Neviete niekto nejaky link na schemu na napojenie 4*20 LCD do serial portu? dikes
Printable View
Neviete niekto nejaky link na schemu na napojenie 4*20 LCD do serial portu? dikes
ehm.. staci cist faq, je tam link na navod na PCtuningu...
ehm... staci citat co chcem... tam je link na zapojenie do LPT a ja xem do serialu !! :!:Citace:
Původně odeslal Jackar
Sorr, ale zle jsem to pochopil... Protoze LPT je taky serial COM3 ....
Ale aby jsi nerekl ze jsem zlej, tak jsem ti to vyhrabal :)
http://www.madhacker.org/rs232.htm a tam jsi to uz najdes...
diki moc :-) . ale mam jeden big problem... mno priamo schemu co by som pochopil som tam nenasiel.. ale ne ze by som tvoju snahu neocenil, prave naopak, si felmo cenim :wink: . Neda sa to spravit tak ze sa to nejak zkombinuje? Mam totiz tlaciaren na LPT :? , alebo mi to niekto moze vysvetlit ;D dikes
Mno, tak tu schemu na te strance taky tezce chapu a ten plosny spoj je dost husty :)...
Ale napojit paralel LCD na tiskarnu jde, jestli se dobre pamatuji.
Daji se sehnat takove "dvojkabely" na LPT, teda maji konstrukci jako IDE, proste jeden konektor do LPT v compe, jeden na jednu LPTcko zarizeni (napriklad tiskarna) a druhy konektor (kabel jede z toho predtim) na jine zarizeni (napr. lcd).
Ale nemuzes pouzivat oba spolu (napriklad kdyz zacnes pouzivat tiskarnu tak ti display vipne...)
Teoreticky by to jit melo, teoreticky :)
Mno teoria je zaujimava vec :-) ale nebude ten signal z toho softu rusit tlaciaren ??? ? a nebude rusit tlaciaren rusit soft ??? ?
Soft tiskarnu vude rusit urcite. Ja sem si LCD udelal taky. Pak sem potreboval tisknout. Jenze sem zacal zurit jakotze to netiskne dyt vcera to este slo :) Nevypnul sem ten soft, a zaroveny kdyz ho teda vypnes a tisknes tak to na LCD zobrazuje halzue :) (Ja to vyresil koupi print servru a mam pokoj)Citace:
Původně odeslal Game Master
Alebo si pridas dalsi paralelny port. Ja mam dva, ale zase nemam LCD :roll:
Super napad ale s tymto nemam skusenosti... neporadis pls ??? dik :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Mno, skoro kazda deska (alespon ty starsi co vim) ma jeste piny na druhej LPT na desce. V systemu se to tvari jako COM4. Takze skoukni manual a kdyz to tam budes mit, zabehni do nejblizsiho baraku koupit vyvod do PCI (meli by to standardne mit, teda alespon ja to normalne koupil...)
A s temi haluzemi na LCD pocas tisku: Muze to vypadat zajimave :)
no na doske mam len volne piny IDE3 a IDE4, a v manuale som saku sracku ako COM4 nenasiel :-(
HMmm tak to je trosku problem... Ale myslim ze kvuli tem par minut denne co tisknes, ten display nebude problem :)
by bolo dobre, som rozmyslal ze si kupim 25pinovy vypinac, 2polohovy ( inak taky som este neviedel :lol: ) a dam ho na vetvu pre LCD, ked budem tlacit aby neukazovalo srackoviny :-)
Mno, taky som tiez nevidel, najvacsi mal 20 ale stal veeeelmi vela :)
To ti tych par blbosti co bude ukazovat display vadi ?
Ale ked uz, staci ti len normalny vypinac ktorym vypnes kladnu katodu vcc+ ...
Mne by to nevadilo ze to bude ukazovat 3minuty ked tlacim voloviny, ale ja som tak "nahlas rozmyslal" a to bola jedna alternativa :wink:
Bola tu spomenuta alternativa s "dvojkabelom", da sa kupit v libre alebo kde?
Neviem, ale ten kabel bezne dostat (aspon u nas...)
a to premyslanie nahlas je obcas dobre, aspon sa toho mozu ostatny chytit a dostat novy napad :wink:
Co si myslel tym "u nas", z toho obchod nevyvodim :D
Z tych obchodov co sa povaluju v mojom meste :)... Urcite tie firmy v tvojom meste nenajdes :lol: ...
Clovece diky moc za ten odkaz, sice mi vubec nepomohl ale dal novou mysleku. Pracuji za pripojeni LCD na USB a jelikoz nemam na svem uP dost datovych pinu uz jsem silel, jenze on pripojuje LCD pres 4bit datovou sbernici, coz je v mem pripade presne to, co potrebuju. Uz aby skoncilo zkouskove obdobi, at na tom muzu poradne zapracovat.Citace:
Původně odeslal Jackar