Cauky, mam problem
mam na compu 2 disky 120G a 20 G, kdyz mam zapojenej jenom ten 120G disk, tak Xpecka nabihaji nadherne rychle, kdyz tam pripojim druhej disk (20G) tak se to neuveritelne az tak 4x5 zpomali, nevi nikdo cim to muze bejt??diky
Printable View
Cauky, mam problem
mam na compu 2 disky 120G a 20 G, kdyz mam zapojenej jenom ten 120G disk, tak Xpecka nabihaji nadherne rychle, kdyz tam pripojim druhej disk (20G) tak se to neuveritelne az tak 4x5 zpomali, nevi nikdo cim to muze bejt??diky
tim druhym diskem ? :-)
Ne, kde ho mas zapojenej? Jestli ho mas v supliku, tak to muze byt prave tim, taky jsem mel takovy problemy se suplikem, a nejen ja.
navic se obcas pri zmene konf. disku prepina na PIO mod - to bude zrejme duvod pomalosti. Kdyz se mi to stalo posledne, moje snaha o UltraDMA vedla uz jenom k tomu, ze XPcka uz startovaly rovnou do BSOD :evil: > reinstal :evil: :evil: :evil:
(ne)nastavením DMA modu, pokud je v šuplíku, tak to může být i šuplíkem. Připoj ho na jiný kanál a máš klid, jestli ne, je problém jinde...
V supliku ho nemam ja ho mam pichlej na secondary slave. Zkousel sem ho i na primary slave i secondary master. A furt nic,tak fakt nevim, jeste kouknu na to Ultra DMA jestli to neni nejak postelovany.
nic