-
prutok Eheimu 1046
mel jsem ted rozkuchaneho vodnika, tak jsem vyzkousel kolik ze tam mam vlastne prutok, a prekvapilo mne je docela vysoky: za 6,8 sekundy vyteklo 450 ml, takze prutok byl:
238 litru/h :-) to je dost slusny na 300l/h cerpadlo ne? zasluhu na tom ma urcite radiator s paralelnima trubkama, a taky CPU blok ktery ma vetsi prurez nez hadicky, takze vodu v okruhu nic nebrzdi :-)
edit: jo foto uz jsem tu sice nescetnekrat daval, ale prece jenom aby bylo videt o cem je rec:
http://www.watercooling.wz.cz/chlazeni2.htm
jedina zmena je v CPU bloku, ktery mam ted od Galaxiho
edit2: dal jsem meril objem vody v okruhu: je 0,7 litru, objem radiatoru je 0,45 litru, takze ve zbytku okruhu (hadice, bloky, cerpadlo, expanzka) je uz jenom 0,25 litru a 2/3 vody je v chladici a vsechna voda protece okruhem kazdych 10 sekund :-o to jsem netusil
-
Kurni jak tak koukam na ty fotky tak se difam ze mam skoro stejnej case jak ty ... teda celo mam jiny ale plechy jsou stejny ... nemohl bys sehnat este jeden takovej radiator ? :wink:
-
ten radiator byla dost nahoda, nasel jsem ho na jednom vrakaci v Brne, kdyz jsem hledal vlastne ulpne neco jineho, a je to z ne zrovna lidoveho vozu Datsun Cherry 1982, tech tu asi moc nejezdilo, takze vubec netusim kde by se dalo narazit na dalsi kousek, zkus se na nej zeptat na vrakaci ve tvem okoli, treba budes mit stesti :wink:
btw, ptal jsem se v servisu Nissanu, ten se driv jmenoval Datsun, kolik by stal novy (pro pripad ze by mi odesel), a hledali to v katalogu a stoji 8911 KC :-o pry je to tim ze se to uz 20 let nevyrabi a obecne dily na japonske auta jsou drahe
-
Prafe proto sem se ptal ... bo huz od nazvu auta je mi jasny ze neco takofyho se asik na kazdym vrakaci povalovat nebude ... ale presto se zkusim poptat i kdyz moc nadeji si nedavam ...
-
K testu prutoku:
naposledy jsem delal test prutoky kdyz jsem mel jeste prevrtanej Aquacool Master, vymenik z Fiatu polski. Mel jsem tam cerpadlo Sicce Idra 1200lph, hadice 10/12 a blok provrtany na 8mm vnitrni prumer. Byl tam jen CPU blok a vymenik, a prutok byl neco malo pres 200l/hod, jestli se dobre pamatuju. pred prevrtanim to bylo necelych 100l/hod. cerpadlo bylo zapojeno jako prutokove.
Schvalne to zmerim se svym soucasnym systemem.
-
hm, to je videt, ze ne vsechny udaje, ktere vyrobci uvadeji jsou presne, ono to naprazdno treba tech 1200 melo, ale teda pokes na 200l/h je brutalni
toho Eheima jsem kdysi meril temer naprazdno, jenom s tim radiatorem a mel presne 300 l/h: za minutu sem naplnil 5litrovy kybl
-
Jo, naprazdno 1200 urcite mela, to to strikalo jak velryba :lol:
Jsem zvedav kolik ten MUJ eheim da... Je to Eheim Compact 1000, papirove 300lph.
-
ja gdysi s orig aquacoolem profi 600 (eheim 1048 a jen CPU blok a jejich vymenik) a 6/8 hadickama sem mel prutok 66l/h :roll:
s nynejsim vodnikem s bloky od Radka-B a Galaxiho a hadicema 10/14 sem to jeste nemeril ale predpokladam ze to bude okolo 400-450. negdy to zkusim
-
ono asi nejvic daji ty hadice, ty 6/8 maji v prurezu jenom 28mm2 a tyhle 10mm maji 79mm2, takze skoro trojnasobek
ja mam vetsinu hadic 12/16 (ty uz jsou zase jinde, maji 113mm2) a kombinuju to s 10/14