Budu ji kupovat ... tak mi pls poradte ... nekdo ma 1.3l nekdo 1.4l apod. Ktery je the best?
Printable View
Budu ji kupovat ... tak mi pls poradte ... nekdo ma 1.3l nekdo 1.4l apod. Ktery je the best?
1.4OC je dobry.
asi jak pro koho.... u me chodil sracoidne proti 1.3 akorat nema delicku pameti,ale ta je stejnak na hovno.... (asynchro fakt nemusim)Citace:
Původně odeslal Madman
mam taky 1.4 OC a spokojenost
ja si tam nechla puvodni co jsem tam mel a to 1.5L a vyhovuje mi zkousel jsem i 1,4 OC ale slo to s nim nejak divne!!!!
no pokud tam budete davat 1.4 OC tak doporucuju dat vsechny nastaveni na expert,agressive apod.,proste vsechno na max :-)
takze zmena planu ... solteka nejde v brne sehnat, tudiz asi koupim gigabyte 7n400-pro ... ta urcite nebude slapnutim vedle
Skoda ze jsem si toho vsiml az ted... mohl jsem ti ji sehnat minuly tyden v OV a tento dovezt do Brna.... tak nic... :?
panove tohle uz se tyka biosu, nemyslite??
-mám lepší paměti, tak zkouším co to dá. Dostanu se na mé sestavě synchro 220*9.5 nebo 222*9 (CPU stabilně na 2100MHz nedostanu). Ovšem po vypnutí mi počítač nenaběhne (bez INS a znovunastavení hodnot). Někdy bios hodí checksum error. Vím, že to Solteky dělaj při vysokým FSB. Problém je, že mi to dělá i při 200*7 apod - jakékoliv nastavení FSB na 200 a víc, mám problém po vyp/zap, že comp nenaběhne. Asynchro mi paměti na 222 běžej a CPU na třeba 166-ale to je naprd. Bios mám 1.5OC, Soltek je ten starší s aktivním chlazením NB, ale je to verze ultra s podporou FSB200.
Tušíte co s tím? Zatím jsem stáhnul bios 1.4OC, a nenašel jsem 1.3OC. Má cenu to vyzkoušet i na klasických neOC biosech?
podobnyhaluze se dely i me... po vypnuti pocitace ze site a tak ruzne...Citace:
Původně odeslal Jsykora
temer vsechno se zpravilo biosem 1,3 NON OC ! ted beham v pohode i pres 200fsb...
[quote podobnyhaluze se dely i me... po vypnuti pocitace ze site a tak ruzne...
temer vsechno se zpravilo biosem 1,3 NON OC ! ted beham v pohode i pres 200fsb...[/quote]
Dík - nemáš náhodou odkaz na ten bios 1.3 - nemůžu ho najít - u solteka je jen 1.6
Mmj - ty máš NB jen s pasivem?
Dík - nemáš náhodou odkaz na ten bios 1.3 - nemůžu ho najít - u solteka je jen 1.6Citace:
Původně odeslal Jsykora
Mmj - ty máš NB jen s pasivem?[/quote]
ano mam.... a chladi ho to v pohode... ale zhruba u 205 se zacne celkem pict.... kdyz ho nechadim,pres 210 se nedostanu...
na moje pozadani,je tam hodnej deathkiller dal ;D
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=37811
tahejte co potrebujete....
ještě jednou díky - nechápu, jak jsem při vyhledávání tenhle topic minul
trosku jsem to zprehlednil aby se neřeklo ;D
http://majkl.webzdarma.cz/download%2...%20drivery.htm
No, tady by mělo stačit nadrátovat CPU. Potom si i po odpojení od sítě bude pamatovat default násobič (teď již ten nadrátovaný) a funguje to OK. Včera jsem nadrátoval 10x a jede to na 1.4 OC BIOSu.Citace:
Původně odeslal Chihuri
to je fuk, s 1,3biosem mi staci po prvnim bootu po odpojeni drzet insert,pak reset a jede to jak ma, bez jakejchkoliv problemu..Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
aha - přesně ten pocit mám, že Soltek najíždí na default 11xnásobič, a pak to teprve přepíná podle nastavení v biosu. Dostanu se totiž na max. stejnou FSB při jakýmkoliv násobiči, na jakou se dostanu v defaultu.
Zkusím někde najít, jak se drátuje násobič 9x až 10x.
http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.htmlCitace:
Původně odeslal Jsykora
díky za užitečnej link.
Chápu-li to správně, při násobiči 10x spojím v socketu v pravým horním rohu pět "otvorů pro nožičky CPU". FSB a VCore pinama nemusím nenastavovat, to zvládne FRN2 samo. Na biosu 1.4OC by to mělo fachat.
Jestli tohle klapne, budu mít hezký vánoce.
Přesně tak, napětí jsem nastavoval v BIOSu. Přesněji, teď jsem nenastavoval nic. Do 2150 jede na default, ale zatím nemám potřebu ho tolik ždímat.Citace:
Původně odeslal Jsykora
Hlavně si vlevo nahoře vyber pohled (CPU, socket, PCB). Pokud budeš propojovat díry v socketu, je to (propojení) vpravo nahoře. Taky nastav násobič v BIOSu na default, jinak to fungovat prý nebude (nezkoušel jsem to, rovnou jsem poslechl).
2 jsykora - nemas jenom problem s chlazenim CPU? me jede 2500+ na 11x200 v default VCORE, ale pokud chci pocitat napr. SETI, tak musim zdvihnout na 1.7V...pri 1.7V a 11x200 je to rockstable...
btw..zkousels dat FSB na 199? nekde jsem cetl, ze by to mohlo pomoct...a ten 1MHz FSB se ve vykonu ztrati :wink:
2jimmy
problémy s chlazením nemám - CPU mám v klidu max 36C(interní senzor) při 1,75. Jakékoliv nastavení FSB nad 189 začíná přinášet problémy. Jak jsem psal, bez vypnutí jedu 9,5x220 - primestable, ovšem dokud to nevypnu.
FSB jsem samo na 199 zkoušel.
Pravdu má podle mne Plhal, i odpovídá ta hranice 190Mhz (defaultní násobič mám 11*190=2090, kde končí stabilita mého T-Breda). Navíc podle příspěvků tady na 4u muselo Plhalovi projít rukama min. 50 Solteků :-o
ta deska je v tomhle vazne divna,psal sem tady i tom uz davno,ze musim taktovat postupne,jak chci fsb vic jak 200... navic mi s nekterejma zdrojema vrci civka, co je nad procakem :evil: k cemu vlastne presne tenhle toroid je ?Citace:
Původně odeslal Jsykora
hele co je lepsi normal bios 1.7 nebo 1,5O/C co se tyce max fsb a stability?