Potreboval bych udělat vodní chladič procesor ma desku epox 8k9a2 athlon xp 1800 budu tam chtít nějaké bludiště zajímá mě cena a rychlost do kdy jste to schopni vyrobit samozdřejmě zaplatim všechno (práce i material) dik
Printable View
Potreboval bych udělat vodní chladič procesor ma desku epox 8k9a2 athlon xp 1800 budu tam chtít nějaké bludiště zajímá mě cena a rychlost do kdy jste to schopni vyrobit samozdřejmě zaplatim všechno (práce i material) dik
Myslis vlastni navrh? Kontaktuj Radka-B, Pirse, nebo Galaxiho, mozna u nejakyho uspejes.
Uz hotovy veci od lidi taky z 4a sou tady:
-> http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=38724
-> http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=36172
mě se nelýbí ta cena podle mě by to mohlo bejt levější
mozna bych tu vylovil neco starsiho za 400
Hele nebud liny, vem vrtacku, kus medi na mas blok za hodinku dve hotovej, myslim to vazne, uz mam pripraveny novy bloky na CPU a grafiku, jeste na Northbridge a upgradnu svuj mirne zaostavajici okruh.
Normalne si to na med (tloustka treba 1 cm) nakreslis, prdnes ji do sveraku a vyvrtavas postupne od malych prumeru vrtaku (5mm) k vetsimu (ja vzal rovnou 10mm). Vyvrtas diry a pak vrtackou jakoby od stran projedes tan kanalekaby byl vsude stejne siroky (10mm, hloubka asi 5-7 podle toho jak se to povedlo). To samy zrcadlove jeste jednou (aby celkovy prutok byl alespon jako vnitrni prumer hadicky (silikona 10/14), jeden z tech obrobku provrtas (13mm vrtakem) a natluces tam takovy kusy medeny trubicky (4 Kc kus). Pridelas je epoxidem a pak epoxidem slepis ty dva kusy medi k sobe. Okraje vnitrni strany (kde se ty dve medi dotykaji) sem je prochu opiloval, tak aby se tam dal dobre nanest tesnici silikon (nebyl potreba - testoval jsem to jenom s tim epoxidem a netekl - ale pro jistoto).
Pak jsen vylapovat a je to.
Potrebne nastroje: sverak, vrtacka, pilnik, kladivo, smirglpapir, med epoxidove lepidlo silikon.
Ty tri bloky me vyjdou asi na 350 Kc (170 med, 65 epoxidovy lepidlo z Hornbachu, 90 silikon, 25 ostatni (trubicky medene apod.))
Ale je fakt ze clovek musi mit trochu zrucnosti a praxe s vrtackou ;D , ale ten pocit, kdyz je to hotovy je k nezaplaceni :idea: .