Lidi setkal se uz nekdo s temahle pametma (512 MB 400MHz RAM znacka PQI)?
Jsou v pohode?
Nechci zas kupovat nejakej srot.
Za odpovedi dik!
Printable View
Lidi setkal se uz nekdo s temahle pametma (512 MB 400MHz RAM znacka PQI)?
Jsou v pohode?
Nechci zas kupovat nejakej srot.
Za odpovedi dik!
pokud jsou na nich chipy PQI tak by mely byt dobre,ja mam 333Mhz PQI CL2,5 a jedou na 460 v dualu stabilne s 2,5V,sly by dal ale deska nezvlada :-) jestli jsou za rozumnou cenu tak bych do nich sel...
Pravdepodobne to jiz nebudou original PQI, ale dnes obvykle PMI(ale s chipy od PQI!).
Ja zkousel PMI 256MB PC333 a na moji MSI jely bezproblemu na 400, pouze bylo nutne pohrat si s kombinaci nastavneni pameti v BIOSu.
Na PMI PC400 byla recenze na svethardware (8x PC400 v dualu , nebo tak nejak se to jmenovalo) a tam z nich dostali pres 440Mhz...
Tvuj dotaz je ale mimo, VSE zalezi na tom jak se ty pameti zkousnou s tvoji deskou. Muzou jet na 440 a taky nemusej, nemusi treba ani jet na 400, a pokud je budes kupovat jinde nez desku, tak s tim nic nenadelas(=nevyreklamujes, pac jim to na jine desce pojede)
...jeden kamos si kupil zmienenu PQI 512MB PC400 CL2.5 a pri FSB 200MHz/DDRAM 400MHz mu ide na CL2-6-3-3 vyssie s nou neskusal ist, takze asi tolko
Diky za odpovedi!
Tady v Decine jsou tyhle PQI 512MB 400MHz RAM za 2300 Kc (www.vts.cz)!
A jeste k tomu je budu mit vymenou za moje NO NAME 512MB 333MHz RAM.
Zejtra je budu mit,tak jsem zvedavej.
Jeste jednou dik za rady!
Tak jaký jsou? Taky je možná budu brát.Citace:
Původně odeslal D.a.n.
Tak jsem jednu vymenil za moji starsi 333 a druhou koupil kvuli Dual Channelu !
Je to znat.
Jeste jsem nemel moc casu to otestovat.Zatim zkousim CPU 11x205 , RAM tez 205 MHz. Zved jsem V-Core na 1.75V a Dimm na 1,6V ... beha to Prime-stabil.Pri FSB 210 a synchro RAM uz to Prime neprojde i pri 1,75 V V-Core.
Zkusim snizit nasobic a jit treba na 220 FSB , o vikendu na to snad budu mit cas.
ZATIM JSEM S NIMA SPOKOJENEJ !
A za 2300 Kc /kus ... pohoda ;D !!!
Tak jsem je taky poridil.FSB mi slo pouze do 205,na 206 uz nenajizdel komp a pipal.Nechal sem je teda na 200FSB,pac mi to staci a voltaz jsem ani nezkousel zvedat.Ted jedou na casovani CL2(5-3-3)Najely i pri CL2(4-3-3)ale vysledek v Sandre byl horsi,nez u 5-3-3,tak jsem to nechal na tech CL2(5-3-3)default napeti.Mam ale jeden problem...Cpu-Z mi hlasi channel SINGLE i presto,ze je mam ve slotech pro DUAL CHANNEL.Je mozne ,ze by mi to Cpu-Z hlasilo spatne a pokud ne,jak je rozjedu v DUALu?Kupoval jsem je soucasne z jedne krabice,jsou opticky uplne identicke.Cipy maji original PQI.
btw:jedna me stala 2160.-Kc.....za ty prachy v pohode :smoke:
Já s nima jedu 218 FSB, takže jsem spokojenej celkem.
ja mam 2x 256 400 Mhz a jedou Prime na 225 v dualu..
Zkousel jsem i 227 ale to uz nebere CPU..
hm a jaky cpu-z mas? verzi? myslim ze kdyz to mas dobre ve slotech, tak ti 1.20 ukaze dualchannel, ne?Citace:
Původně odeslal dutch3s
1.17...jdu sosnout 1.20Citace:
Původně odeslal Xima
EDIT:mel jsi pravdu.Jsem lama,mel sem starsi verzi a ani me nenapadlo,ze to muze bejt tim :roll:
JAKE S NIMA MATE KDO VYSLEDKY?Me se to zda nejak malo.Pri casovani CL2(5-3-3)
http://www.home.karneval.cz/00010066...ics/sandra.gif
http://www.volny.cz/beranzbynek/sand...t%20pameti.JPG
tohle je moje 2.5 3.3.6
http://www.madman.borec.cz/PQI.gif
2.5 4.4.3 225fsb
kolik perete do tech pameti voltu?
2.9 VCitace:
Původně odeslal dutch3s
2.8, víc mi deska nedá :cry:
ale me to takhle jede v poho i na 2.77 .. ale tech 2.9 jsem tam radsi dal kvuli stabilite..Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
no prave u tech mojich je takova haluz,ze cim mensi napeti tim lip jedou,takze jedu na 2.5V,kdyby slo min tak jedou asi jeste vic ;D kdyz dam treba 2,7V tak uz me nejedou ani 200 a s 2,8V skoro ani 180...nevim cim si to mam vysvetlit,zkousel sem to na 2 zakladkach a chova se to stejne ???Citace:
Původně odeslal dutch3s
ted si nejsem schopen vybavit nastaveni napeti u Solteku, ale tusim ze tam je 2.6, 2.7 a 2.8V a vic ani rana ne? Nevim jestli to ma Soltek dobre zmaknuty, ale na jinych deskach je bezny ze je napr. 2.63, 2.77, 2.9 atd.Citace:
Původně odeslal Madman
Mozna ta (presna) hodnota ma jisty smysl a pokud se pouziva nejaka "jina" tak to treba dela neplechu...
je to taky mozna problem tech konkretnich pameti, ale vetsinou je to tak, ze zvysni voltaze (dobrym) pametem zvysuje stabilitu pri OC