Delam program kalkulacka do skoly. Nikdy jsem v C++ nedelal a mam problem s delenim. K promenne pouziju typ float, delim dva integery. Kdyz dam c=a/b napise celociselny vysledek. Jak to pise kompletni vysledek?
Printable View
Delam program kalkulacka do skoly. Nikdy jsem v C++ nedelal a mam problem s delenim. K promenne pouziju typ float, delim dva integery. Kdyz dam c=a/b napise celociselny vysledek. Jak to pise kompletni vysledek?
Musis mat a alebo b float, aby bol vysledok tiez float.
Muzes to pretypovat: float c=(float)(a)/(float)(b)
dik, uz jsem na to taky prisel, jeste bych potreboval vedet, jak to vypise treba jen 3 desetinna cisla
vypise to takhle: printf("%f",vysledek:3:3); to vypise 3 cela a 3 desetinna pokud se nemylim...
mylis se. To co pises je naka splacanina c a pas. 3 desetinna mista jsou takhle:Citace:
Původně odeslal Airwolf
Kód:printf("vysledek je %.3f");
hm zajimavy...by me pak zajimalo, proc furt nas nuti vypisovat promenne zpusobem printf("%typ",promenna) ...Citace:
Původně odeslal KtK
zapomnel sem na druhej parametr :oops: , asi jak jsem se soustredil na sptavnej formatovaci retezec, tim druhym parametrem je samozrejme ta promenna.
No dyk to je podle pravidla typ, promennaCitace:
Původně odeslal Airwolf
akorat formatovaci retezec muze nest vic informaci nez jen typ, treba prave pocet tisknutych desetinych mist. Napr je taky rozdil mezi %x a %X,
jesi se ti budou tisknout hexacislice velkejma nebo malejma znakama.
Kdyz to tady tak ctu, tak bych se nejradsi vratil ve skole k memu nejoblibenejsimu jazyku - Qbasic ;D ;D ;D
S QBasicem sem zacinal programovat, ale pak mi to proste prislo moc omezujici a hlavne POMALY
jinak pretypovat staci jen jednu z tech promennych ;)
float c=(float)(a)/b
jenom poznamecka k printf, neni v c++ zadana, nas nuti pouzivat cout.
Konstrukci vety jsem moc nepochopil, ale v C++ mozes klidne printf pouzivat. Akorat sa ma podle konvenci includovat soubor cstdio.Citace:
Původně odeslal stealth
lepsi je cout. kdyz c++ tak objects and streams :) btw to stim printf nc moc jakoze. nebylo by lepsi to zaokrouhlit na 3 mista?