Nazdarek
Nikde jsem to tu nenasel,takze jak a cim cistit monitor(hlavne obrazovku)?
Nejsou na skle jeste nejake filtry?Jaky nejvetsi sajrait muzu pouzit?
Printable View
Nazdarek
Nikde jsem to tu nenasel,takze jak a cim cistit monitor(hlavne obrazovku)?
Nejsou na skle jeste nejake filtry?Jaky nejvetsi sajrait muzu pouzit?
Čistim na sucho - měkkým hadrem lehce setřu prach. Pokud je tam nějakej prskanec, tak ten hadr mírně navlhčím.... Je to sklo potažený antireflesní vrstvou, kterou bys mohl nešetrným způsobem čištění poškodit / zničit - takže je na místě co největší opatrnost při používání čistících prostředků.... mám dojem, že už se to tu ve fóru řešilo
tady: http://www.overclocking.cz/4um/viewt...ECn%ED+monitor
EDIT: přečti si manál ke svému monitoru, tam o tom možná něco najdeš
a proc chces pouzit ten nejvetsi sajrajt ??? copak to mas tak spinave? vem si vaticku trochu nasaklou vodou a cely ho tim premazni, pak vem druhou jenom navlhcenou a tou to setriCitace:
Původně odeslal KLUBKO
tak jsem to procet a pojala me hruza,drhnul jsem to amway vyrobkama
LOC a Disdrobs nebo jak se tomu rika,snad jsem te me jednadvacitce nic neudelal(jak zjistim zdali je v poradku).No mam ho asi ctrnact dni a je tam takovy pruhledny cakanec,jde videt hlavne na bile a cerne plose,az tolik to neva jen me na to sere se porad divat.
2KLUBKO : A ten "cakanec" se tam objevil az po tom cisteni?
Jinak ja pouzivam Cistici uterky na obrazovky, papirovy "ubrousky" napusteny nejakym sajrajtem, kterej je navic antistatickej :) A dodava mi to tetka, takze to mam zadaco...
Jinak vypada to na ceskej vyrobek a je to v takovy asi 20 vysoky valcovy plastovy skatuli, kdyby to nekoho zajimalo :)
kristepaneboze, proboha nicim to nemej !!!!!!!!!!!!!!!!
hlavne ne cisticima ubrouskama co na to prodavaj.
jestli to mas hodne ale hodne zasr...tak si navlhci hadrik, ale jemne a trochu to pretri, ale nejlip uplne suchym hadrikem kterym se cisti bryle. Da se to sehnat v jakekoliv optice za dvacku.
Na obrazovce je jeste antireflexni vrstva, takova fialova, ktera brani odleskum a kdyz to umejes, tak to umejes i s ni...
jednou pred lety jsem zkusil hadourek napustenej sajrajtem co sem koupil a teklo to z toho jako mliko....
:evil: :eek:
proste hadourek jemnej co nejjemnejsi ...
vsechno rozlesti a hlavne na to netapej prstama.
a co doporucujete na LCD?to same?
ne,ne byl tam uz predtim,proto jsem to taky drhnul :? Myslel jsem ze je to ciste sklo,antireflexni vrstvy jsem predpokladl pod nim,v nem.
no zadny dalsi se neobjevili,ale je mozne ze jsem to vycistil opravdu dukladne :?,zadne subjektivni zmeny obrazu jsem si nevsiml(ani te fialove)
pokusim se to popsat(tak se nesmejte) takze v dolnim casti obrazovky uprostred je "cakanec" o delce zhruba 4cm a o nepravidelne sirce 1-2 mm.Na dotek neznatelny(ani trochu),spise jako by to bylo pod sklem(trinitron),barva je svetle seda,dokonale prusvitna,je to videt akorat na svetlych plochach a cerne.
Takhle lehce to nepujde...,uz jsem to cistil tim LOC a tim druhym(urcene na nadobi) od fi Amway(doufam ze ty jejich kydy o nezavadnosti mi neznicili monas).
ja sem si koupil u firmy LOGO cistici ubrousky a vetsi kanal sem nevidel, sou dost mokry a zanechavaji na monitoru takovy ty vosklivy cary!-proste mnohem lepsi by bylo nechat monitor s nejakym otiskem prstu nez to co mam te!-fakt NEDOPORUCUJU!
mno kamos i ja si sme si bezne cistili montak pripravekme na okna(nejaky cilit,apod.) a zadny problem s nicim...akorat jedna vesela vzpominka kdyz si odemne jiny kamos cistidlo pucil,strikl na monitor z moc evlke blizky,zaclo mu to po nem tect a on zacal dost dobre zamtkovat ze mu to zatece za ten palst 8-)
Proboha,
Cilit, Jar, co ste to meli ???
30 let stary televize ??
Nechte to jak to je, vsechno jde vylestit jemnym hadrikem. Bez pripravku. Ta antireflexni vrstva se znici jenom jednou.
A uz vubec tu neradte pripravky na nadobi, podlahu nebo na cisteni traktoru :evil:
ad cisteni LCD: displeje jsou dost krehky, ne ze bys to promack. ale...jemne setri prach hadourkem. Uplne suchym. Otisky palce setri ne lestenim, ale treba jemnymi tahy zeshora dolu nebo naopak. pripadne ze strany.
Cilit, JAR...PROBOHA ???
LCDcko na notebooku som cistil liehom, lebo bolo totalne za***ane ked som to kupil - ani to velmi nepomohlo, stale to nie je ciste ;D
lihem ???
nevim ja mam normalni 15 monitor Teslu a cistim to mokrou hadrou a nijakych zmen sem si nevsiml..
mno tak jar sem nidky nepouzil ale cilit na okna costil dobre(doufam ze si dopre pamatuju ten nazev)
nevim co se tak desis-zkousles to nekdy ???
mozna to neni the best a ted uz bych to tak nedelal ale muzes se kldine prijet na jamosuv monitor(17" trinitron ADI) a obrazovka vypada porad normalne vcetne antireflexni vrstvy
CRT sem cistil bud okenopu, vodou nebo jednim takovym koupenyum sajrajtem na monitory (od AF - Safeclens) + od nich skvely jemny uterky. LCD cistim uz jenom timhle pripravkem a tema hadrikama...
tak jsem z toho jelen,co clovek to nejaky postup,jak chapu nepodlozeny,sorry jestli se mylim :!:Budu vdecny za nejaky odkaz na netu o konstrukci monitoru.
Nejaka rada co s tim flekem,lze se podivat pod to sklo,predpokladam ze na samotne obrazovce je jeste tabulka skla :?: (Trinitron).
jo zkousel ... kdysi jo...
boze, CILIT...
jeste treba spesne sezente soupravu na cisteni slonu a vycistete to tim ... blazni ???
Problem je v tom, ze kdyz si koupis denaturak, tak je v nem spousta dalsich sra.cek, nejen ten lih. Schvalne si zkus nakapat par kapek toho lihu na cisty sklo a nechej ho odparit. Uvidis co ti tam zbyde. A pritom pred par lety to jeste tak hrozny nebylo.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Navic sem zistil, ze lih trosicku naleptava materialy treba jako plexisklo. Proste uz to po tom umiti neni tak leskly jako predtim.
ja mam doma takvy ty obrousky-jako se pozivaji na bryle, ale na monitory a to je fakt humus-kdyz to tim vycistite, tak vam na monitoru zbydou uplny fleky-proste jak se to vypari-uplne sem si tim pokur.vil monitor. fakt doporucuju nejlepsi bude navlhcena svedska uterka
já monitor čistím spejem SPACE a spec. ubrouskama. A nemůžu si stěžovat. Obrazovku to umyje bezvadně, bez šmouhů. Antireflexní vrtvu to asi taky má, ale nevim o ní (tj. není vidět). Žádný fleky nepozoruju.
Já bych se toho za tak nebál. Kdyby ta vrstva šla normálně setřít, tak ji zničej už při výrobě a přepravě monitoru.
A kdybyste viděli ty zaprasený monitory u nás ve škole (prach a snad tisíc otisků), tak na ně je suchej hadr na hov.. Na ty pomůže snad jen savo ;D
Ne vážně, na otisky prstů suchej hadr a ani trochu mokrej nepomáhá.
2Neler: jj - dostal jsem jednu k Vanocum :wink:
jen to chce trpelivost a moc to nemocit aby tam nezbyly ty kapicky ale jinak vpoho 8-)
no nechci ti kazit naladu, ale temihle pripravky nic nezkazis. ty povrchy jsou nachylne na kysleliny a tak nikoliv na jar...Citace:
Původně odeslal beerak
a pokud bych byl maximalista, tak otisk nasucho dolu nedostanes ani kdybyses rozkrajel ( pral bych ti zkusit lestit mi okna na aute abys vedel o cem mluvim - mam zrcadla ) a pokud to budes drhnout tak spis tu vrstvu poskodis mechanicky...
Ja se bojim jit na svy LCD nakou chemii.... takze asi nejlepsi bude voda a bavlna/mikrovlakno...
jeste naky tipy jak jit na LCD?
tady jenom naky info ktery sem nasel...
NOTICE: The following cleaners are unacceptable:Citace:
Can I use any type of cleaning solution on my LCD screen?
No, using alcohol or ammonia - based cleaners repeatedly may cause permanent damage to the LCD. Over time using these types of cleaners could cause the surface of the screen to yellow. It can also make the screen brittle and eventually cause cracking on the screen surface.
• Acetone
• Ethyl alcohol
• Ethyl acid
• Ammonia
• Methyl chloride
What types of cleaners are acceptable?
• Water
• Vinegar (mixed with water)
• Isopropyl Alcohol
• Petroleum Benzene
EDIT1: Stroke the cloth across the display in one direction, moving from the top of the display to the bottom.