Rad by som sa spytal ci je vykonejsi P4 alebo centrino procesor...?
Ide mi napriklad o P4 2400 alebo Centrino 1400 Mhz.
Poprosil by som nejaku specifikaciu Centrina...opis technologie a nieco okolo.
Dik moc
Printable View
Rad by som sa spytal ci je vykonejsi P4 alebo centrino procesor...?
Ide mi napriklad o P4 2400 alebo Centrino 1400 Mhz.
Poprosil by som nejaku specifikaciu Centrina...opis technologie a nieco okolo.
Dik moc
no ta 2,4 P4 je poznatelne rychlejsia to centrino (resp. banias) na 1400 zodpoveda tak 1,8-2,0 P4 zavisi od aplikacie, a rozdiel je hlavne v tom ze banias je jediny naozaj mobilny procesor t.j. bezi len tak rychlo ako potrebuje pricom rozsah siroky od nejakych 300MHz do full speed a ma samozrejme kratksi pipeline podobne ako AMD tym sa ziskava vykon pri mensich frekvenciach (laicky povedane ;D ) no 1MB cache je dost na to aby procak nemusel na data cakat, takze jednoznacne najlepsi 32 bitovi mobilny procak vsetkych cias, lebo ma vykon aj vydrz na baterku a to sa ceni
moc dlouho se u me v praci centrino 1,5GHz neohralo, ale dalo mi v CPUmarku vysledek 169, coz si myslim, ze je docela slusnej vysledek. A na pohled se celej notebook choval velice svizne, takze moje doporuceni je Centrino.
jj centrino rulz > dlhaaaaaaa vyyyydrzzz :) a solidny vykon ;)
MadCap
zalezi na co to potrebujes
ak ti na tom potrebujes casto pracovat na baterku a dlhsiu dobu naraz bral by som jednoznacne centrino
predpokladam ze na ftakoviny typu renderovani grafiky to asi nepotrebujes a na beznu programatorsku robotu (10% casu kompilacia 90% klepanie kodu) uz postacuje centrino, taktiez na divx/dvd uplne postaci aj s rezervou
a ako je na tom s vykonom mobil celeron 1,6GHz pouzity v tomto http://www.prestigio.biz/cavaliere.html notebooku, je to pre znameho iba na office a v super cene 30k bez DPH?
To bude poriadny shit, ale na Office je to uplne jedno...
OT: som zvedavy, kto im tu stranku vyrabal... ;DCitace:
Původně odeslal user
Citace:
...is made specially for those, who wants to get...
Citace:
This model is a high expendable - you can upgrade your
...a to som to ani dalej necital. :-)Citace:
modern design makes Prestigio products of shoice.
Vcera bola na Zive.sk recenzia jednehos Prestigio notebookov.Citace:
Původně odeslal user
O Prestigio sa toho moc neda zistit, jedine to ze ide o vyrobok spolocnosti vyrabajucej hlavne LCD komponenty (samotne displaje, nie cele monitory), casom zacali robit aj lacne LCD monitory, notebooky a podobne.
Ja mam doma zapozicany 19" LCD Prestigio a je to vcelku pouzitelny displaj, v tej cenovej kategorii ma vsetko ako konkurencia.
Na stranke nemaju absolutne ziadnu podporu (BIOSy, drivery), takze ak to naozaj vyrabaju oni -> ruky prec :!: IMHO je to OEM od nejakeho ineho vyrobcu.
jj, predpokladam ze oni nerobia nic ine len skladaju nejake predpripravene OEM riesenie stym ze tam pischnu svoje displaje za ucelom vyssej marze. prepokladam ze velke spolocnosti mozu pri odberoch displajov talcit neprijemne cenu dolu takto im ostava vacsia marzaCitace:
Původně odeslal Rainbow