První překvapení po rozbalení L1 + L3 jsou nepřepálené!!!Ten brouk je fakt odemčenej,co chtít víc :-) .Zatím ho jedu 10x170MHz vcore 1,65V a teplotu mám 42°C.....
Chvíli ho nechám "sednout" a potom ho zkusím kam až půjde.
Printable View
První překvapení po rozbalení L1 + L3 jsou nepřepálené!!!Ten brouk je fakt odemčenej,co chtít víc :-) .Zatím ho jedu 10x170MHz vcore 1,65V a teplotu mám 42°C.....
Chvíli ho nechám "sednout" a potom ho zkusím kam až půjde.
kupil si ho v CC ??
Ne ;) v Karmě.Citace:
Původně odeslal cernobil
ou ouu ..prave pisem do slovenskej karmy. Mno ..pevne pevne dufam :))
2flash: BOX nebo neBOX a za kolik?
BOX za 1909Kč bez DPH.Citace:
Původně odeslal KUBA
ORIGINAL ODOMKNUTY ? :o
Joooóóó´ ;DCitace:
Původně odeslal Snorri
Tak je nekdo zkuste na kolik jdou max. hned bez zahoreni. Jesli je tech 2100Mhz realnejch. jestli je ta rev. A o.k. zas jsem slysel ze B ma bejt jeste lepsi :?
Wow :o :o :o and YEAH ;DCitace:
Původně odeslal flash
Ked pride na slovensky trh taka 2000+ Tbred tak ju budem mat
Reálných a stabilních 1700MHz při 1,65V při 42°C - myslím že asi těch 50MHz k tomu nebude problém.
Ale ja nemyslel 2100+ ale 2100Mhz , nedoufam ze z toho dostanes 2100 , ale kdyby tak 1900 to by bylo teprav cool , ale 1700 to neni zas tak moc , oproti tomu co psali ti chlapi na tom foru, viz thread nize
Tak to jo,ale myslím že 2100MHz reálných asi nezvládne....Citace:
Původně odeslal Pavlis
http://www.cpunews.cz/index.php?file...cky.php&id=226 -
Kupte AMD Athlon XP 1800+, můžete získat 500 MHz navíc!!! (OC)
AMD má problémy s přechodem na novou výrobní technologii, procesory s jádrem Palomino jsou prodávány jako tzv. low-end CPU (nižší výkon). Ti lidé, kteří čekají na procesor s jádrem Thoroughbred a chtějí jej přetaktovat na takt 2000 MHz, se dočkali. Nejnižší model procesoru tohoto procesoru je údajně dobře přetaktovatelná.
Zjistilo se, že procesor AMD Athlon XP 1800+ s 0.13 mikronově vyrobeným jádrem Thoroughbred je schopný běžet na vyšší frekvenci. Překvapením je, že u tohoto modelu není uzamknut násobitel (pokud již AMD neprovedlo nějaké opatření). Jeho pravá frekvence je 1533 MHz (označen je jako 1800+), napětí je 1,5 V (1,65 V je u 2800+ modelu).
Procesor 1800+ není schopen běžet na 2000 MHz (což je o přibližně 500 MHz více) bez zvýšení napětí. Pokud však zvýšíme napětí na rovné 2 V, tak procesor běží bez problémů. Ale je třeba použít nějaké lepší chlazení, jinak by mohlo dojít k poškození procesoru. Pokud však nechcete procesor tolik zahřívat, stačí nastavit napětí na 1,7 V a bez problémů byste měli z procesor dostat 1800 MHz (odpovídá to 2200+ modelu).
Proč to tak je?
Zřejmě AMD má problémy s velkovýrobou procesorů Athlon XP Thoroughbred s vyšší frekvencí. Aby AMD nemuselo procesor vyhazovat, označí jej jako nižší model...
Tak jsem mu přidal na 1,75V a dal jsem ho 10x180MHz(2200+).je to stabilní,ale teplota je až 46°C ;) .
flash ..este sa s tym pohraj..vonku je zima, otvor okno na 20 minut ..potom zapni pc a trosku zvys voltaz. Tepltoa 46C je este celkom v pohode. Plzz ..skus to.
a este jedno ..vsak mi mozes zistit aku mas seriu a tyzden vyroby na cpu..dik moc.
Cekal sem zhe pojede vic :( dyt to nema cenu ani kupovat pokud to nejni lepsi jako XP1600+ AGOIA dobra serie ;)
Vy blázni. TBred je 0,13 mikrometrů technologie. Tam víc než 1,70V nepouštějte. 0,13 technologie AMD má naštěstí (naneštěstí) silnější GATE než technologie Intelu, takže (snad) nehrozí zničení procíku při 1,70V. Cpát tam 2V, to je brutalita i na Palomino. Asi si nepamatujete, jak na vyšší napájení a O/C reagují Northwoody. Chcete snad založit novej thread o S.T.D.S (Sudden ThoroughBred Dead Syndrome) ?? ???
mno, tak neviem preco sa PIV odpalovali, ale co som pocul, tak nie iba kvli vysokej vcore, ale najma pre to ,ze sa teplo nerovnomerne rozkladalo po celej ploche cpu, a tak odoumrela iba cast cpu. To pri XP nehrozi, 2.0 je sice vela, ale s vodnikom je to uplne v pohde. A je OBROVKY rozdiel odjebat cpu za cca 2500sk ako PIV za asi 7000-10000 , takze kludne sa da aj exp.
Huh tak sa pozriem zajtra ci v mojej oblubenej firme nemaju nejaky kusok tej 1700+ a skusim ho potrapit...ak ho budu mat samozrejme. Ak z 1700+ dostanem tych 2300+ ...tak to nebude az take zle..za take peniaze.
tvoja oblubena firma je .....?
PIV se odpalují kvůli O/C a kvůli VYSOKÉMU VCore. Lokální přehřívání jádra je jen vedlejší efekt. Tento problém se může u 0,13 micronů AMD procesorů objevit taky. Nezapomínej, že plocha TBreda je jen 80 mm2 a to je docela malá plocha. Tepelná koncentrace ve W/cm2 tu bude tedy při O/C a vysokém VCore obrovská a sebelepší chladič toto teplo efektivně neodebere. Takže se bude lokálně přehřívat také. Ale každý je svého štěstí strůjcem. 2,0V je absolutně nepřijatelná hodnota pro jakoukoli 0,13 mikrometrů technologii, AMD nevyjímaje.Citace:
Původně odeslal cernobil
Kua tak zkuste aspon nakolik to jde max při1,7V. Výsledky jako 1800Mhz jsou fakt ubohý. Pokud ten proc nepude min 2000Mhz(XP2400) pak jedině Palomino rulezzzzzzz
Opravte mne esli se mylim ale je to stale "jen" revize A s cim tady zapasite?