Nevíte jak vyvolat všechny příkazy v záchranné konzole u Win XP, dvakrát TAB jako v lin mi nějak nešel. :-)
Printable View
Nevíte jak vyvolat všechny příkazy v záchranné konzole u Win XP, dvakrát TAB jako v lin mi nějak nešel. :-)
HELPCitace:
Původně odeslal Dominator
Jo jo už si zpomínám ono to tam je i napsaný :roll:
Btw. k cemu je ta konzole dobra? Vzdyt tam nejde ani copy nebo delete se zastupnymi znaky (*.*)!?
Tak konzole obsahuje hlavně specialní přikazy, třeba se stím dá nahrát boot sektor Xp, když ti ho třeba Linux přemaže.....
spis kdyz ti xpcka prepisou ten linuxovej :roll: :arrow: ;D
Nie - ked ti 9x/ME prepisu ten XPckovy ;D
Aha a jeste nejake pouziti? (btw. jak je ten prikaz pro obnovu BR?)
No podle mne to má využití miliony ale kde sehnat příkazy s vysvětlením? Tím se i ptám!
Hlavně se to používá na zastavování služeb, které způsobují zasekávání při startu nebo pokud nahraješ blbý ovladač na řadič disků.
EDIT: na stanici to ani tak nevadí, ale spíš se to týká serveru.
A jak se to zastevuje (přikaz) ?
Hm jenze podle me je konzole, kde nemuzes udelat copy ci delete *.* k nicemu. Zajimaly by me konkretni pripady, kdy tato konzole nekomu zachranila XP pred preinstalaci.
Jde to tam aspoň to copy nebo nějak podobně!
konzole se používa taky na opravy..
to znamená že ak si skopírujem obsah disku vrátane WinXP na druhý disk tak pomocou príkazu fixboot to urobí z toho disku bootovateľný?Citace:
No mohlo by to tak být, ale k tomu to neslouží! A já to teda nezkoušel!
akože nie? musí to na to slúžiť, alebo ten príkaz fixmbr...
Asi to pujde ale musíš mít stejný písmeno jednotky, nezkoušel jsem!
prikaz copy *.* funguje, ale pod jednou podminkou...je nutny nastavit v normalne bezicich XPckach parametry Zachranne kontrole...vic najdete v Helpu v normalne bezicich XPckach...v konzoli tyhle serepeticky uz nenastavite... :?
Jo nepleťte si tu 2 různý konzole!!!
Prolezl jsem ted help v XP a nastaveni recovery konsole jsem nenasel. Mohl bys byt prosim konkretnejsi?Citace:
Původně odeslal Airwolf
Jo já to tam taky nenašel, ale musíš šoupnout CD Win do CD-ROMKY, potom odliknout pár oken (pokračovat jako při instal) ale potom tam je někde OPRAVA myslím že máš zmáčknout pismeno R, chápeš?
staci si pustit napovedu ve winech, zadat Přehled konzoly pro zotavení a je to tam vsechno hezky popsane, k cemu ta konzola slouzi, jak se pouziva atd.
Ty jsi take chytry jak radio; reaguji na to, co psal Airwolf - ze lze nekde nastavit chovani recovery console. A to jsem v helpu nenasel.Citace:
Dobrý přirovnání!Citace:
Původně odeslal Harry