Dnes ve 3:18 vyslo dlouho ocekavane revolucni jadro 2.6.0, takze vsichni hura do kompilovani!!
Printable View
Dnes ve 3:18 vyslo dlouho ocekavane revolucni jadro 2.6.0, takze vsichni hura do kompilovani!!
Vcera tam este bolo test11 - to akoze vobec neboli rc1, rc2 a pod.?
To je teda zajímavý ja toto jádro mám od minulýho týdne ;D .
Stáhnul jsem ho s cookru, a bylo tam přidáno už 12.12 :-)
Hmmmm to je dobra zprava, necham to prvni vyzkouset nektere jine lidi jestli jim to znici zase partition ;D ;D ;D a pak to mozna taky zkusim. Ale asi az budu mit novou grafiku... (kdovi kdy :roll: )
Uz som to za 2 a stvrt hodiny dostahoval uzasnou priemernou rychlostou 4KB/s ;D Niekedy to vyskusam narvat do mojho testovacieho zipslacku :-)
Dufam, ze konecne pojde ACPI na 2. PC (vo Windows 98SE chodi bez problemov).
odkiaľ sa to má sťahovať? :D
ze by kernel.org :idea:
ale s jeho momentalnim vytizenim teda nevim, jak rychle nebo pomalu to muze jet :?:
edit: kupodivu me to jede na plnou rychlost, jako mam od providera, tedy asi 85kB/s
Preto existuju mirrory:
ftp://ftp.sk.kernel.org
ftp://ftp.cz.kernel.org
hmm...mas na mysli testovaci verzi, od te doby se leccos zmenilo, v tom pripade ti staci stahnout patch, blizsi detaily viz changelog na kernel.orgCitace:
Původně odeslal millhouse.meil
Aj ja som sa potesil novemu jadru ...
Ale este lepsi by bol Slackware 9.2 uz s novym kernelom
Predsa len kompilovanie jadra je pre skoro-novacika dost tvrdy oriesok :-)
no jj to asi bude, hlavně že to popisujou jaku full verzi ( jinak špatně adresoval disky - první SATA potom teprve IDE :evil: :evil: :evil: )Citace:
Původně odeslal lempour
Neboj, hadam, ze za par dni pro nej udela Pat nebo nekdo z linuxpackages balicek :-)Citace:
Původně odeslal Deviant
Nie je tam UMSDOS (aspon som ho nenasiel) :-o Takze to po skompilovani asi nenabootujem... :-(
No, teda opravdu nevim co myslis tim full-verze. Pokud vim, tak ma linux dve vyvojove rady - stabilni a vyvojova(tech stabilnich byva vic, nektere starsi se jeste udrzuji). Pravdepodobne opravdu stahnul 2.6.0testX a podle terminologie by to jiz melo by stabilni(nebo full dle tve terminologie). Slovo test ale znamena, ze vsechny nove veci jsou jiz pridany a uz se jenom opravuji chyby. Tedy opravdovy release je az 2.X.X bez zadneho doplnku(jako RC, nebo test)Citace:
Původně odeslal millhouse.meil
Ten UMSDOS tam je, ale neda sa zvolit pri konfiguracii :evil:
Huh, tak 2.6 uz je venku? Tak to je ten spravny okamzik na prechod z 2.2 na 2.4 :wink:
LOOOL, tak to bys mel, a bacha at se neleknes te kopy zmen! Doporucuju zacit na 2.4.0 pro zacatek... ;DCitace:
Původně odeslal miho
To je co za distro s takovym starym jadrem? Akorat Debiani furt cpou jako default 2.2
Konecne som sa odhodlal zmensit particiu na 2. PC, aby som tam mohol vytvorit ext3. Mal som tam Linux na UMSDOSe. Partition Magic 5 to chudak nezvladol (tych par tisic suborov a adresarov) a padol (General Protection Fault) - nastastie uz pri kontrole a este nic nezapisal. 7icka to uz zvladla za par minut bez problemov. Takze sa instaluje Slackware 9.1 a potom vyskusam 2.6.0 :wink:
NO, ja si ho uz zkompiloval do Slacku 9.0 ... obcas zamrzne, nechodi v nem zvuk, neumi APM (aby vypinaj monitor) apod ... takze jsme zustal u myho vyladenyho 2.4.23 :)
APM tam bolo v menu (a pokial viem, tak s vypinanim monitora to nema nic spolocne - to funguje aj na starej 486ke bez APM), zvuk mi nechodil este so ziadnym jadrom (pise, ze karta je CMI8330 a konfiguracia failed...). No dufam, ze aspon mi to mrznut nebude...
Tak ja to zkompiloval na Slacku 9.1 misto apm jsem tam dal konecne acpi. zvuk mam zkompilovanej jako modul a stacilo pridat do rc.modules /sbin/modprobe snd-via82xx snd-pcm-oss a zvuk funguje v pohode. Chodi je rchlejsi nez 2.4 nemrzne a kompiluje se podstatne lip nez stary verze :wink:
Tak, tak, mam taky jen pozitivni zkusenosti, fungujici DRi, fungujici ASLA, atd ... . Spokojenost ... :-))))
Takze to chodi. Zvuk nejde rovnako ako predtym. Ale ked zakompilujem podporu Matrox Mystique, tak pri boote sa to prepne do grafickeho modu a na obrazovke vidiet len nejaky bordel a pruzky (bootovanie vsak pokracuje dalej). Robi to nezavisle na tom, aku nastavim konzolu (textovu/framebuffer).
Se zvukem ve Slacku 9.1 je mensi podraz. Zvuk je totiz stansartne stazenej na minimum a pokud mozno jeste "mute" takze musis pouzit alsamixer (nebo grafickej ekvivalent) a zvysit hlasitost a "odmutovat". Pro jadra 2.4.x je tam na zvuk utilitka alsaconfig (nebo alsaconf ted nevim) ktera ti detekuje kartu a nastavi to. Pro jadra 2.6.0 musis podporu zakompilovat do jadra nebo jako moduly a ta nezapomenout nechat pri bootu nahrat :wink: . Grafickej boot taky resim a nejsem jedinej. Proc to takhle blbne jsem nezjistil - ale jednou jsem to nejak rozjel... a pak zase rozbil.
Mne sa ani nespusti driver na tu zvukovku, takze nema zmysel s tym nic viac robit (aj tak tam nemam repraky ;D )
Ked som mal nastavenu konzolu cez framebuffer a k tomu boot logo, tak to islo, ale zle - cela obrazovka posunuta o jeden znak dolava (takze prvy znak z kazdeho riadku bol vpravo) a pri prepnuti z Xiek do konzoly len cierna obrazovka...