 mb a vysoky takt ale dost penez
ja mam taky maly poddotaz...,som si vsimol ze viacery co by siahly po 128MB verzii maju tualatin/i815.ja to mam susedovy kupit,ale tusim ten cipset,nepovoli viac ako 64Mb AGP size,bude ta 128-ka naplno vyuzita?dik
No jo PCTuning :roll:Citace:
Původně odeslal wolfstone
No ak sa nepouziva viac ako AA2X a rozlisenia do 1200x1024 tak tych 64MB nevyuzijes!!! Textury ktore su v pameti su len tie ktroe sa bezprostredne pouzivaju pripadne s malimi casovymi rozdiemi tie ktore boli alebo budu zobrazene (zvycajne do 32MB).Najviac pameti zere AA pri 4X a 1600x1200 je to tusim 64MB!!! ale 2X ma len niakych 16MB. Takze mat 128MB je pre cloveka ktory sa hra a nebaziruje na skvelych vysledkoch zo syntetickych benchov pri divnych rozliseniach a zapnutom AA a AF uplne zbytocne. A ak pridu casom hry ktore budu zrat viac pamete tak budu uz v DX9 takze G4 bude aj tak mimo!
dnes už rozhodně 128MB...která se na výkonu projeví víc,než časování
Citace:
Původně odeslal Lisak
Naprosty souhlas!!! Dost lidi kolem me ma vetsinou pameti s 32 MB a potvrdili mi,ze nektery hry se jim uz nechytaji!!!Podminkou pro dnestni bezproblemovy hrani je 64MB nejlepe DDR!A pokud bych uz mel tu moznost mit 128,tak bych do toho hned sel a to bez rozmisleni!! Co se tak rozhlizim po novych hrach,tak se chystaji graficke orgie a to bude do budoucna vyzadovat cim dal vic graficky pameti!!! 8) 8) DJ" 8) 8)
Ja vam teda nevim... ale nez mit 444MHz DDR 128MB, tak radsi 512MHz DDR 64MB.... u me jasne vitezi mensi, ale RYCHLEJSI pamet... kdyz vezmete navic tu spravnou kartu, tak nevim kdo z vas sel pres 600MHz DDR u 128-vy verze ? a pritom 64-megovy jdou spolehlive...
jenze to bylo hlavne ze zacatku ze 128MB se delali na nizsim taktu
pokud mas penize i na 128MB verzi, tak neni co resit
Dik za rady, nasel jsem testy kde je to porovnany
http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1643&p=2
Pred mesiacom som mal iny nazor ale pri dnešnych cenach zober 128MB a v pohode ju nataktuješ na tych 550 - 580MHZ
Stačí 64MB, lebo ak budú tak veľké texturi, že by to už chcelo 128MB, tak ti už GPU nebude stačiť. GF4 Ti 4600, Radeon 9700 a 9700Pro a čoskoro GF FX tak to už je o niečom inom a jasná vec je 128MB.
jenze musis brat v potaz, ze kdyz ma penize i na 128MB a jestli tam ten rozdil neni velkej, tak proc ju nekoupit, kdyz mu pojede o neco rychlej ???